Aleksandar Đoković: Robi Kin je veliki laf!

Potpisao za američki klub LA Galaksi

Aleksandar Đoković: Robi Kin je veliki laf!

Fudbal -
Bivši fudbaler Teleoptika postao član slavnog kluba, upoznao legendarnog Dejvida Bekama, a s Ircem trenira

Američka bajka!Nekadašnji fudbaler Teleoptika Aleksandar Đoković postao je član američkog LA Galaksija, gde je dobio priliku da trenira s čuvenim irskim superstarom Robijem Kinom.On u razgovoru za Kurir otkriva kako izgleda život u klubu koji je svetsku slavu dobio angažovanjem Dejvida Bekama.Velika šansa- Poziv iz Amerike došao je iznenada i ovu šansu ne smem da propustim. Došao sam na probu u Galaksi, koju sam uspešno završio i sada sam član drugog tima, ali u svakom trenutku mogu da uskočim u prvu ekipu. Liga drugih timova počinje 22. marta i na meni je sad da dokažem da nisam slučajno došao u najveći američki klub - kaže Đoković i dodaje:Poseta Beksa- Pre izvesnog vremena posetio nas je , s kojim sam se upoznao i rukovao, ali nismo razgovarali. S druge strane, trenirao sam s Rojem Kinom, što je velika čast. Irac je veliki profesionalac i od njega može zaista mnogo da se nauči. Uvek je spreman da popriča s vama i udeli vam savet.Đoković je od odlaska iz Srbije pokušavao da se dokaže u Rumuniji i Izraelu, ali prema njegovim rečima, ništa od toga ne može da se poredi s Amerikom.Neverovatni uslovi- Uslovi ovde u Los Anđelesu su neverovatni. Imamo devet terena na kojima treniramo, plus onaj glavni na kojem se igraju utakmice. Živim u zgradi s bazenom, teretanom i svim pratećim sadržajima i na meni je samo da se fokusiram na fudbal. Ovde sam nešto više od mesec dana, navikao sam se na život i nadam se da ću ostati što duže - kaže Đoković.

Kosovska vezaNOVAK KAO UZORAleksandar je poreklom s Kosova i Metohije, odakle dolazi i najbolji srpski teniser svih vremena Novak Đoković, ali fudbaler Galaksija ne zna tačno da li su u srodstvu.- Novak i ja smo s Kosova, slavimo istu krsnu slavu, neki tvrde da smo rod, neki da nismo. Ovde u Los Anđelesu, kad nekome kažem da sam iz Srbije, uglavnom im je prva asocijacija Vlade Divac, mada ima mnogo onih koji i ne znaju gde se nalazi Srbija. Uglavnom, imam na koga da se ugledam, a nadam se da će sada naučiti mnogo o našoj zemlji - kaže Đoković.

Neispunjena željaIMA VREMENA ZA PARTIZANIako je bio nadomak potpisivanja ugovora s Partizanom, Aleksandru Đokoviću se nije ispunio san da zaigra u crno-belom dresu, što i dalje ostaje velika želja.- Trebalo je da pređem u Partizan, ali sam slomio nogu i posle toga je sve krenulo drugim putem. Nema veze, trenutno sam daleko od Humske, ali bih svakako voleo da jednog dana zaigram u klubu koji volim. Ipak, sada mi je najvažnije da u Galaksiju ostavim što bolji utisak, izborim se za mesto u prvom timu, a za sve drugo ima vremena - kaže Đoković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track