DVE NULE: Kosovo i Haiti igrali bez golova, Srbi žive za utakmicu sa Ircima
Foto: Printskrin

Dan fudbala

DVE NULE: Kosovo i Haiti igrali bez golova, Srbi žive za utakmicu sa Ircima

Fudbal -
Fudbalska reprezentacija takozvane države Kosovo debitovala je protiv Haitija u utakmici bez golova
1 / 2 Foto: Printskrin

Fudbalska reprezentacija takozvane države Kosovo debitovala je na međunarodnoj sceni utakmicom protiv Haitija i nije se proslavila. Posle 90 minuta meča koja se igrao na stadionu "Adem Jašari" u južnom delu Kosovske Mitrovice pred oko 15.000 gledalaca nije bilo golova - 0:0.

Prištini je dozvoljeno od strane Svetske kuće fudbala (FIFA) da igra prijateljske utakmice bez nacionalnih obeležja i bez intoniranja himne.

I dok je u južnom delu Kosovske Mitrovice, kao i u većem delu južne srpske pokrajine, meč sa Haitijem bio glavna tema, u severnom delu Mitrovice i Kosova taj meč nije nikoga interesovao. Srbi provode dan kao i svaki drugi radni dan, očekujući večerašnji meč Srbije protiv Irske na debiju Ljubinka Drulovića.

Za prvu prijateljsku utakmicu reprezentacije iz Prištine bile su prodate sve karte, a njihova cena je iznosila pet, sedam i deset evra. Akreditovano je bilo više od 100 medija.

Iako je bivši stadion Trepče izabran jer je u najboljem stanju, na nekoliko mesta je bio uočljiv nedostatak trave.

Selektor domaćina Albert Bunjaku objavio je listu od 22 imena, od kojih je samo golman Mušica iz domaćeg kluba.

Prema odluci zvaničnika Svetske fudbalske federacije (FIFA), meč Kosovo-Haiti sudila su trojica sudija iz Švajcarske i jedan iz Portugalije, dok je utakmici kao izaslanik predsednika FIFA-a Sepa Blattera, prisustvovao Volter Gag, direktor FIFA-e.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja