RUNI POGODIO S POLA: Vejn bolji od Bekama

Majstorija

RUNI POGODIO S POLA: Vejn bolji od Bekama

Fudbal -
Runi je zatresao mrežuVest Hema u osmom minutu sa pola terena, posle asistencije Ešlija Janga

Fudbaler Mančestere Junajteda Vejn Runi postigao je gol godine do sada za pobedu‘crvenih đavola’ protiv Vest Hema 2:0.

Runi je zatresao mrežu londonskog kluba u osmom minutu sa pola terena, posle asistencije Ešlija Janga.

http://www.youtube.com/watch?v=StCFzvXL-kE

Tim golom Runi je podsetio na slavan potez Dejvida Bekama (koji je utakmicu gledao uživo) iz 1996. godine, koji je iz istog ugla, pola metra od centra terena zatresao mrežu Vimbldona. Taj gol proglašen je za najbolji te godine, kao i najlepši u prvih 20 godina Premijer lige.

http://www.youtube.com/watch?v=YL5EX0p73s8

Reorezentativac Engleske se u stelce upisao i u 33. minutu meča za konačnih 2:0.

Fudbaler Mančester junajteda rekao je da je šutirao instinktivno kada je postigao gol i dodao da je pobeda u tom susretu, kao drugi vezani trijumf, podigala samopouzdanje njegovoj ekipi. "Ovo je dobar rezultat, koji nam je bio potreban posle prošle nedelje", rekao je Runi. Junjeted je u prošlom kolu izgubio na svom terenu od Liverpula sa 3:0, ali je u sredu uspeo da se, i pored zaostatka od dva gola iz prvog meča, plasira u četvrtfinale Lige šampiona. "Pobeda protiv Olimpijakosa nam je dala krila i danas ste mogli da vidite da se poverenje vratilo u tim. Ovo je bila dobra pobeda i vrlo sam zadovoljan. Dobro smo igrali, odlično se branili...", kazao je Runi, koji je kao kapiten predvodio Junajted u odsustvu Nemanje Vidića. Prvi gol na meču Runi je postigao u sedmom minutu skoro sa polovine terena. "Mislim da je to bio samo instinkt. Okrenuo sam se, bacio pogled i video sam da golman nije na liniji. Pokušavao sam to mnogo puta, ali, na srecu, danas je ušlo", dodao je. U sledećem meču Junajted na Old Trafordu dočekuje gradskog rivala, Mančester siti.

"Biće to velika utakmica, za sam grad, navijače, igrače... Veoma se radujem toj utakmici. To je veliki izazov za nas, ući ćemo u taj meč sa velikim samopouzdanjem posle dve vezane pobede. Nadam se da možemo da ostvarimo dobra rezultat", kazao je Runi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track