LEGENDA OTIŠLA U SUZAMA: Rivaldo napustio fudbal

Povlačenje

LEGENDA OTIŠLA U SUZAMA: Rivaldo napustio fudbal

Fudbal -
Rivaldo je tokom blistave karijere osvojio 24 trofeja uključujući i Svetsko prvenstvo 2002. sa Brazilom i Ligu šampiona sa Milanom

Legendarni brazilski fudbaler Rivaldo objavio je da se povlači iz fudbala u 42. godini.

„Sa suzama u očima želim da se pre svega zahvalim Bogu, a onda i mojoj porodici i svim navijačima za svu podršku koju sam imao tokom 24 godine duge karijere. Obaveštavam sve moje navijače da je moja karijera došla do kraja. Bilo je mnogo prepreka, izazova, razočarenja, ali mnogo više radosti i velikih stvari. Doživeo sam da budem priznat kao najbolji igrač sveta, da budem član ekipe koja je šampion sveta. To je za mene potvrda da se vredi boriti i verovati“, rekao je Rivaldo.

Rivaldo je pažnju na sebe skrenuo igrama u Deportivo La Korunji u sezoni 1996/1997, što ga je preporučilo Barseloni, da bi zablistao u dresu katalonskog kluba, gde je proveo narednih pet godina. Njegove majstorije pomogle su osvajanju dve Primere, jednog trofeja Kupa kralja i jednog Superkupa Evrope, a onda je usledila selidba u Milan.

http://www.youtube.com/watch?v=q10GLf6dlbQ

Iako bi za mnoge u tim godinama bio na zalasku karijere, on je od 2002. do 2004. uspešno nastupao za Milan, sa kojim je podigao trofej Lige šampiona, Kupa Italije i Superkup Evrope.

Grčku publiku zabavljao je partijama u Olimpijakosu i AEK-u, usledila je i epizoda u uzbekistanskom Buniodkor, a poslednje četiri godine karijere proveo je u domovini, u Sao Paoulu, Sao Kaetanu i na kraju Mođi Mirimu, čiji je predsednik, uz kratak izlet u angolski Kabuskorp.

"Gradio sam karijeru na čudima, živeći u Paulisti, bez novca, bez pomoći menadžera, jedino uz podršku porodice, a bio sam čak diskreditovan od strane doktora i trenera. Ipak, ostvario sam svoje snove. Vođen upornošću i posvećenošću postao sam najbolji igrač na svetu, prvak sveta i osvojio brojne važne titule u fudbalu. Pored medalja, trofeja i svih priznanja, u svetu gde se sve konzumira, završavam priču kao primer da vredi verovati i boriti se", poručio je legendarni fudbaler.

http://www.youtube.com/watch?v=LNyTLLjHbbo

Kako bi imao potpunu karijeru, sa Brazilom je pokorio planetu 2002. godine na šampionatu u Japanu i Južnoj Koreji, a sa nacionalnim timom okitio se trofejom Kupa konfederacija 1997, Kupa Amerike dve godine kasnije, dok je 1998. bio viceprvak sveta u Francuskoj.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track