Lam: Bajern ide u Mančester da igra napadački fudbal
Foto: AP

Biće golova na Old trafordu

Lam: Bajern ide u Mančester da igra napadački fudbal

Fudbal -
Bajern iz Minhena, aktuelni šampion Lige šampiona, u četvrtfinalu tog takmičenja će igrati protiv Mančester junajteda, odlučeno je danas žrebom u Nionu

BEOGRAD - Kapiten fudbalera Bajerna iz Minhena Filip Lam rekao je da njegovu ekipu ne sme da zavara trenutna pozicija Mančester junajteda u Premijer ligi. Bajern iz Minhena, aktuelni šampion Lige šampiona, u četvrtfinalu tog takmičenja će igrati protiv Mančester junajteda, odlučeno je danas žrebom u Nionu. "Ne smemo da dozvolimo da na nas utiče trenutna pozicija Mančester junajteda na tabeli premijer lige ili naši prethodni dueli. Putovaćemo u Mančester da igramo napadački fudbal i da postignemo golove", rekao je Lam. Prvi meč četvrtfinala će se igrati u Mančesteru 1. ili 2. aprila, dok je revanš na programu 8. ili 9. aprila. "Mislim da nije važno da li prvu utakmicu igramo kod kuće ili u gostima. Najvažnija stvar je pogoditi protivničku mrežu", kazao je Lam.Sportski direktor Barselone Andoni Zubizareta rekao je da je Atletiko Madrid jedan od najjačih timova u Evropi, ali da njegova ekipa zna kako da igra s njima u četvrtfinalu Lige šampiona. Barselona će u četvrtfinalu Lige šampiona igrati protiv Atletika. "Ovo je bio najjači žreb za četvrtfinale u istoriji Lige šampiona. Svaki protivnik bi bio težak, ali Atletiko je svakako jedan od najjačih timova u Evropi. Znamo kako da igramo sa njima i na Nou Kampu i na Visente Kalderonu", rekao je Zubizareta.Sportski direktor fudbalskog kluba Real iz Madrida, Emilio Butragenjo rekao je da je Borusija iz Dortmunda i dalje opasna iako je slabija nego prošle godine i da njegova ekipa mora da bude oprezna u četvrtfinalu Lige šampiona.

Te dve ekipe su se prošle godine sastale u polufinalu i tada je nemački tim bio bolji. "Borusija nije ista ekipa od prošle godine, ali su i dalje opasni, pa Real mora da bude oprezan. Međutim, smatram da će Real biti spreman za taj dvomeč, jer je protiv Borusije igrao prošle godine", kazao je Butragenjo.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track