USPELA GENERALNA PROBA: Zvezda ubedljiva protiv Smedereva

USPELA GENERALNA PROBA: Zvezda ubedljiva protiv Smedereva

Fudbal -
Utakmica protiv Smedereva (4:1) bila je poslednja provera za crveno-bele pred nastavak Jelen Superlige Srbije. Golove su postigli Mrđa, Milijaš, Pečnik i Rakić

BEOGRAD - Fudbaleri Crvene zvezde upisali su ubedljivu pobedu u poslednjoj pripremnoj utakmici pred nastavak Jelen Superlige Srbije. Crveno-beli su na praznoj Marakani lako savladali drugoligašku ekipu Smedereva sa 4:1.Golove za Zvezdu postigli su Dragan Mrđa (4), Nenad Milijaš (21), Nejc Pečnik (72) i Đorđe Rakić (84). S druge strane, Stojanović (40) je bio strelac jedinog gola za Smederevo.Crveno-beli su u završnici prvog poluvremena imali peh, pošto se povredio Miloš Ninković. Trener Slaviša Stojanović nije želeo da rizikuje pa je Ninković iz predostrožnosti napustio igru u 38. minutu.Zvezda je u petak završila drugi deo priprema u Sloveniji. Crveno-beli su do sada odigrali šest pripremnih mečeva i upisali isto toliko trijumfa.Ekipa Slaviše Stojanovića naredne subote, u prvom kolu prolećnog dela prvenstva, dočekuje Javor iz Ivanjice.

Sastavi:Crvena zvezda: Bajković, Petković, Krneta, Kelhar, Nenadić, Kovačević, Milijaš, Ninković, Pečnik, Mrđa i Dauda.Smederevo: Blintić, Lukić, Gegić, Blagojević, Ristić M, Ristić D, Stojanović, Pavić, Čokić, Stamatović, Jovanović.TOK MEČA:I poluvremeZvezda je od starta krenula u ofanzivu. Abiola Dauda je u već prvom napadu pogodio stativu, da bi Dragan Mrđa u četvrtom minutu zatresao mrežu Smedereva za vođstvo crveno-belih.Domaćin je nastavio u istom ritmu. U 17. minutu Dauda se našao u novoj gol šansi, ali je šutirao pored gola. Kao i kod prvog gola, bila je to uvertira za novi pogodak crveno-belih. Naime, samo četiri minuta kasnije Nenad Milijaš preciznim udarcem sa ivice kaznenog prostora povećava na 2:0.U 34. minutu Miloš Ninković je napravio prekršaj, ali je ostao da leži na travi. Njega je nekoliko minuta kasnije zameniio Darko Lazović.U završnici prvog poluvremena, u 40. minutu, Smederevo smanjuje na 2:1. Gol je postigao Stojanović, posle neuspele ofsajd zamke.

II poluvremeNa poluvremenu nije bilo izmena.Fudbaleri Smedereva zaigrali su mnogo bolje u nastavku meča. Međutim, crveno-beli su ti koji i dalje prete, ali bez rezultata. Šanse se ređaju kao na traci, ali su Milijaš, Lazović, Mrđa i Dauda neprecizni. Zvezda je najbolju priliku propustila u 65. minutu, kada je Mrđa šutirao glavom sa pet metara, posle centaršuta Lazovića. U 70. minutu umesto Milijaša, Daude i Mrđe, u igri su Savićević, Rakić i Kasalica. Samo dva minuta kasnije Zvezda ponovo ima dva gola prednosti – Pečnik pogađa za 3:1. Bila je to još jedna dobra akcija crveno-belih. Lazović je sjajno uposlio Kasalicu, koji je potom asistirao Pečniku. Trener Slaviše Stojanovića ponovo menja. Iz igre izlaze Krneta, Nenadić, Kovačević i Pečnik, a šansu dobijaju Cilinšek, Mijailović, Milunović i Martinović.Đorđe Rakić je u 84. minutu postigao novi gol za konačnih 4:1.

http://www.youtube.com/watch?v=exHzVsJkEbU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track