KARADŽIĆ PORUČIO LJAJIĆU: Dosta plača, igraj fudbal!
Foto: Dado Djilas

Predsednik FSS apeluje na „večite rivale“

KARADŽIĆ PORUČIO LJAJIĆU: Dosta plača, igraj fudbal!

Fudbal -
Partizan i Zvezda kritikuju sve, o penalima da i ne pričam. Uprave time često dižu tenziju kod navijača, kaže Karadžić
1 / 4 Foto: Dado Djilas

„Večiti“ da naprave predah.Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić iz Republike Irske, gde „orlovi“ sutra igraju prijateljsku utakmicu, poručuje vodećim srpskim klubovima da smanje nervozu jer se fudbal ne igra samo zbog njih. Ljutnju crno-belih razume, budući da je pitanje osvajanja prvenstva dovedeno do nivoa „titula ili smrt“, ali je Karadžić nikako ne opravdava.- Kritikuje se sve, svaki nedosuđeni korner ili faul, o penalima da i ne pričam. Uprave time vrlo vešto dižu tenzije kod navijača, a od toga ćemo na kraju svi imati samo štetu. Apelujem na njih da smanje nervozu, jer fudbal se ne igra zbog Zvezde i Partizana, iako oni možda misle drugačije - kaže Karadžić za Kurir.Niste navikli da pritužbe dolaze od Partizana?

- Poslednjih godina se žalila Zvezda, sad to radi Partizan. Naravno, ne kažem da greške sudija u egal utakmicama nisu bitne, ali mi poslednjih godina najviše vremena posvećujemo suđenju, najmanje smo okrenuti sebi. Mislim da ćemo učiniti još jedan korak ka poboljšanju arbitraže ako osnujemo superkomisiju, nezavisnu od postojećih, sastavljenu od internacionalaca. To je ideja, videćemo još kako će biti prihvaćena.

STOJKE U MINUT DO 12Suprotno ranijim okupljanjima pred meč reprezentacije, igrači sa spiska Ljubinka Drulovića dolazili su u Beograd pred let za Dablin kako je ko mogao i stigao. Najzanimljiviji je slučaj Vladimira Stojkovića, koji je s Krita preko Atine došao u Beograd dvadesetak minuta pred poletanje za Dablin. Uz pomoć policijskih službenika, golman nacionalnog tima i Ergotelisa morao je preko reda da pređe granicu da bi se čekirao za novi let, pa opet da prođe sličnu proceduru, u drugom pravcu.

Ljubinko DrulovićRADIM KAO DA OSTAJEMLjubinko Drulović dolazi po drugi put u Dablin da bi branio boje nacionalnog tima, ovoga puta kao selektor. Gostovanje kao igraču 1999. godine nije mu bilo srećno:- Mnogo utakmica sam odigrao i mnogih se sećam, ali taj poraz sa 2:1 od Iraca mi je ostao u magli.Selektor s predznakom v. d. nema tremu niti opterećenje što još važi za privremeno rešenje.- Radim kao da ću zauvek ostati, nemam strah od šanse i izazova. Znam da ćemo učiniti sve da bismo doneli uspeh reprezentaciji i navijačima, zato nestrpljivo čekam da počne meč - kazao je Drulović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track