TOLE KARADŽIĆ: Itekako sam protiv toga da Adnan Januzaj zaigra za Srbiju

Jo za Albanca

TOLE KARADŽIĆ: Itekako sam protiv toga da Adnan Januzaj zaigra za Srbiju

Fudbal -
I te kako bih bio protiv toga da on zaigra za naš nacionalni tim jer već imamo selektiranu grupu, rekao je prvi čovek srpskog fudbala

BEOGRAD - Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić izjavio je da je protiv toga da vezista Mančester junajteda (18) Adnan Januzaj zaigra za Srbiju.

Januzaj je, prema pisanju albanske štampe, odbio poziv nepriznatom fudbalskom savezu južne srpske pokrajine za prijateljski meč protiv Haitija.

"Prvi put čujem da im je Januzaj rekao „ne“ (jo na albanskom). Malo mi je to čudno. Treba proveriti o čemu se radi, šta su razlozi... Ipak, pitanje odabira reprezentativaca je pitanje za selektora. I te kako bih bio protiv toga da on zaigra za naš nacionalni tim jer već imamo selektiranu grupu. Na svakoj poziciji imamo po dva vrlo kvalitetna fudbalera, moralo bi da se tumba, menja, a to nam u ovom momentu nije neophodno. Ne znam, jedino da se radi o nekoj ekstra klasi fudbalera..."

Adnan Januzaj, Foto: AP
Adnan Januzaj, Foto: AP

Prvi čovek srpskog fudbala je isključio mogućnost da jednog dana Januzaj možda postane i političko pitanje, odnosno da bi neko među političarima jednog dana mogao da preporuči Savezu da bi bilo dobro da Adnan stane pod zastavu Srbije.

"Toga kod nas nema, u Srbiji se političari ne mešaju u izbor fudbalera niti selektora", izričit je Karadžić.

http://www.youtube.com/watch?v=yEtzCL6e4co

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track