SAVO MILOŠEVIĆ: Nisu dostojni ni Srbije ni fudbala
Foto: Fss.rs

FSS osudio incident u Modriči

SAVO MILOŠEVIĆ: Nisu dostojni ni Srbije ni fudbala

Fudbal -
Direktor svih mlađih reprezentativnih selekcija FSS Savo Milošević izvinio se Fudbalskoj federaciji Bosne i Hercegovine, fudbalskoj javnosti i mladim igračima zbog incidenta u Modriči

BEOGRAD - Fudbalski savez Srbije (FSS) najoštrije je osudio vinovnike nacionalističkog ispada na prijateljskoj utakmici između omladinskih reprezentacija Srbije i Bosne i Hercegovine u Modriči, koja je prekinuta zbog uvredljivog skandiranja jednog dela navijača.Grupa navijača više puta tokom meča skandirala je "Ubij Turčina" i "Nož, žica, Srebrenica", pa je glavni sudija Elvis Mujović u 60. minutu odlučio da pošalje igrače u svlačionicu.Direktor svih mlađih reprezentativnih selekcija FSS Savo Milošević izvinio se Fudbalskoj federaciji Bosne i Hercegovine, fudbalskoj javnosti i mladim igračima.

"Fudbal mora da zbližava, to je njegova humana i sportska misija. Uostalom, to je bila i naša osnovna ideja kada smo ugovarali dve prijateljke utakmice omladinskih selekcija Srbije i Bosne i Hercegovine. Očigledno da pojedinci još žive u nekom prošlom vremenu i mi se od takvih ograđujemo, jer nisu dostojni ni Srbije ni fudbala", rekao je Milošević.Njegov zamenik Mitar Mrkela naveo je da se FSS trudi da unapređuje i razvija dobre odnose u regionu."Baš zbog te činjenice, insistiramo da igramo što češće protiv naših suseda. Zato su takvi mečevi i najbrojniji, jer imaju plemenitu misiju da promovišu prijateljstvo, toleranciju i sportski duh u regionu. Osuđujući incident u Modriči, šaljemo izvinjenje i jasnu poruku da ćemo nastaviti da radimo u interesu zbližavanja naroda , kako na fudbalskom terenu, tako i van njega", istakao je Mrkela.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track