Predsednik FS Albanije: Srbija će da prođe ko Grčka
Foto: Dado Djilas

Veruje u uspeh

Predsednik FS Albanije: Srbija će da prođe ko Grčka

Fudbal -
Pakao na tribinama: Armand Duka traži od navijača da stvore dobru atmosferu protiv našeg tima kao u duelu s Grcima pre deset godina

Počelo zagrevanje.Predsednik Fudbalskog saveza Albanije Armand Duka veruje da bi njegov nacionalni tim mogao da bude uspešan u kvalifikacijama za EP 2016. u Francuskoj, posebno u delu koji se odnosi na utakmicu sa Srbijom. Optimizam bazira na mečevima iz prethodnog ciklusa, a duel s „orlovima“ poredi sa susretom protiv Grčke od pre deset godina, kada su Albanci slavili pobedu sa 2:1 u Tirani.Duka u TV intervjuu nijednog trenutka nije propuštao da naglasi važnost fer-plej navijanja.- Moramo dati sve od sebe protiv Srbije, bez dodatne note tenzije, jer će ona stvoriti pritisak našoj ekipi. Ne smemo nijednog trenutka zaboraviti da je reč o fudbalskom meču i on to treba da ostane do kraja kao protiv Grčke. Tada smo stvorili vrlo dobru atmosferu, koja je pozitivno uticala na naše igrače - rekao je Duka.U prethodnom ciklusu Albanci su tek u završnici takmičenja izgubili korak za vodećim Švajcarcima i Islanđanima.- Albanija je pokazala da može napraviti dobar rezultat protiv svakog rivala, pa ćemo i u novom ciklusu pokušati da pružimo maksimum. Dobili smo jaku grupu, u kojoj su svi timovi sposobni da pobeđuju. Sve njih moramo gledati kao sportske protivnike, iako razumem da navijačima postoje važnije utakmice od drugih, kao što je ova sa Srbijom. Želimo da pobedimo i treba da podržimo reprezentaciju, ali ne smemo da pređemo granicu dozvoljenog - kazao je Duka.

Vruć doček za prvaka Evrope... Grci protiv Albanije 2004.
Vruć doček za prvaka Evrope... Grci protiv Albanije 2004.

Erdogan - TačiVOKRI: ŠEN SREDIO SASTANAKTurski mediji pišu da su se premijer Redžep Tajip Erdogan i Hašim Tači u telefonskom razgovoru nedavno dogovorili o susretu dve fudbalske reprezentacije u maju. Nije još sigurno da li će se meč odigrati 21. ili 22. maja, ali termin i mesto biće utvrđeni na sastanku Fadilja Vokrija i turskih fudbalskih zvaničnika u Istanbulu.- Sastanak sa selektorom Turske Fatihom Terimom obezbedio nam je naš veliki prijatelj Ali Šen. FS Turske izrazio je spremnost da odigra meč s nama, ali moraju da dobiju saglasnost političkih predstavnika. Oni imaju zakazanu utakmicu s Republikom Irskom 25. maja - otkrio je Vokri medijima u Prištini.

Srpska stranaPETKO: MEČEVI VISOKOG RIZIKAZvaničnici FS Srbije biraju reči kad govore o reprezentaciji Albanije.- Oba susreta sa Albanijom biće utakmice visokog rizika. Sve ekipe se nadaju da će se naći na EP, pa i Albanci. Kvalifikacije su rizične, nema favorita i uvek neka selekcija ispliva i napravi iznenađenje - rekao je nedavno Ilija Petković koordinator u stručnom štabu Srbije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track