NAJBOLJI U LŠ: Ronaldo pogađa golove i stative, Runi igra za tim, Bane ne izlazi iz igre
Foto: Fejsbuk

Oni dominiraju u Ligi šampiona

NAJBOLJI U LŠ: Ronaldo pogađa golove i stative, Runi igra za tim, Bane ne izlazi iz igre

Fudbal -
Nakon prvih mečeva četvrtfinala Lige šampiona, individualna statistika igrača pokazuje veoma zanimljive podatke.

Mečevima u Parizu i Madridu finiširana je prva runda četvrtfinala ovogodišnje Lige šampiona u fudbalu. Nakon pomenutih mečeva, u najboljoj poziciji nalazi se Real Madrid, potom PSŽ, dok je sve potpuno otvoreno u susretima Junajteda i Bajerna odnosno Barse i Atletika.

S obzirom da smo već u poodmakloj fazi najjačeg evropskog fudbalskog takmičenja, zanimljivo je osvrnuti se na najbolje ali i najgore pojedince dosadašnjeg toka Lige šampiona, kada se pogleda individualna statistika.

Što se tiče trke za najboljeg strelca, na listi dominira Kristijano Ronaldo sa čak 14 golova na svega 8 postignutih mečeva. Na drugom mestu se nalazi Zlatan Ibrahimović sa 10 pogodaka, dok je treći Leo Mesi sa 8 golova ali na svega 6 odigranih mečeva. Vodeći trio prati Dijego Kosta sa 7 pogodaka za 405 minuta u igri odnosno nešto manje od 5 celih mečeva.

Kristijano Ronaldo i Geret Bejl, Foto: Reuters
Kristijano Ronaldo i Geret Bejl, Foto: Reuters

Kada su vodeći asistenti u pitanju, na listi dominira Vejn Runi sa 8 asistencija, od čega je poslednju upisao u utorak kada je centaršutom asistirao za pogodak Nemanji Vidiću. Drugu poziciju dele Karim Benzema i Anhel Di Marija sa po 5 asistencija, dok po četiri imaju Ronaldo, Nasri, Oskar, van der Vil i Gabi, dakle uglavnom igrači čiji su timovi i dalje u igri za najprestižniji evropski trofej.

Zanimljivo je da je Arturo Vidal čiji je Juventus ispao već u prvoj rundi takmičenja, postigao čak 4 pogotka sa bele tačke, po 2 su postigli Mesi i Aguero. Sa druge strane, Mesut Ozil je bio najslabiji u ovoj kategoriji jer je u ovoj sezoni promašio čak 2 penala.

Nemanja Matić i Bane Ivanović, Foto: Reuters
Nemanja Matić i Bane Ivanović, Foto: Reuters

Što se tiče igrača koji su proveli najviše vremena na terenu, po maksimalnih 810 minuta u igri proveli su naš Bane Ivanović, zatim Alaba, Gabi, Groskrojc, de Hea, Miranda, Sahin, Nojer i Sirigu.

Najviše je pretrčao dvojac Borusije Sahin-Groskrojc, koji su zajedno tokom mečeva Lige šampiona pretrčali nešto više od 215 kilometara!

Najviše puta ka protivničkom golu šutirao je Ronaldo, čak 36 puta, pa je tako čak 4 puta njegov udarac zaustavio okvir gola, inače bi njegov golgeterski saldo bio još bolji.

Hulk je drugi sa 28 pokušaja, Nejmar je šutirao 24 puta, Ibrahimović jednom manje dok je Mesi ostao na 21 pokušaju, koliko ima i talentovani Marko Rojs.

Što se ofsajda tiče, Žiru iz Arsenala je čak 14 puta hvatan u nedozvoljenoj poziciji, drugi je Mitroglu iz Olimpijakosa sa 11, Ronaldo je ponovo tu sa 10 dok je četvrti naš Aleksandar Mitrović sa 9 ofsajda, odnosno po jednim ofsajdom na svakih 55 minuta provedenih u igri.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track