DIJEGO KOŠTA POKORIO MILAN: Atletiko sa pobedom ide u Madrid

Liga šampiona

DIJEGO KOŠTA POKORIO MILAN: Atletiko sa pobedom ide u Madrid

Fudbal -
Fudbaleri Atletiko Madrida savladali su golom Dijega Koste Milan u prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona.
1 / 3

Fudbaleri Atletiko Madrida savladali su golom Dijega Koste u 83. minutu Milan u prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona.

Pokušao je u 15. minutu Kaka da donese prednost roso-nerima, šutirao je izvan šesnaesterca, ali je u poslednjem trenutku lopta preusmerena u korner. Ponovo je Brazilac i ljubimac navijača Milana bio u prilici 15 minuta kasnije, ali je poslao loptu preko prečke.

Strepnju u redove Madriđana uneo je Arda Turan kad se požalio na povredu, ali brzo se vratio u tim. Sa saigračima nije uspevao da stvori ozbiljniju šansu, a pripretio im je i Baloteli udarcem sa ivice šesnaesterca.

Tek u 51. minutu Atletiko je mogao da dođe do gola kad je Dijego Košta dobio pas sa boka, ali je ovaj put golgeterski instinkt zakazao i lopta je otišla tik iznad prečke. Turana je u 75. minutu zamenio Rodrigez, Sedorf je na klupu poslao Balotelija, uveo je u igru Pacinija, ali osveženja nisu donela i promenu rezultata.

Košta je u 83. minutu. Posle kornera za Atletiko, Abate je nespretnom intervencijom servirao loptu Brazilcu, koji je pored ukopanih igrača Milana samo poslao loptu iza Abijatija za veliki trijumf, pred revanš u Madridu.

http://www.youtube.com/watch?v=f75wfuH_qDI

90 + 4 - Kraj utakmice

83. minut - GOOOOOOOL! Gosti vode i na San Siru, strelac je Dijego Kosta.80. minut - Golova nema, ali se nastavlja taktičko nadmudrivanje. Nova izmena kod gostiju, izlazi Raul Garsija, a na terenu je Adrijan78. minut - Na drugoj strani menja i Klarens Sedorf. Izlazi Baloteli, a šansu dobijaPacini

74. minut - Dijego Simeone menja Turana, u igri je Kristijan Rodrigues

69. minut - Na drugoj strani Kosta dobija javnu opomenu

61. minut - Bonera pravi prekršaj i dobija žuti karton

51. minut - Pokušaj Dijega Koste završava tik iznad prečke.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme

Drugo poluvremena

44. minut - Žuti karton za Abatea

43. minut - Balotelli šutira sa ivice kaznenog prostora, ali je za malo neprecizan

41. minut - Žuti karton za Suaresa

31. minut - Kaka ima novu priliku, ali šutira visoko preko gola

26. minut - Prva izmena za Milan. Teren zbog povrede napušta De Siljio, u igri je Abate

20. minut - Javna opomena za Insuu

19. minut - Tarabt šutira glavom sa pet metara, ali je sreća ponovo na strani gostiju. Kurtoa brani uz pomoć stative

15. minut - Milan pogađa okvir gola. Šutirao je Kaka, ali je lopta pogodila odbrambenog igrača i završila na stativi

4. minut - Prva prilika za Atletiko, ali je pokušaj Raula Garsije izblokiran

1. poluvreme

Sastavi timova:

Milan: Abijati, Emanuelson, Rami, Bonera, De Siljio, De Jong, Esijen, Tarabt, Poli, Kaka, BaloteliAtletiko: Kurtoa, Insua, Godin, Miranda, Huanfran, Gabi, Suares, Koke, Turan, Garsija, Kosta

Duel u Milanu biće trenerski debi Klarensa Sedorfa u Ligi šampiona. Holanđanin je u januaru na klupi "rosonera" zamenio Masimilijana Alegrija.Milan očekuje težak zadatak, a na ruku im ne ide ni forma na domaćem terenu.

Naime "rosoneri" su dobili samo četiri od poslednjih 12 utakmica na "San Siru". Uz to Atletiko je uz Real i Mančester junajted jedina ekipa koja je grupnu fazu Lige šampiona završila bez poraza.

"Ekipa je spremna i motivisana. Očekuje nas okršaj sa timom koji igra dobro i zato smo veoma motivisani. Biće to sjajno veče i imaćemo puno prilika da uberemo plodove našeg napornog rada. Liga šampiona je nešto posebno, to je veoma važno takmičenje I mi smo veoma srećni što predstavljamo Italiju", rekao je Klarens Sedorf.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track