NARKO-DERBI: Kosovo igra protiv Haitija, Januzaj dobio poziv
Foto: AP

Našli se

NARKO-DERBI: Kosovo igra protiv Haitija, Januzaj dobio poziv

Fudbal -
Treba biti naivan, pa poverovati da narko-karteli nisu izlobirali, naravno uz novčanu podršku, da se pokrene ova fudbalska priča i da nisu izvršili uticaj na FIFA da Kosovo debituje, rekao je Nicović

Fudbaler Mančester junajteda Adnan Januzaj dobio je poziv da zaigra za reprezentaciju Kosova na prvom prijateljskom meču protiv Haitija koji će biti odigran 5. marta u Kosovskoj Mitrovici.

Engleski mediji prenose reči generalnog sekretara FS Kosova Erola Salihua da eventualni nastup mladog napadača neće uticati na izbor reprezentacije za koju će nastupati u zvaničnim takmičenjima.

"Voleli bismo da Adnan odigra taj meč i u razgovorima smo sa njegovim roditeljima. Ovaj meč ne bi pokvario njegove buduće planove jer je prijateljski, pa će i posle njega moći da igra za drugu reprezentaciju", rekao je Salihu.

Januzaj je rođen u Briselu, a za njegovu naklonost pored Belgije bore se i nacionalni savezi Engleske i Albanije.Kosovo će meć protiv Haitija igrati bez zvaničnih obeležja zastave i himne.

Član Svetske asocijacije šefova policija i bivši načelnik beogradske policije Marko Nicović nazvao je pomenuti meč "narko-derbijem".

"Da se ne lažemo, kosovski narko-dileri su mnogo jači od onih sa Haitija, pa bi sve osim trijumfa domaćina bilo veliko izneneđenje. Zanima me samo hoće li biti kontrole prilikom dolaska fudbalske reprezentacije Haitije na Kosovo jer me ne bi začudilo da se nađu koferi sa duplim dnom ili da nešto belo bude smešteno u kramponima kopački. Ma to im je odlična prilika da učvrste „prijateljske“ i „poslovne“ odnose. Treba biti naivan, pa poverovati da narko-karteli nisu izlobirali, naravno uz novčanu podršku, da se pokrene ova fudbalska priča i da nisu izvršili uticaj na FIFA da Kosovo debituje. S one strane Atlantika, Haiti je poznat kao tranziciona zemlja za distribuciju kokaina u SAD, ali i u Evropu, dok su ovi na Kosovu zaduženi za transport heroina koji ide ka zapadnoj Evropi", rekao je Nicović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track