ZA DIVLJENJE: Ronaldo će platiti operaciju desetomesečnoj bebi rođenoj sa oboljenjem mozga
Foto: Tviter

Kralj Kristijano

ZA DIVLJENJE: Ronaldo će platiti operaciju desetomesečnoj bebi rođenoj sa oboljenjem mozga

Fudbal -
Erik, koji zbog poremećaja ima i po 30 epileptičnih napada dnevno, je prošao nekoliko testova, a svaki košta 6.000 evra. Sama operacija košta 60.000 evra

MADRID - Fudbaler Reala Kristijano Ronaldo platiće celokupan iznos za operaciju desetomesečnog Erika Ortiza Kruza koji je rođen sa oboljenjem mozga.

Porodica malog Erika je iz španskog gradića Toleda. Međutim, težina oboljenja koje ima Erik zahtevale su da se leči na specijalizovanoj privatnoj klinici u Madridu, gde su lekari utvrdili da problem može da se otkloni samo operacijom. S obzirom na visoku cenu koju nisu mogli da izdvoje, roditelji su uputili apel javnosti da pomogne.

Njihovom apelu odazvao se Kristijano Ronaldo, koji je odlučio da pokrije sve troškove. Erik, koji zbog poremećaja ima i po 30 epileptičnih napada dnevno, je prošao nekoliko testova, a svaki košta 6.000 evra. Sama operacija košta 60.000 evra.

Ovo nije prvi put da Ronaldo pomaže bolesnoj deci. Portugalac, za koga često kažu da je arogantan i sebičan, 2012. godine je finansirao lečenje dečaka obolelog od raka.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track