KOSOVO BI DA SE UMUVA U UEFU: Vokri i Platini se tajno sreli u Tirani
Foto: AP

Sastanak

KOSOVO BI DA SE UMUVA U UEFU: Vokri i Platini se tajno sreli u Tirani

Fudbal -
Platini je zajedno sa potpredsednikom UEFA Đanijem Infantinom održao poverljivi sastanak sa Vokrijem, koji je zatražio otpočinjanje formalnih razgovora o mogućnosti da Kosovo zaigra zvanične mečeve

Predsednik Fudbalskog saveza Kosova Fadilj Vokri i predsednik UEFA Mišel Platini održali su tajni razgovor u Tirani, piše jedan specijalizovani sajt.

Kako navodi taj portal pozivajući se na izvore iz Albanije, Platini je zajedno sa potpredsednikom UEFA Đanijem Infantinom održao poverljivi sastanak sa Vokrijem, koji je zatražio otpočinjanje formalnih razgovora o mogućnosti da Kosovo zaigra zvanične mečeve.

Zbog osetljive tematike, niko od učesnika nije bio raspoložen da razgovara o sastanku, ali navodi se da su prisustvovali i predstavnici Albanije i da je u središtu bila međunarodna budućnost za kosovski fudbal Svetska fudbalska federacija dozvolila je kosovskoj selekciji da igra prijateljske utakmice, ali bez isticanja zastave i intoniranja himne. Kosovski klubovi i reprezentacije neće moći da igraju zvanične ili kvalifikacione utakmice, jer tamošnji savez nije član FIFA

Pr.vi meč Kosova zakazan je za 5. mart u Kosovskoj Mitrovici, a za duel sa Haitijem poziv je dobio i fudbaler Mančester junajteda Adnan Januzaj, o kom je govorio i predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić, koji se protivi toj ideji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track