Brazilci u dve garniture isprašili Južnu Afriku, Crnogorci bolji od Gane

Prijateljske utakmice

Brazilci u dve garniture isprašili Južnu Afriku, Crnogorci bolji od Gane

Fudbal -
Domaćin narednog Mundijala sa 5:0 slavio u Johanrezburgu, Albanija je sa dva gola bila bolja od Malte

U sredu uveče igran je veliki broj prijateljskih fudbalskih mečeva.

U Johanesburgu domaćin predstojećeg Svetskog prvenstva, Brazil je sa 5:0 pobedio Južnu Afriku, a golove su dali Oskar u 10, Nejmar u 40, 46. i 90. minutu i Fernandinjo u 79. "Selesao" je poveo pogotkom Oskara, koji je pobegao čuvarima i lagano prebacio golmana Južne Afrike. U 40. minutu, Nejmar je loptu, sa desetak metara, sa leve strane poslao kroz noge golmana protivnika. U nastavku meča, Brazilci su igrali u drugačijoj opremi. U prvom poluvremenu su bili u standrardnim žutim dresovima, da bi se na pauzi presvukli i nosili potpuno plavu garnituru.

Nejmaru to nije smetalo da u uvodnim minutima lobuje golmana domaćina i poveća prednost. Fernandninjo je povisio na 4:0, desetak minuta do kraja, snažnim udarcem sa 20 metara. Posle ovog evrogola, grogiranog protivnika je dokrajčio Nejmar.

Španija je u jednom od derbija savladala Italiju. U interesantnom meču Italija je pokušala da se odbrani, ali je gol odluke postigao Pedra u 63. minutu.

Pobedila je i Albanija koja će u kvalifikacijama za EURO 2016 igrati u grupi sa Srbijom. Rezultat je bio 2:0, a golove su selekciji Malte dali Baša i Meha.

Veliki trijumf je upisala i Crne Gora. Ekipa selektora Branka Brnovića je savladala Ganu sa 1:0, a jedini gol je viđen u prvom minutu. Dejvid Adi je u 11. sekundi faulirao napadača Crvene zvezde Filipa Kasalicu u kaznenom prostoru, a Dejan Damjanović je bio precizan sa 11 metara. Prijateljske utakmice:

Japan - Novi Zeland 4:2 Indija - Bangladeš 2:2 Burundi - Ruanda 1:1 Gruzija - Lihtenštajn 2:0 Iran - Gvineja 1:2 Kosovo - Haiti 0:0 Rusija - Jermenija 2:0 Zambija - Uganda 2:1 Kongo - Libija 0:0 Litvanija - Kazahstan 1:1 Azerbejdžan - Filipini 1:0 Bugarska - Belorusija 2:1 Mozambik - Angola 1:1 Burkina Faso - Komori 1:1 Albanija - Malta 2:0 Alžir - Slovenija 2:0 Crna Gora - Gana 1:0 Grčka - Južna Koreja 0:2 Južna Afrika - Brazil 0:5 Mađarska - Finska 1:2 Mauritanija - Niger 1:1 Bosna i Hercegovina - Egipat 0:2 Češka - Norveška 2:2 Izrael - Slovačka 1:3 Kipar - Severna Irska 0:0 Kolumbija - Tunis 1:1 Makedonija - Letonija 2:1 Turska - Švedska 2:1Španija - Italija 1:0

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track