TUŽAN OPROŠTAJ OD BARSE: Pogledajte stravičnu povredu Valdesa
Foto: Reuters

Španski golman će propustiti i SP

TUŽAN OPROŠTAJ OD BARSE: Pogledajte stravičnu povredu Valdesa

Fudbal -
Valdes će pauzirati najmanje 6 meseci, a pošto je ranije najavio da napušta Barselonu duel sa Seltom na kojem se i povredio bio mu je poslednji u dresu katalonskog kluba

BARSELONA - Golman Barselone i španski reprezentativac Viktor Valdes pauziraće najmanje šest meseci zbog povrede prednjih ukrštenih ligamenata kolena.Valdes se povredio u 21. minutu utakmice sa Seltom. On je posle slobodnog udarca igrača Selte malo nespretno reagovao, a lopta mu je ispala iz ruke. Valdes je uspeo da je uhvati, a se prilikom pada na zemlju povredio.

Valdes je odmah zamenjen, a španski mediji navode da će golman Barselone da pauzira najmanje šest meseci.Valdes je još ranije najavio da će na kraju sezone da napusti Barselonu, pošto mu ističe ugovor sa katalonskim klubom. On je branio za ekipu sa Nou Kampa od 2002. godine, što znači da mu je sinoćnji meč sa Seltom bio poslednji u dresu katalonskog kluba.Valdes će ujedno zbog ove povrede da propusti i predstojeći Mundijal u Brazilu."Predsednik kluba Đosep Bartomeu i direktor Andoni Zubizareta stavili su se Valdesu na raspolaganje u ovom najtežem trenutku u njegovoj karijere", tvrde španski mediji.Povreda Valdesa je došla u zao čas, budući da je on ranije odlučio da ne produži ugovor sa katalonskim klubom na kraju sezone."To Valdesu dodatno otežava situaciju, s obzirom da on nema ekipu. Do sada je sve nagoveštavalo da će preći u Mančester siti ili Monako, ali je istina da on nema ugovor ni sa jednim klubom", tvrde španski mediji i dodaju da po njihovim izvorima, Barselona ne planira da mu ponudi produženje ugovora.Valdes je prošle godine najavio odlazak iz Barselone i to u "neku drugu zemlju". On je odbio da razgovara sa Kataloncima o mogućnosti da ostane u klubu.Konačno, Valdes se dogovorio sa Barselonom da mu ugovor istekne 30. juna, a da posle toga kao slobodan igrač traži novi angažman."Jedino što možemo, jeste da damo punu podršku Valdesu u ovim teškim trenucima kroz koje prolazi", rekao je Zubizareta.

http://www.youtube.com/watch?v=eW1nEIP51-Y

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja