PIKSI DOBIO NASLEDNIKA: Nemanja Matić novi lider
Foto: Dado Djilas

Reprezentacija Srbije dobila konstruktora igre

PIKSI DOBIO NASLEDNIKA: Nemanja Matić novi lider

Fudbal -
Nemanja Matić igrom u Dablinu pokazao šta je nedostajalo našem nacionalnom timu još od odlaska u penziju Dragana Stojkovića

Doš‘o novi Piksi.Najbolji igrač duela u Dablinu Nemanja Matić svakom iskrenom navijaču reprezentacije Srbije skinuo je teret s vrata star gotovo deceniju i po. Uskoro ćemo prestati čežnjivo da pominjemo majstorije Dragana Stojkovića jer je Piksi u njemu dobio dostojnog naslednika na terenu, a nacionalni tim konstruktora igre, sposobnog da zadrži loptu, sigurnim korakom je povuče napred i tačnim dodavanjem pronađe saigrača u najboljoj poziciji.Čak 83 tačna pasaStatističari su nakon trijumfa protiv Irske izračunali da je Matić 99 puta bio u kontaktu s loptom, od čega je samo dva puta njegovom greškom prepušten posed protivniku, a zabeležio je 83 tačna pasa.- Srećan sam što smo ponovo bili na okupu i što smo uspeli da pobedimo. Mi smo mlad tim i treba da naučimo da pobeđujemo na ovakvim mečevima. Što se tiče moje igre, prepuštam javnosti da je ocenjuje. Trudim se da preuzimam odgovornost i učinim sve što pozicija na kojoj igram zahteva od mene - rekao je Matić.Primljeni gol na početku utakmice nije mogao da pokvari konačni utisak o igri „orlova“.Pravedan rezultat- Malo nas je iznenadio taj gol na početku. Posle njega nismo mogli da dođemo do svoje igre sigurno jedno 15 minuta, ali kako je vreme odmicalo, postajali smo sve sigurniji. Kraj prvog i celo drugo poluvreme prošlo je u znaku naše bolje igre, stvorili smo dosta dobrih akcija i možda smo mogli da iskoristimo još neku šansu da postignemo gol. Ako se uzme u obzir sve to, mislim da je rezultat pravedan - zaključio je Matić.

OptimistaIDEMO NA EPDo početka ciklusa u septembru „orlove“ očekuju dve utakmice u SAD i jedna protiv Brazila pred sam početak Mundijala. Nemanja Matić sa velikim ambicijama iščekuje početak nove borbe za bodove.- Veliki sam optimista kad je reč o budućnosti ove reprezentacije. Učinićemo sve da se kvalifikujemo, imamo kvalitet, a ako ne učinimo to, nećemo tražiti nikakve izgovore.

Bane IvanovićDA, POGREŠIO SAM!Kapitenu Branislavu Ivanoviću nije sve išlo od noge na meču s Ircima.- Malo me je iznenadilo to što je Stojković krenuo unazad. Međutim, definitivno primljenom golu kumovala je moja loša lopta i nepažnja. Više sam gledao u njega umesto da sam bio koncentrisan na loptu i sve je to dovelo do toga da primimo gol - rekao je Ivanović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track