BOMBA NA OSTRVU: Klop menja Mojesa, ako Junajted izvisi za Ligu šampiona
Foto: Reuters

gube strpljenje

BOMBA NA OSTRVU: Klop menja Mojesa, ako Junajted izvisi za Ligu šampiona

Fudbal -
Čelnci Junajteda navodno polako gube strpljenje sa Mojesom i već imaju novog kandidata za klupu đavola. Mediji tvrde da je njihov prvi izbor trener Borusije iz Dortmunda, Jirgen Klop

MANČESTER – Izgleda da će ceh za katastrofalne rezultate Mančester Junajteda ipak platiti menadžer Dejvid Mojes, kojeg bi na toj funkciji mogao da zameni trener Borusije iz Dortmunda Jirgen Klop.

Britanski mediji objavili su vest da će Mojes sigurno biti smenjen na kraju sezone, ukoliko tim sa "Old Traforda" ne bude među prve četiri ekipe u Premijer ligi, odnosno ako se ne plasiraju u kvalifikacije za Ligu šampiona. Čelni ljudi Junajteda polako gube strpljenje sa Mojesom i navodno već imaju novog kandidata za klupu "crvenih đavola". Mediji tvrde da je njihov prvi izbor trener Borusije iz Dortmunda, Jirgen Klop. Vlasnici Junajteda uvereni su da mogu da nagovore Klopa da se na leto preseli na "Old Traford". Oni smatraju da im na ruku ide i to što Borusija gubi rat sa minhenskim Bajernom, koji im je bukvalno oteo dvojicu najboljih igrača – Marija Gecea i Roberta Levandovskog.

Klop poslednjih šest godina vodi Borusiju, a sa 46 godina, ima reputaciju jednog od najboljih mladih stručnjaka. Uz to on ima i daleko bolje preporuke od Mojesa - do sada osvojio dve Bundeslige, Kup i Superkup, a Borusije je prošle godine igrala i finale Lige šampiona.S druge strane, Junajted je pod Mojesovim vođstvom upisao čak osam poraza i šest remija u prvih 26 kola. Junajted je ispao i iz FA kupa i trenutno je tek sedmi na tabeli sa 11 bodova manje u odnosu na četvrtoplasirani Liverpul.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track