RASPLET U LIGI ŠAMPIONA: Bajern je jači od španskih zvezda
Foto: Ap

Dva fudbalska koncepta sudaraju se u finišu najelitnijeg evropskog takmičenja

RASPLET U LIGI ŠAMPIONA: Bajern je jači od španskih zvezda

Fudbal -
TIM PRE POJEDINCA Selektor mlade fudbalske reprezentacije Radovan Ćurčić analizira favorite za titulu prvaka Evrope

Nema dilemu.Da li će veliko takmičenje osvojiti tim sa megazvezdom ili snažan kolektiv, ostaje večito fudbalsko pitanje i pred rasplet ovogodišnje Lige šampiona. Selektor mlade reprezentacije Radovan Ćurčić ističe da se do četvrtfinala Lige šampiona moglo predvideti ko će biti u društvu osam najboljih timova, ali će za davanje čvrstih prognoza naredne runde biti sve komplikovanije.Nema favorita- Svako ko bi znao sad da kaže ime pobednika Lige šampiona treba da to unovči u kladionici i postane bogat čovek. Dosad se možda, s manje ili više sigurnosti, moglo pričati o četvrtfinalistima iz jednostavnog razloga što iznenađenja nisu dozvoljavali najbolji timovi, ali nadalje će biti sve teže prognozirati pobednike - tvrdi Ćurčić.Superasovi Mesi i Kristijano Ronaldo zbog vanserijskog talenta su medijski najeksponiraniji fudbaleri današnjice, ali po znanju za njima ne zaostaju ni Ibrahimović, Riberi, Roben, kao ni njihovi saigrači iz Barselone i Real Madrida.S Gvardiolom veći posed- Sjajni Bajernovi pojedinci su dolaskom Gvardiole dobili novu dimenziju u igri, koja se ogleda u znatno većem posedu lopte. Borusija, kao i Bajern, ima tu brzu tranziciju iz srednje faze kojom lako dolazi u završnicu i do šanse za gol, a Čelsi računa na ogromno iskustvo igrača i Murinja. Svi ti vrhunski timovi veruju, pre svega, u snagu svog kolektiva, bez obzira na to što navijači i mediji često u prvi plan ističu učinak pojedinca - zaključuje Radovan Ćurčić.

Ćurčić: Svi vrhunski timovi veruju, pre svega, u snagu kolektiva
Ćurčić: Svi vrhunski timovi veruju, pre svega, u snagu kolektiva

Solisti... Mesi i Ronaldo
Solisti... Mesi i Ronaldo

PrekaziDOSTA MI JE TE DVOJICEBivši as Partizana Dževad Prekazi voleo bi da na poslednjoj utakmici Lige šampiona u sezoni vidi PSŽ i Borusiju Dortmund.- Videćemo ko će biti jači, „Adidas“ ili „Najki“, tako će se i napraviti konačan raspored. Ako mene već pitate, želeo bih da gledam majstora Ibrahimovića u finalu s fudbalerima Dortmunda, to bi bilo najbolje za fudbal. Sit sam priče o Ronaldu i Mesiju, o Murinju i Čelsiju... Svaka čast portugalskom treneru na svemu što je osvojio, ali to što igra njegova ekipa je fudbalska dekadencija - kaže Prekazi.

Minus za plavceČELSIJU FALI NEMANJA MATIĆPovratak Nemanje Matića doneo je Čelsiju veću sigurnost u igri u odnosu na prvi deo sezone.- Šteta je za Čelsi što Matić nema pravo da igra u Ligi šampiona, jer on na svakoj utakmici pokazuje zašto Murinjo ima ogromno poverenje u njega. Nedostajaće im mnogo, jer da nije škripalo na toj poziciji, Murinjo ne bi insistirao da baš njega dovedu - kaže Ćurčić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track