UŽIVO SPORTSKI PREGLED: Zvezda sa plus 11 putuje u Kazanj
Foto: Tanjug

Najnovije informacije iz sveta sporta

UŽIVO SPORTSKI PREGLED: Zvezda sa plus 11 putuje u Kazanj

Fudbal -
Košarkaši Crvene zvezde pobedili su u Beogradu ekipu Uniksa 63:52 u prvom meču polufinala Evrokupa. Najefikasniji u ekipi Zvezde bio je Blažič sa 15 poena, dok je Katić dodao 14. Kod gostiju, najbolji je bio Gudelok sa 18 poena

BEOGRAD - Najnovije informacije i zanimljivosti iz sveta sporta na jednom mestu.

23:35 - Isko: Sjajno je što nismo primili gol Fudbaler Real Madrida Isko izrazio je zadovoljstvo nakon ubedljive pobede njegovog tima nad Borusijom iz Dortmunda (3:0) u četvrtfinalu Lige šampiona.

„Ovaj rezultat je sjajan, posebno jer nismo primili gol. Mislim da smo zaslužili ovu pobedu“, rekao je strelac drugog gola.

23:25 - Pastore: Znam koliko moj gol znači PSŽ-u Fudbaler PSŽ-a Havijer Pastore prezadovoljan je pobedom nad Čelsijem. "Znam da je moj gol vrlo važan za ekipu, jer sa dva pogotka prednosti idemo na revanš Čelsiju. Srećan sam što sam bio u mogućnosti da pomognem timu da ubedljivije dobije okršaj, a jasno je koliko smo svi u PSŽ-u ujedinjeni i kompaktni. Ušao sam u igru i pogodio, nadam se da ću nastaviti sa golovima", rekao je Pastore.

22:40 - Real i PSŽ ubedljivi i sa povređenim Ronaldom i Ibrahimovićem

Fudbaleri Raala savladali su Borusiju 3:0, dok je PSŽ bio bolji od Čelsija (3:1) u prvim utakmicama četvrtfinala Lige šampiona, a veče su obeležile povrede Zlqatana Ibrahimovića i Kristijana Ronalda

22:25 - Armani naneo prvi poraz Barseloni u TOP 16 fazi Evrolige

Košarkaši Armanija savladali su na domaćem terenu u Milanu ekipu Barselone sa 91:63 (21:20, 22:14, 26:6, 22:23), u prvoj utakmici 13. kola Top 16 faze Evrolige.Neočekivano ubedljivom uspehom italijanski tim se učvrstio na drugom mestu E grupe sa skorom 10-3 iza favorizovane Barselone, koja je pretrpela prvi poraz u Top 16.U ostalim mečevima 13. kola E grupe sutra igraju Panatinaikos - Unikaha i Laboral - Fenerbahče, a u petak Efes - Olimpijakos.U okviru F grupe sutra igraju Bajern Minhen - Makabi Tel Aviv, a u petak CSKA Moskva - Galatasaraj, Real Madrid - Lokomotiva Kuban i Partizan - Žalgiris.

21:50 - Odbojkašice Partizana povele u finalu protiv Zvezde Odbojkašice Partizana Vizure povele su protiv Crvene zvezde sa 1:0 u finalnoj seriji plej-ofa Superlige Srbije pošto su pobedile rezultatom 3:1 (23:25, 25:18, 25:20, 25:14).Drugi meč na programu je u subotu, 5. aprila.

21:35 - Barselona će uložiti žalbu na zabranu transfera

Barselona će uložiti žalbu i pokušaće da obori zabranu transfera fudbalera. FIFA je zabranila Barseloni transfere na godinu dana zbog toga što je angažovala igrače mlađe od 18 godina."Barselona će uputiti odgovarajuću žalbu FIFA i, ukoliko je potrebno, obratiće se Sudu za Arbitražu u sportu", objavljeno je na klupskom sajtu.

21:15 - Zvezda sa plus 11 putuje na revanš u KazanjKošarkaši Crvene zvezde pobedili su u Beogradu ekipu Uniksa 63:52 u prvom meču polufinala Evrokupa. Najefikasniji u ekipi Zvezde bio je Blažič sa 15 poena, dok je Katić dodao 14. Kod gostiju, najbolji je bio Gudelok sa 18 poena. Revanš je na programu za nedelju dana u Kazanju.20:45 - Počeli su mečevi četvrtfinala LŠ u Madridu i ParizuU Madridu je počeo prvi meč četvrtfinala LŠ između Reala i Borusije, dok u Parizu igraju PSŽ i Čelsi.20:30 - Roma je pobedila Parmu s 4:2Fudbaleri Rome pobedili su na svom terenu ekipu Parme u u nastavku prekinute utakmice 22. kola italijanske Serije A. Golove za domaći tim postigli su Žervinjo u 12, Toti u 16, Pjanić u 49. i Tadei u 82. Strelci za goste bili su Akva u 15. i Biabiani u 90. Srpski reprezentativac Adem Ljajić ušao je u igru u 86. minutu. Roma je trenutno druga na tabeli sa 73 boda, dok je Napoli na prvoj poziciji sa 81.19:55 - Nadal priznao: Novak je bio mnogo bolji od meneNajbolji teniser sveta Španac Rafael Nadal priznao je da je Novak Đoković zasluženo osvojio titulu na Mastersu u Majamiju. Đoković je u nedelju u dva seta lako nadigrao španskog tenisera."Nisam bio na nivou Novaka Đokovića. Bio je mnogo bolji od mene. Za mene je plasman u to finale ipak dobar znak, potrebno mi je samopouzdanje pred početak sezone na šljaci. Imam sjajnu istoriju na šljaci, ali to ne pomaže mnogo u sadašnjosti. Mogu samo da radim još više i na sledeće turnire dođem u maksimalnoj formi", rekao je najbolji teniser sveta.19:45 - Jagodina formira skauting službuFudbalski klub Jagodina formiraće Skauting službu, pošto želi spremno da uđe u trku sa najvećim srpskim i evropskim klubovima, saopštio je taj superligaš. Predsednik Jagodine Goran Milanović održao je sastanak sa sportskim sektorom kluba, na kome je dogovoreno formiranje Skauting službe. Trener Jagodine Mladen Dodić i direktor omladinske škole Miloš Velebit će u narednih mesec dana napraviti projekat te službe.19:30 - Zvezda juri pobedu protiv UniksaU beogradskoj Kombank areni počela je prva utakmica polufinala Evrokupa između Crvene zvezde i Uniksa. Meč se igra pred više od 20.000 navijača, a crveno-bele sa tribina bodri i najbolji srpski teniser Novak Đoković. Pristalice Zvezde napravile su fantastičnu atmosferu.19:00 - Đoković bodri Zvezdu u Areni protiv UniksaNajbolji srpski teniser Novak Đoković bodriće sa tribina košarkaše Crvene zvezde protiv Uniksa u prvom meču polufinala Evrokupa. Đoković je vatreni navijač Crvene zvezde, a do sada je više puta prisustvovao košarkaškim i fudbalskim mečevima crveno-belih.

18:45 - Valdes jedva čeka da napusti bolnicuGolman Barselone Viktor Valdes rekao je da jedva čeka da napusti bolnicu i ode kući, kako bi započeo oporavak nakon uspešne operacije kolena. Španski reprezentativac propustiće ostatak ove i početak naredne sezone, kao i prvenstvo sveta na leto u Brazilu, nakon što je pokidao ukrštene ligamente kolena, a njegov povratak na teren očekuje se za sedam meseci.

18:15 - F4 ABA lige i zvanično u BeograduZavršni turnir Jadranske lige igraće se od 24. do 27. aprila u Beogradu, saopštila je zvanično ta organizacija. Prva utakmica F4 igraće se 24. aprila, a sastaće se Crvena zvezda i Cibona, dok će dan kasnije u drugom polufinalu igrati Partizan i Cedevita, a finale je na programu 27. aprila. Sve utakmice igraće se u beogradskoj Areni. Beograd će tako treći put u istoriji organizovati završni turnir Jadranske lige.

17:50 - Košta će biti spreman za revanš sa Barselonom?

Napadač Atletiko Madrida Dijego Košta samo je istegao, a ne pokidao butni mišić u remiju utakmice četvrtfinala Lige šampiona protiv Barselone, pa se očekuje da zaigra na uzvratnom meču sledeće nedelje. Košta je bio prinuđen da napusti teren posle 30 minuta meča na stadionu Kamp Nou koji je završen nerešeno - 1:1.Atletiko je na svom Tviteru saopštio da Brazilac nije pokidao mišić, ali nije precizirao koliko će odsustvovati sa terena. Lokalni mediji navode da će on biti spreman za revanš susret sa Kataloncima sledeće srede.

17:25 - Tevez će se vratiti u Boku juniorsPredsednik fudbalskog kluba Boka juniors Danijel Angelići rekao je da mu je fudbaler Juventusa Karlos Tevez obećao da će se vratiti u taj argentinski klub pre okončanja karijere. "Često se čujem sa Karlosom, i on mi je obećao da će se pre ili kasnije vratiti. Uvek mi je govorio da ovde želi da završi karijeru, veoma je vezan za klub", rekao je Angelići.

17:00 - Alonso gladan titula u F1

Jedan od najboljih vozača u F1 Španac Fernando Alonso poručio je da se neće zaustaviti na dve šampionske titule u karijeri jer, kako kaže, "dve nisu dovoljne". Alonso je istakao i da nije tačno da je "težak za saradnju", kako je svojevremeno tvrdio njegov kolega Luis Hamilton. Jedan od najplaćenijih sportista na svetu, Alonso danas putuje privatnim avionom i ima sve što poželi, ali, ističe, priča o skromnim počecima uvek je u njegovim mislima.

16:30 - Čović prihvatio duel sa VujoševićemPredsednik KK Crvena zvezda Nebojša Čović prihvatio je poziv za učešće u emisiji "Utisak nedelje" koja će na televiziji B92 biti emitovana u nedelju 6. aprila od 21 sat."Prihvatam učešće u emisiji i pored toga što je sve urađeno na neuobičajen način, jer je to bilo nečija želja. Prihvatanjem učešća u emisiji želim da se ova medijska sapunica ili bolje rečeno brlog, koji je napravljen od strane predsednika Jugoslovenskog sportskog društva Partizan Duška Vujoševića, kao i svake godine više ne razvlači u nedogled. Moj jedini uslov, ili bolje rečeno očekivanje je da će to biti poslednji javni, medijski nastup tog čoveka u kome će spominjati KK Crvena zvezda", rekao je Čović.

16:10 - Počeo memorijal Nikola Sekulić

Jubilarni 10. memorijal Nikola Sekulić, pod pokroviteljstvom kompanije Meridijan, počeo je minulog vikenda kada je odigrano 29 kvalifikacionih utakmica posle kojih su poznati svi učesnice šesnaestine finala. Na turniru ce okupio veliki broj gledalaca, sve je prošlo u sportskoj atmosferi, a najveći aplauz dobili su momci iz ekipe Igls, sastavljen od studenata iz cele Afrike, koji su uprkos velikoj borbenosti poraženi sa 4:1.

Sledeće subote na programu su utakmice šesnaestine finala, a za nedelju je planiran konačan rasplet i dodela nagrada.15:50 - Udovičić: Nećemo žuriti sa privatizacijom u sportu

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić rekao je da u Srbiji postoji politička volja da se konačno reši proces privatizacije u sportu, ali da se u tom procesu neće žuriti zbog mogućih grešaka.

"Postoji politička volja, ovo je samo početak, prethodnih nedelja smo radili, imali niz razgovora sa predstavnicima sportskih udruženja. Veoma smo obazrivi, ne bojimo se, već shvatamo ozbiljnost problema. Ne možemo očekivati da će se dogoditi brzo kao u privredi. Ne želim da izađemo sa modelima i da se posle kajemo zbog brzopletosti, ali pokušaćemo da ubrzamo taj proceš”, rekao je Udovičić na dijalogu o procesu privatizacije u sportu u Kući fudbala u Staroj Pazovi.

Udovičić je u prethodnih nekoliko dana obišao Niš, Novi Sad i Užice kako bi čuo mišljenje što većeg broja predstavnika značajnih sportskih institucija o ovoj temi.

15:15 - Berluskoni planira prodaju do 30 odsto Milana

Porodica Berluskoni planira prodaju između 20 i 30 odsto akcija fudbalskog kluba Milana, saopštio je danas portparol direktorke italijanskog prvoligaša Barbare Berluskoni. Kćerka vlasnika Milana Silvija Berluskonija saopštila je na konferenciji za novinare da njena porodica traži partnera za vlasništvo nad klubom i da će zbog toga otputovati na Bliski Istok, a kasnije i u SAD.

13:52 - Vujošević prihvatio gostovanje u TV emisiji

Duško Vujošević, Foto: Beta
Duško Vujošević, Foto: Beta

Trener Partizana NIS i predsednik JSD Partizan Duško Vujošević dobio je poziv za gostovanje u emisiji "Utisak nedelje", autorke Olje Bećković. Vujošević je bez ikakvog uslovljavanja prihvatio javni poziv za gostovanje na TV B92.

Poziv je upućen i prvom čoveku KK Crvena zvezda Telekom Nebojši Čoviću, o čemu je on govorio dan ranije.

13:04 - FIFA kaznila Barselonu zabranom transfera na godinu dana

Fudbaleri Barselone, Foto: Beta / AP
Fudbaleri Barselone, Foto: Beta / AP

Disciplinska komisija Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) zabranila je transfere na godinu dana Barseloni, zbog toga što je angažovala igrače mlađe od 18 godina. FIFA je takođe kaznila katalonski klub sa 509.000 dolara i dala mu rok od 90 dana da "reguliše situaciju koja se odnosi na maloletne fudbalere".

11:54 - Jovan Novak u Radničkom

Iako su ga krajem prošle godine tražili i Crvena zvezda i Partizan, 19-godišnji plejmejker Jovan Novak je danas potpisao ugovor s Radničkim iz Kragujevca. Novak će igrati do kraja sezone Superligu, a prvi meč Kragujevčani igraju protiv Partizana.

11:02 - Pike pauzira mesec dana zbog povrede kuka

http://www.youtube.com/watch?v=gbZ2o7j9QTk

Defanzivac Barselone Đerard Pike pauziraće četiri nedelje zbog povrede desnog kuka koju je zadobio u remiju četvrtfinala Lige šampiona protiv Atletiko Madrida. Pike će tako propustiti revanš meč četvrtfinala protiv Atletika 9. aprila u Madridu, kao i finale Kupa kralja u Barseloni 16. aprila.

11:01 - Čepelova eliminisala Serenu Vilijams

http://www.youtube.com/watch?v=Zq3-Tm9pi7E

Slovačka teniserka Jana Čepelova priredila je veliko iznenađenje na WTA turniru u Čarlstonu, pošto je u drugom kolu eliminisala Amerikanku Serenu Vilijams sa 6:4, 6:4. Čepelova ima 20 godina, trenutno je 78. igračica na svetu, a u narednom kolu igraće sa boljom iz duela Petra Cetkovska (Češka) - Elena Vesnina (Rusija).

10:43 - Janković i Petković uspešne u dublu

Srpska teniserka Jelena Janković i Nemica Andrea Petković uspešno su startovale na WTA turniru u Čarlstonu u konkurenciji dublova, pošto su u prvom kolu pobedile američki par Lajzel Huber/Liza Rejmond sa 7:5, 2:6, 10:7. Janković i Petković će u drugom kolu igrati protiv pobednica meča Rakel Kops-Džons/Abigejl Spirs (SAD) - Jarmila Gajdašova (Australija)/ Šaisai Ženg (Kina).

10:40 - Ante Tomić prvi igrač koji je uzastopno dobijao titulu MVP meseca

Košarkaš Barselone Ante Tomić postao je prvi igrač koji je dva puta uzastopno proglašavan za najkorisnijeg igrača (MVP) meseca u Evroligi, pošto je ovo priznanje dobio i za mart. Hrvatski internacionalac postavio je tako novi rekord u timu koji je neporažen u Top 16 fazi. Ovo je prvi put u poslednje 62 proglašavanja MVP-a da je neki igrač uopšte poneo ovo priznanje dva puta u sezoni, a kamoli dva puta uzastopno.

10:39 - Azerbejdžan zbog dopinga kažnjen sa pola miliona dolara

Azerbejdžanska federacija za dizanje tegova kaznjena je sa 500.000 dolara zbog pozitivnog doping nalaza devetoro sportista prošle godine, saopštila je danas Međunarodna federacija (IMF). Kako je precizirano, Azerbejdžanska federacija ima rok od šest meseci da plati traženu sumu, a u međuvremenu takmičari te zemlje neće moći da učestvuju na turnirima piod pokroviteljstvom IMF.

09:30 - NBA: Golden Stejt srušio Dalas desetinku sekunde pre isteka produžetka

U nastavku prvenstva američke profesionalne košarkaške lige (NBA) Golden Stejt je posle produžetka savladao Dalas sa 122:120. Koš odluke postigao je Stefon Kari desetinku sekunde pre isteka dodatnih pet minuta. Rezultati jutrošnjih utakmica: Bruklin - Hjuston 105:96, Dalas - Golden Stejt 120:122 (produžetak), L.A. Lejkers - Portland 112:124.

08:18 - Ana Ivanović savladala Radvansku

Ana Ivanović, Foto: Beta / AP
Ana Ivanović, Foto: Beta / AP

Srpska teniserka Ana Ivanović uspešno je prebrodila prvo kolo turnira u Montereju. Srpkinja je bila uspešnija od Poljakinje Uršule Radvanske s 2:1 (4:6, 6:3, 6:3). Protivnica Ani Ivanović u narednoj rundi biće Aleksandra Vozniak iz Kanade. Ivanovićeva je na ovom turniru postavljena za drugog nosioca.

08:15 - Pregled dana za utorak 1. april

Ovde možete pronaći najvažnije informacije iz sveta sporta koje su se desile u utorak 1. aprila.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track