DOMINACIJA: Juventus juri magičnih 100 bodova u Seriji A

hoće u istoriju

DOMINACIJA: Juventus juri magičnih 100 bodova u Seriji A

Fudbal -
Fudbaleri Juventusa mogli bi ove sezone da postanu prvi tim u istoriji koji je u jednoj sezoni osvojio 100 bodova u italijanskoj Seriji A

TORINO - Fudbaler Juventusa Pol Pogba rekao je da je njegova velika želja da "Stara dama" do kraja sezone postane prvi tim u istoriji koji je u jednoj sezoni osvojio 100 bodova u italijanskoj Seriji A.Aktuelni rekord od 97 bodova postavio je Inter 2007. godine, koji je tada pod vođstvom trenera Roberta Manćinija osvojio titulu sa impresivnih 30 pobeda, sedam remija i samo jednim porazom."Ako mislimo da srušimo rekord moramo da nastavimo da igramo u istom ritmu. Moramo da budemo nemilosrdni, jer je to jedini način da nastavimo da pobeđujemo. Utakmica protiv Parme bila je važna za osvajanje Skudeta, ali čeka nas i težak meč u Napulju i moramo da ostanemo skoncentrisani", izjavio je Pogba.

Juventus je u sredu u 30. kolu Serije A u kod kuće savladao Parmu sa 2:1.

Juventus je osam kola pre kraja takmičenja u Seriji A usamljen na vrhu tabele sa 81 osvojenim bodom, čak 24 više od drugoplasirane Rome. To znači da je tim iz Torina praktično obezbedio treću uzastopnu šampionsku titulu. U igri su još 24 boda, pa Juve ima čak i prostora za eventualni kiks. "Stara dama" je ove sezone upisala 26 pobeda, tri remija i samo jedan poraz.

http://www.youtube.com/watch?v=WtCNcsXxGKU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track