Fadilj Vokri: Naravno da ću biti uz Albaniju
Foto: Rojter

Intervju, predsednik tzv. FSK, i najpoznatiji kosovski fudbaler nema dilemu

Fadilj Vokri: Naravno da ću biti uz Albaniju

Fudbal -
Što mi postavljate takvo pitanje? Valjda znate da sam Albanac, kaže predsednik tzv. FS Kosova Fadilj Vokri

Vruće kvalifikacije za EP.Predsednik nepriznatog Fudbalskog saveza Kosova Fadilj Vokri (53) u intervjuu za Kurir nagovestio je za koju će reprezentaciju navijati u okršaju Srbije i Albanije u kvalifikacijama za EP 2016. godine. Čovek, koji je afirmaciju stekao igrajući u Srbiji, nije želeo da otkrije šta je rekao predsedniku UEFA Mišelu Platiniju u Tirani.Kako teku pripreme za utakmicu protiv Haitija?- Sve ide svojim tokom. Imamo solidnu ekipu, a cenimo i Haiti. Naš selektor Albert Bunjaki svestan je značaja tog meča kao i svi mi, tako da želimo pobedu.Možete li nam reći šta ste rekli Mišelu Platiniju?- Ništa specijalno! Bio je to nezvaničan sastanak. Sreli smo se mimo protokola. Nisam ni novinarima u Prištini rekao o čemu smo pričali, pa bi bilo nekorektno da prvo otkrijem vama iz Beograda.U kom sastavu će zaigrati vaša reprezentacija 5. marta protiv Haitija?- Selektor Bunjaki će tri dana ranije objaviti spisak. Sigurno je da nećemo zvati naše fudbalere koji igraju za Švajcarsku, Albaniju i neke druge selekcije. To nije sportski, a mi smo uvek za fer-plej.Hoće li biti možda Srba u vašoj reprezentaciji jer ste to ranije najavili?- Ne gledam na nacionalnu pripadnost i veru nekog igrača. Svako ko prihvata Kosovo kao svoju državu može da igra za nas. Bio on Albanac, Srbin ili Crnogorac.Videli ste žreb za EP u Francuskoj. Šta mislite o utakmicama Srbije i Albanije?- Već se šuška da to neće biti običan meč, ali sam uveren da će biti normalna utakmica. Umesto u Tirani, biće igrano u Elbasanu jer se tamo pravi moderan i veliki stadion.S obzirom na to da ste se kao igrač afirmisali u Srbiji, za koga ćete navijati?- Što mi postavljate takvo pitanje? Valjda znate da sam Albanac.

Solidna reprezentacijaUJKANI PRVA ZVEZDAKo će od poznatih igrati za vašu reprezentaciju protiv Haitija?- Imamo igrače za jedan solidan nivo. Prva zvezda je svakako golman Samir Ujkani, koji brani u Italiji, a čuvao je i gol Albanije. Izdvojio bih još i dvojicu naših igrača iz Švedske - Loreta Sadikua i Emira Bajramija.

Čeka na sastanakJANUZAJOV TAJM-AUTJeste li nagovorili Adnana Januzaja?- Nisam još imao sastanak sa njim i njegovom porodicom. Očekujem da se vidimo i da Adnan Januzaj u budućnosti zaigra za nas. Reč je o fudbaleru velike perspektive, ali on je taj koji mora da odluči za koga će igrati.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track