HRVAT NE ZNA DA DA PENAL: Rakitić jedini u Primeri promašio tri jedanaesterca

Španski fudbal

HRVAT NE ZNA DA DA PENAL: Rakitić jedini u Primeri promašio tri jedanaesterca

Fudbal -
Šutiraću i dalje, osim ako trener ne odluči drugačije, izjavio je hrvatski reprezentativac

Posle serije utakmica u kojima je uglavnom bio jedan od najboljih igrača Sevilje, došao je red da hrvatski fudbaler Ivan Rakitić bude među kritikovanima.

Posle promašenog jedanaesterca protiv Valensije (0:0), koji je njegovu ekipu mogao potpuno približiti evropskoj zoni na tabeli, Rakitić je postao prvi čovek u Primeri koji je ove sezone promašio tri penala. S obzirom da ih je isto toliko i pogodio, njegov mizerni učinak od 50 posto nagnao je špansku "Marku" da u kratkom osvrtu stavi naslov: “Rakitić nije specijalista za najstrože kazne”.Ove je sezone, osim u nedelju, Rakitić je promašivao i na Santijago Bernabeu u goleadi protiv Reala (3-7, ali tada je postigao i dva gola) te u porazu (2:3) od Levantea (i tada je bio strelac). Valensija je, dakle, prva utakmica u kojoj se za promašaj nije iskupio pogotkom.

Kapetan Sevilje tvrdi da neće odustati.

"Uvek sam na sebe preuzimao odgovornost u takvim situacijama. Šutiraću i dalje, osim ako trener ne odluči drugačije", izjavio je Rakitić.

Saigrači nisu izgubili poverenje u njegove sposobnosti. Alberto Moreno tvrdi da Sevilja nema boljeg penaldžiju.

"Nema veze što je Ivan ove sezone promašio tri penala. Mislim da je to slučajnost i da će sledeći put sigurno pogoditi", rekao je Moreno.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track