GLAVNA FACA: Luis Suarez srušio rekord Robija Faulera, uskoro pada i Ronaldo
Foto: AP

Golgeterski učinak

GLAVNA FACA: Luis Suarez srušio rekord Robija Faulera, uskoro pada i Ronaldo

Fudbal -
Fauler je svojih 28 mečeva postigao u 38 utakmica, a Suarez 29 u 27 utakmica, a u narednih šest kola Urugvajac će imati priliku da tu brojku poveća

LIVERPUL - Urugvajski napadač Luis Suarez oborio je klupski rekord Liverpula kada su u pitanju golovi u jednoj sezoni u Premijer ligi. Suarez je protiv Totenhema postigao 29. pogodak u ligi ove sezone čime je za jedan pogodak nadmašio legendu kluba sa "Enfilda" Robija Faulera iz sezone 1995/96.

Fauler je svojih 28 mečeva postigao u 38 utakmica, a Suarez 29 u 27 utakmica, a u narednih šest kola Urugvajac će imati priliku da tu brojku poveća.

http://www.youtube.com/watch?v=hdBPBZQYHz4
Surez bi u preostalom delu Premijer lige mogao da obori i rekord Kristijana Ronalda i Alana Širera po broju pogodaka u sezoni. Ronaldo i Širer su rekorderi Premijer lige sa po 31 postignutim golom, pa bi Urugvajac sa četiri pogotka u šest mečeva mogao da ih smeni na vrhu.

Inače, rekord Premijer lige po broju postignutih golova u jednoj sezoni drže Alan Širer i Endi Kol. Njih dvojica su postigla po 34 pogodaka ali u sezonama kada je Premijer liga imama po 22 ekipe i četiri kola više.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track