Levandovski kralj golova!
Foto: Rojter

Dortmund opet slavi golgetera iz Poljske

Levandovski kralj golova!

Fudbal -
Centarfor matirao Zenit i postavio novi klupski rekord u Ligi šampiona jer je na 26 utakmica 17 puta pogađao mrežu protivnika

Uzeće ga Bajern za „dž“.Borusija je protutnjala kroz Sankt Peterburg i fudbalere i navijače Zenita ostavila u suzama. Igrači Mančester junajteda najavljivali su osvajanje Lige šampiona, a onda su doživeli klasičan nokaut u Pireju jer ih je Olimpijakos prizemljio i pokazao im surovu realnost.Prestigao ŠapuizuJunak trijumfa ekipe iz Dortmunda u Rusiji bio je poljski centarfor Robert Levandovski (25), koji je sa dva gola matirao Zenit, koji je do tada imao inicijativu i rezultat 2:2. „Kralj golova“, kako ga zovu u Nemačkoj, Levandovski je u 26 utakmica u Ligi šampiona postigao neverovatnih 17 golova oborivši klupski rekord koji je do juče bio u vlasništvu Stefana Šapuize sa 16 pogodaka. Takvom statistikom ne mogu da se pohvale Leo Mesi, Kristijano Ronaldo, Zlatan Ibrahimović i Raul.- Dali smo dva brza gola na početku meča, a onda se Zenit vratio i izjednačio. Kad su se ispromašivali, mi smo iskoristili naše šanse. Imali smo odličnu taktiku i 4:2 je potpuno zaslužen rezultat. Uvek govorim da nije važno kako odigra pojedinac, već ekipa - rekao je Levandovski, koji će na kraju sezone preći u Bajern.Fudbaleri Mančester junajteda kiksnuli su protiv Olimpijakosa. Jedina svetla tačka bio je kapiten Nemanja Vidić (32), koji je nekoliko puta sprečio katastrofu.Van Persi: Loši smo- Sve je moguće, uz puno poštovanje Olimpijakosa. Mislim da kod kuće možemo da zabeležimo pobedu od 3:0. Nisu oni bili fantastični, mi smo bili loši - rekao je Van Persi, koji je propustio zicer.

Presudio Rusima sa dva gola... Rojs čestita Levandovskom
Presudio Rusima sa dva gola... Rojs čestita Levandovskom

Pobeda za analeGRCI MENJAJU ISTORIJUArgentinac Alehandro Domingez (32) prvi je postigao gol za Olimpijakos protiv Mančester junajteda na stadionu Karaiskaki:- Iza nas je velika i istorijska pobeda kojom smo ostvarili prvi korak ka narednoj rundi Lige šampiona. Ništa još nije gotovo jer sledi revanš. Mančester junajted nije lak protivnik, dobro poznaje ovo takmičenje i zaslužuje veliki respekt. Do sada smo tamo ubedljivo gubili. Želimo da promenimo istoriju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track