Marko Jovanović: Rodio sam se ponovo
Foto: Saša Pavlić

Intervju, fudbaler Visle, bivši mladi reprezentativac otvoreno o teškom periodu

Marko Jovanović: Rodio sam se ponovo

Fudbal -
Preživeo užas: Kad su mi lekari u Srbiji rekli da sumnjaju na rak limfnih žlezda, šokirao sam se, a potom pomirio s celom situacijom

Najgori period u životu!Srpski fudbaler Marko Jovanović proživeo je mesec dana agonije jer su lekari posumnjali da ima rak limfnih žlezda, a mediji u Poljskoj čak izvestili da je ima leukemiju. Na sreću, ništa od toga nije istina!Kako ste od zdravog fudbalera stigli do bolesničke postelje?- Tokom uobičajenog pregleda srca ultrazvukom uočena je voda, a na magnetnoj rezonanci je otkriveno i uvećanje limfne žlezde. Tada je sve počelo - kaže za Kurir Jovanović (25).Kakvi su bili dalji koraci?- Uz dužno poštovanje prema poljskim lekarima, želeo sam da ispitivanja uradim u Srbiji, i našim doktorima sam beskrajno zahvalan. Uradio sam analize i u tom trenutku se činilo da je sve izazvao običan virus, pa sam bio opušten.Kakav je osećaj bio kad se posumnjalo da imate rak?- Urađen je još jedan skener i utvrđeno je da voda još postoji i da su limfne žlezde uvećane. Tada su prvi put posumnjali da imam rak limfnih žlezda. To je bio šok, ali posle sam se pomirio s tim. Već sam sebe video kako ležim na nekoj klinici i lečim se. To je bio najteži period u mom životu.Kako ste odlučili da odete na švajcarsku kliniku?- Tamo sam otišao na biopsiju, a preko prijatelja sam došao do doktora Vlade Cmiljanića, koji je vrhunski hemičar i u Bazelu radi na pronalaženju leka za rak. On me je spojio s čuvenim doktorom Ričardom Hermanom, koji je među najboljim evropskim onkolozima.Šta je on rekao?- Odmah je tvrdio da nije rak. Detaljnim analizama utvrđeno je da je kroz mene prošao jak virus i stvorio problem. Kad sam to saznao, bilo je kao da sam se ponovo rodio - kaže Jovanović.

Povratak treninzimaUSKORO NA TERENUKada vas možemo očekivati na terenu?- Nadam se da bih u narednih nekoliko dana mogao početi s treninzima, ali neću žuriti. U ovakvim situacijama naučiš da ceniš život i shvatiš koliko se nerviraš zbog nevažnih stvari, a jedino je bitno da budeš zdrav. Sve drugo je sporedno.

ApelPOMOZITE BOLESNIMAKako gledate na medijsku pažnju u vašem slučaju?- Dok sam bio u Švajcarskoj, supruga i ja smo pratili akcije Kurira za pomoć maloj Uni i ostaloj bolesnoj deci i znam da postoji još mnogo onih kojima je potrebna pomoć. Javnost time treba da se bavi, meni pomoć, hvala bogu, ne treba, ali zato pozivam sve koji mogu da pomognu onima kojima to neophodno.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track