Predsednik Lacija: Žozef je tinejdžer, a vi ste monstrumi
Foto: Reuters

Skandal u Italiji: Lacio se brani od optužbi za svog fudbalera

Predsednik Lacija: Žozef je tinejdžer, a vi ste monstrumi

Fudbal -
Krštenica: Predsednik Klaudio Lotito najavio da će preduzeti mere zbog tvrdnji da Minala ima 42 godine, a ne 17, kako mu piše u dokumentima

A ko bi kupio igrača od 42?!Predsednik Lacija Klaudio Lotito najavio je tužbu protiv svih medija, ali i zvaničnika klubova koji su tvrdili da novi tinejdžer u redovima nebeskoplavih Žozef Minala umesto 17 ima bar duplo više godina, kao i da je zajedno sa svojim agentom falsifikovao dokumenta u dogovoru s vlastima Kameruna!Predmet ismevanjaMnogo prašine diglo se u javnosti poslednjih dana, kad je klub iz Rima angažovao 17-godišnjeg Kamerunca, koji izgleda kao da ima najmanje 35. Vest je brzo obišla celu planetu, a Minala i Lacio su se našli na meti ismevanja. Dodatnu tenziju je podigao senegalski internet portal www.senego.net, koji je objavio ekskluzivni intervju sa Žozefom, u kojem mladi Kamerunac priznaje da u avgustu puni 42. Ubrzo se ispostavilo da je Minalina ispovest izmišljena, a to je bila kap koja je prelila čašu strpljenja čelnika Rimljana.- Žozef nikad nije pričao s novinarom senegalskog portala, koji je iskoristio celu situaciju da izmisli senzaciju. Odvratna kampanja se vodi protiv tinejdžera koji je prošao pakao u životu. Ratovi, nemaština i katastrofalni uslovi života su možda ostavili traga na njegovom licu, ali to ne znači da je veteran. Minala je rođen 24. avgusta 1997. godine u Juandeu i klub će protiv svih koji su tvrdili drugačije ili ismevali njegov izgled podneti tužbu. To nisu ljudi nego monstrumi - rekao je predsednik Lacija.Minala očajanMinali je prilično teško palo sve u vezi s njegovim dolaskom u Seriju A, tačnije u Primaveru. Ipak, Kamerunac se kratko oglasio preko društvene mreže Tviter:- Zavist je slabost mediokriteta. Kad ste u Seriji A, to boli neuspešne i zavidne ljude.

Nije prvi slučajI ADI BIO PET GODINA STARIJIBivši igrač Crvene zvezde Li Adi našao se u sličnoj situaciji pred početak Svetskog prvenstva u Južnoj Africi 2010. godine. U svim dokumentima, pa čak i na sajtu FIFA, stajalo je da je sadašnji štoper zagrebačkog Dinama rođen 26. 9. 1985, ali kad su čelnici Gane predali spisak igrača za SP, pored Adijevog imena stajao je datum rođenja 7. jul 1990.FIFA je s predstavnicima Gane sprovela istragu i u Adijevom pasošu nije nađeno ništa sumnjivo. Ipak, i danas niko nije siguran koliko Li zaista ima godina.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track