MILIONER: Šta sve može Runi sa svojom nedeljnom platom

Englez je nedavno postao najplaćeniji igrač Premijer lige

MILIONER: Šta sve može Runi sa svojom nedeljnom platom

Fudbal -
Budući kapiten Mančester Junajteda ostaje u klubu bar još 5 godina a to je skupo koštalo čelnike kluba

Vejn Runi je nedavno potpisao novi ugovor sa ekipom Mančester junajteda, a slabe partije ove sezone uprava sa "Old Traforda" je morala da nadomesti velikim novcem pa je Runi postao najplaćeniji fudbaler u Premijer ligi.

Sada već iskusni Englez i poslednjih par sezona najbolji fudbaler Mančester junajteda, dobio je nedeljnu platu od čak 300.000 funti (362.000 evra), a novi ugovor važi do leta 2019. godine. Prostom računicom dolazi se do podatka da će Runi u narednih pet sezona samo na osnovu ugovora, bez eventualnih bonusa, inkasirati neverovatnih 78.000.000 miliona funti (94.328.000 evra)!

Poređenja radi, evo šta bi sjajni Englez mogao da kupi svake nedelje od svoje sedmične plate:

- Mogao bi da kupi 859 najnovijih "Playstation 4" konzola- Mogao bi da još 10 puta presadi kosu (već je to činio dva puta)- Mogao bi da kupi 20.818 deonica Mančester junajteda- Mogao bi da kupi 789 sezonskih karata za mečeve Čelsija- Mogao bi da plati 12 nedeljnih plata Mičuu iz Svonsija koji je prošle sezone bio peti strelac lige- Mogao bi da kupi 33 Fiat 500 L automobila i da mu ostane kusur- Mogao bi da priušti prosečnu mesečnu potrošačku korpu za 671 porodicu u Srbiji

Nije loše biti Runi, bar na jedan dan.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track