UŽIVO SPORTSKI PREGLED: Moćni Real pregazio Sosijedad s 4:0
Foto: Reuters

Najnovije informacije iz sveta sporta

UŽIVO SPORTSKI PREGLED: Moćni Real pregazio Sosijedad s 4:0

Fudbal -
Fudbaleri Real Madrida pobedili su u gostima ekipu Sosijedada rezultatom 4:0 u meču 32. kola španske Primere. Golove za madridski klub postigli su Iljaramendi u 45, Bejl u 66, Pepe u 85. i Morata u 88. minutu.

BEOGRAD - Najnovije informacije i zanimljivosti iz sveta sporta na jednom mestu.23:30 - Azaru supruga odlučuje gde će da nastavi karijeruFudbaler Čelsija Eden Azar izjavio je da bi prešao u Pari Sen Žermen samo pod uslovom ako bi njegova supruga želela da se preseli u Pariz."Ako mi supruga kaže da želi da idem u Pariz moraću da razmislim o tome, a i 'Park prinčeva' je sjajan stadion za koji me vežu uspomene", rekao je Azar.Belgijanac je karijeru počeo u Lilu, a onda je 2012. prešao u Čelsi. 23:05 - Zlato za Ivanu Zanfirović na EP u karateuKaratistkinja Ivana Zanfirović, članica kluba "Ozren Soko-top" iz Sokobanje i reprezentativka Srbije, osvojila je zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u karateu u Briselu. U kata timu, tročlana ekipa iz Sokobanje, Ivana Zanfirović, Maja Milojević i Natalija Ivić, zauzela je drugo mesto, posle Nemica koje su osvojile zlato.22:55 - Šumaher dobio podršku od Ferarija, Mercedesa, Fetela....Čelnici Mercedesa i Ferarija oglasili su se povodom informacija da je sedmostruki svetski šampion u F1 Nemac Mihael Šumaher pokazao znake svesti. Sabine Kem, predstavnica za medije porodice Šumaher, saopšila je u petak da je Šumaher prvi put posle tri meseca u komi, pokazao znake svesti!Ova vest obradovala je brojne fanove slavnog nemačkog vozača. Putem društvenih mreža oglasili su Sebastijan Fetel i Niko Rozberg, kao i ekipe Mercedes i Ferari za koje Šumaher nekada vozio.

22:35 - Novi kiks Intera, nero-azuri remizirali sa BolonjomFudbaleri Intera i Bolonje igrali su bez pobednika, 2:2 u meču 30. kola italijanske Serije A. Oba gola za Inter postigao je Ikardi u 6. i 63. minutu. Strelci za goste bili su Pacienca u 35. i Kone u 73. minutu.Verona je ranije danas u gradskom derbiju pobedila Kjevo s 1:0. Jedini strelac na utakmici bio je Toni u 65. minutu.Inter je peti sa 50 bodova, dok je Bolonja 17. sa 27. Verona je osma sa 46, dok Kjevo 16. sa 27.

22:10 - Vaterpolisti Radničkog poveli u polufinalnoj seriji plej-ofa protiv PartizanaVaterpolisti Radničkog poveli su sa 1:0 u polufinalnoj seriji plej-ofa prvenstva Srbije, pošto su u svom baznu u Kragujevcu pobedili Partizan sa 12:8 (5:3, 3:1, 2:2, 2:2). Najefikasniji u pobedničkom timu bili su Filip Filipović i Boris Zloković sa po pet golova. Partizan je predvodio Nikola Dedović sa pet golova. Radnički i Partizan će učestvovati na završnom turniru šest najboljih ekipa Lige šampiona. Ova dva rivala već u sredu će igrati u Ligi šampiona.21:55 - Real pregazio Sosijedad

Fudbaleri Real Madrida pobedili su u gostima ekipu Sosijedada rezultatom 4:0 u meču 32. kola španske Primere. Golove za madridski klub postigli su Iljaramendi u 45, Bejl u 66, Pepe u 85. i Morata u 88. minutu.Rajo Valjekano je na svom terenu pobedio Seltu s 3:0.Real je ostao na trećem mestu na tabeli sa 76 bodova. Prvi je Atletiko s 79, dok je Barselona druga s 78.21:35 - Tadić doneo pobedu TventeuFudbaleri Tventea pobedili su u gostima ekipu Brede rezultatom 2:0 u meču 31. kola holandskog šampionata. Gosti su poveli golom Gutiereza u 39. minutu, a konačan rezultat postavio je srpski reprezentativac Dušan Tadić u 50. Herenven je na svom terenu pobedio PSV s 3:0, dok su NEC i Kambur igrali 1:1.Prvo mesto na tabeli drži Ajaks s 65 bodova, drugi je Fejenord s 57, a Tvente je treći s 55.

21:15 - Sigurna pobeda Zvezde na startu SuperligeKošarkaši Crvene zvezde pobedili su Beogradu ekipu Borca rezultatom 85:63 (21:21, 21:7, 24:19, 19:16) u meču prvog kola Superlige Srbije. Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Marjanović sa 18 poena, dok je Rebić dodao 14. Kod gostiju, istakao se Pešaković sa 16 poena.Mega vizura je na svom terenu pobedila Crnokosu s 94:84. U nedelju će igrati FMP - Metalac, dok će se u ponedeljak sastati Radnički i Partizan.

20.50 - Srbija pobedila SlovačkuRukometna reprezentacija Srbije pobedila je u Smederevu u prijateljskoj utakmici Slovačku sa 34:21 (14:9). Srbiji je ovo bila poslednja provera pred duele sa Češkom u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Kataru 2015. godine.20:35 - Odbojkašice Partizan Vizura na korak do tituleOdbojkašice Partizan Vizure pobedile su Crvenu zvezdu sa 3:0 u setovima (25:22, 25:18, 25:20) u drugom meču finalne serije plej-ofa Viner štetiše lige. Crno-bele su tako došle na pobedu od titule prvaka. Partizan vodi s 2:0, a treći meč na programu je u sredu.Crveno-bele su se odlično držale u prvom setu, na drugom tehničkom tajm-autu vodile su sa 16:15, ali je Partizan u završnici došao do vođstva (25:22). Odbojkašice Partizan Vizure nastavile su sa boljom igrom i u drugom setu, osvojile su nekoliko poena u nizu i povele sa 13:7. Zvezda je smanjila na 20:16, a crno-bele su lako privele set kraju (25:18). Crveno-bele su povele sa 6:2 na startu trećeg seta, ali je Partizan odgovorio sa šest vezanih poena. Crno-bele su potom rutinskom igrom stigle do 25:20 i zaslužene pobede. 20: 25 - Ivanoviću poništen gol zbog ofsaja, Čelsi slavio s 3:0Fudbaleri Čelsija pobedili su na svom terenu ekipu Stouka s 3:0 u meču 33. kola Premijer lige. Čelsi je povom golom Salah u 32. minutu, a na 2:0 je povisio Lampard u 61. pošto je prethodno promašio penal. Konačan rezultat postavio je Vilijan u 72. minutu. Za Čelsi su igrali Nemanja Matić i Branislav Ivanović kome je u finišu prvog poluvremena poništen gol zbog ofsajda.Čelsi je prvi na tabeli sa 72 boda, ispred Liverpula koji je sakupio 71. Mančester siti je treći sa 70 uz dva meča manje.20:10 - Pobede Atletika i BarseloneFudbaleri Atletika pobedili su na svom terenu ekipu Viljareala rezultatom 1:0 u 32. kolu Primere. Jedini gol na utakmici postigao je Garsija u 14. minutu.Barselona je na svom terenu bila bolja od Betisa s 3:1. Golove za Mesi postigao je Mesi u 15. sa penala i 86. minutu, kao i Figueras (autogol) u 67. Jedini strelac za goste bio je Kastro u 68. Atletiko je prvi na tabeli sa 79 bodova, dok je Barselona druga sa 78.20:00 - Partizan remizirao sa Vojvodinom, crno-beli sve dalje od tituleFudbaleri Partizana i Vojvodine igrali su 1:1 u derbi meču 22. kola Superlige Srbije. Crno-beli su poveli golom Obradovića, a Vojvodina je do izjednačenja stigla sa sumnjivog penala u 90. minutu. Prekršaj je bio van 16 metara, ali je sudija pokazao na belu tačku. Voša je uspela da izjednači i da crno-bele udalji od titule Partizan se posle ovog remija nalazi na drugom mestu na tabeli sa 3 boda manje od prvoplasirane Crvene zvezde.

http://www.youtube.com/watch?v=hDf1XlOF75c
19:30 - Kazahstan vodi s 2:1 protiv Švajcarske, Federer i Vavrinka na kolenimaDejvis kup reprezentacija Kazahstana povela je s 2:1 protiv Švajcarske u četvrtfinalu ovog takmičenja. Golubev i Nedovjesov su pobedili Federera i Vavrinku u Ženevi s 3:1, po setovima 6:4, 7:6, 4:6, 7:6. Kazahstan se nalazi na korak od pobede. U nedelju će igrati Vavrinka i Kukuškin, odnosno Federer i Golubev.Češka se nalazi već u polufinalu pošto posle dva dana vodi s 3:0. Nemačka vodi protiv Francuske s 2:1, kao i Velika Britanija protiv Italije.

19:05 - Sudije sprečile Frisa da dođe do medalje na EPReprezentativac Srbije u rvanju grčko-rimskim stilom Kristijan Fris zauzeo je peto mesto u kategoriji do 59 kilograma na EP u finskom gradu Vanta. Frisa su sudije onemogućile da se domogne medalje na kontinentalnom šampionatu, prenosi Rvački savez Srbije (RSS).Naime, u polufinalnom meču protiv Bugarina Kostadinova sudije su sedam sekundi pre kraja dale opomenu Frisu za pasivnost i tako ga eliminisali iz daljeg takmičenja, tačnije, poslali u borbu za bronzanu medalju. U meču za treće mesto Fris je izgubio od Rusa Kujlakova, tako da su prethodne izvanredne borbe na strunjači i ubedljive pobede nad rvačima Gruzije, Izraela i Hrvatske morale da se zaborave.18:50 - PSŽ autogolovima Mandija do pobedeFudbaleri Pari Sen Žermena pobedili su na svom terenu Rems s 3:0 u 32. kolu francuskog prvenstva. "Sveci" su do pobede stigli pogotkom Kavanija i autogolovima Mandija u 48. i 89. minutu. U ostalim večerašnjim mečevima postignuti su sledeći rezultati: Bastija - Sošo 2:2, Bordo - Ren 2:2, Gengamp - Monpelje 1:2, Lorijen - Evijan 1:1 i Tuluz - Lil 1:2. PSŽ se nalazi na korak od odbrane titule. Parižani su prvi na tabeli sa 79 bodova, dok drugoplasirani Monako ima 63.

18:35 - Niko Rozberg osvojio pol poziciju u BahreinuVozač Mercedesa Niko Rozberg osvojio je pol poziciju uoči treće trke sezone u šampionatu F1 za Veliku nagradu Bahreina, koja će biti vožena u nedelju.Rozberg je u kvalifikacijama ostvario vreme 1:33.185 ispred klupskog kolege Luisa Hamiltona. Vozač Red bula Danijel Rikardo je ostvario treće vreme u kvalifikacijama, ali će zbog kazne startovati tek sa 13. pozicije. Iza njega su bili Valteri Botas iz Vilijamsa i Serhio Perez iz Fors Indije. Aktuelni svetski šampion Sebastijan Fetel startovaće sa 10. pozicije.VN Bahreina biće vožena u nedelju od 17,00 sati.

18:00 - Ubedljiva pobeda Mančester junajtedaFudbaleri Mančester junajteda savladali su danas u gostima ekipu Njukasla sa 4:0 u meču 33. kola engleske Premijer lige.

Tim Dejvida Mojesa današnjim uspehom nagovestio je da bi mogao da se umeša u borbu za gornji deo tabele pošto sada zaostaje sedam bodova za četvrtoplasiranim Arsenalom. Golove za goste postigli su Mata u 39. i 50, kao i Ernandez u 64. i Januzaj u 90. minutu, dok je Nemanja Vidić bio na klupi za rezerve.

U ostalim današnjim mečevima postignuti su sledeći rezultati: Mančester siti - Sautempton 4:1, Aston Vila - Fulam 1:2, Kardif - Kristal Palas 0:3, Hal - Svonsi 1:0 i Norič - Vest Bromvič 0:1.kapiten Nemanja Vidić, presedeo je na klupi.

17:30 - Zvezda pobedila u SuboticiFudbaleri Crvene zvezde pobedili su u gostima ekipu Spartaka s 2:1 u 22. kolu Superlige Srbije. Golove za Zvezdu postigli su Mijailović u 22. i Mrđa u 74. Jedini strelac za domaći tim bio je Šarac u 78. U ostalim današnjim mečevima 22. kola Superlige Srbije postignuti su sledeći rezultati: Radnički 1923 - Sloboda 1:1 (Spalević 73 (p) - Galvao 49), Rad - OFK Beograd 1:0 (Srećković 50), Novi Pazar - Jagodina 1:2 (Arsenijević 10 - Cvetković 26, Martinović 34), Voždovac - Donji Srem 3:0 (Obradović 10, Marušić 50, 79), Partizan - Vojvodina (18.00), Radnički (N) - Javor (18.00). U nedelju igraju Čukarički - Napredak (18.00).Zvezda je prva na tabeli sa 53 boda.17:15 - Senzacionalan poraz BajernaAugsburg je na svom terenu pobedio Bajern s 1:0 u 29. kolu Bundeslige. Jedini gol na utakmici postigao je Molders u 31. minutu. Ovo je bio prvi poraz Bajerna u Bundesligi posle godinu i po dana.U ostalim današnjim utakmica 29. kola Bundeslige postignuti su sledeći rezultati: Ajntraht (F) - Majnc 2:0, Nirnberg - Borusija (M) 0:2, Štutgart - Frajburg 2:0, Verder - Šalke 1:1, Borusija - Volfsburg 2:1.

16:30 - Nedović želi da igra za Srbiju na SPKošarkaš Golden Stejta Nemanja Nedović rekao je da bi voleo da igra na Svetskom prvenstvu u Španiji, ali da još nije razgovarao sa čelnicima kluba oko njegovog nastupa u dresu reprezentacije Srbije."Još nisam razgovarao sa čelnicima Golden Stejta oko nastupa za reprezentaciju, voleo bih da igram na SP. Naša grupa je teška, igraćemo protiv Španije, Francuske i Brazila. Ne možemo ništa da obećamo navijačima, imamo najmlađi tim, moramo da budemo strpljivi, jer ovo će biti veliko iskustvo za sve nas", rekao je Nedović.On je dodao da je dosta naučio na prvenstvu Evrope u Sloveniji, gde je Srbija zauzela sedmo mesto.

16:05 - Đoković: Važno je da se deca bave sportom

Najbolji srpski teniser Novak Đoković rekao je danas da je od velike važnosti da deca od malena počnu da se bave sportom kako bi usvojila zdrave navike i izgradila ličnost."Važno je da svoje slobodno vreme mališani, ali i tinejdžeri ispune kvalitetnim aktivnostima. Osim toga, tako grade karakter, uče se fer-pleju, timskoj igri, igraju se, druže i zabavljaju. Ako ovakve navike usvojite kada ste mali, rekreacija i sport će postati stil vašeg života i to je ono što je bitno. Ne morate biti profesionalni sportista, ali ne zapostavljajte telo, ni zdravlje", rekao je Đoković.15:40 - Siti pobedio Sautempton s 4:1

Mančester siti je na svom terenu pobedio Sautempton s 4:1 u prvom meču 33. kola engleske Premijer lige. Golove za Siti postigli su Ture u 3. sa penala, Nasri u 44, Džeko u 45. i Jovetić u 81. minutu. Jedini strelac za goste bio je Lamber sa penala u 37. Za domaći tim igrao je srpski reprezentativac Aleksandar Kolarov. Mančester siti je trenutno drugi na tabeli sa 70 bodova uz dva meča manje.

14:25 - Sakić: Teško je zameniti Mihajlovića

Pomoćni trener Sampdorije Nenad Sakić rekao je da oseća veliku dozu odgovornosti zbog toga što će umesto suspendovanog Siniše Mihajlovića voditi ekipu protiv Lacija.Disciplinska komisija Serije A kaznila je Mihajlovića sa dve utakmice jer je verbalno napao i odgurno sudiju u prošlom kolu protiv Katanije.

13:50 - Hese ponovo operisan

Fudbalski klub Real Madrid saopštio je da je napadač te ekipe Hese podvrgnut još jednoj operaciji kolena u Nemačkoj. Hese je doputovao u Nemačku na preglede kod lekara koji ga je operisao prošlog meseca, zbog bola u povređenom kolenu i temperature.

13:25 - Državno prvenstvo šahista u Subotici

Državno prvenstvo Srbije za šahiste igra se od 7. aprila u Subotici, uz učešće 14 takmičara - deset velemajstota, tri intermajstora i jednog FIDE majstora. Titulu prvaka brani velemajstor Boban Bogosavljević. Ali, prvi favorit turnira po rejtingu na rang listi FIDE je velemajstor Miloš Perunović. Igra se 13 kola po jednostrukom Bergerovom sistemu - svako sa svakim, a šampionat se završava 19. aprila. Nagradni fond je 410.000 dinara, od čega pobedniku pripada 120.000 dinara. Svi učesnici dobijaju i ekstrahonorare, od 30.000 dinara do 50.000 dinara, zavisno od rejtinga FIDE.

13:05 - Garsija: Ljajić može da bude kao Azar

Trener Rome Rudi Garsija rekao je danas da bi srpski reprezentativac Adem Ljajić mogao da postane jedan od najboljih fudbalera u Evropi ako popravi igru u odbrani."On je ove sezone postigao po pet golova i asistencija i to ne mogu da zaboravim. Naljutio sam se na njega na meču protiv Napolija kada je Hoze Kaljehon postigao odlučujući gol. Mora više pažnje da posveti odbrani. Ako budem mogao od njega da napravim bržeg i snažnijeg igrača, on može da postane kao fudbaler Čelsija Eden Azar."

12:55 - Bajer smenio trenera Hipiju

Sami Hipija i Saša Levandovski, Foto: Reuters
Sami Hipija i Saša Levandovski, Foto: Reuters

Trener Bajera iz Leverkuzena Sami Hipija dobio je danas otkaz na mestu šefa stručnog štaba, saopštio je nemački klub. Bajer je zabeležio samo tri pobede u poslednjih 14 utakmica i mogao bi da izgubi četrvrto mesto na tabeli koje vodi u Ligu šampiona. Ekipu će do kraja sezone voditi trener omladinskog tima Saša Levandovski.

11:34 - Česi prvi polufinalisti Dejvis kupa

Teniska reprezentacija Češke plasirala se u polufinale Svetske grupe Dejvis kupa, pošto je danas na gostujućem terenu u Tokiju povela protiv selekcije Japana sa 3:0 u pobedama.

11:12 - Čerkasov: Nuđeno nam je da namestimo meč protiv Zvezde

http://www.youtube.com/watch?v=-K5fFLJvyNw

Bivši generalni direktor Zenita iz Sankt Peterburga Ilja Čerkasov rekao je danas da mu je tokom obavljanja mandata nuđeno da namesti utakmicu Kupa UEFA protiv Crvene zvezde u Beogradu.

10:15 - Durent se izjednačio sa Džordanom

U nastavku prvenstva američke profesionalne košarkaške lige (NBA) Hjuston je savladao jutros Oklahomu sa 111:107, ali je Kevin Durent, i pored poraza svog tima, 40. put uzastopno postigao više od 25 poena (28) i izjednačio rekord Majkla Džordana iz sezone 1986/87.

08:46 - Ana Ivanović i Jovana Jakšić u polufinalu

Jovana Jakšić i Ana Ivanović, Foto: Tviter
Jovana Jakšić i Ana Ivanović, Foto: Tviter

Srpske teniserke Ana Ivanović i Jovana Jakšić plasirale su se u polufinale WTA turnira u Montereju (Meksiko) koji se igra za nagradni fond od 500.000 dolara. Ivanović je u četvrtfinalu savladala Slovakinju Magdalenu Ribarikovu sa 6:1, 0:6, 6:2, dok je Jakšić do najvećeg uspeha u karijeri stigla pobedom protiv Amerikanke Džulije Boserup - 6:3, 6:0. Protivnica Ani Ivanović u polufinalu biće Karolina Voznijacki iz Danske. Poslednja prepreka Jovani Jakšić na putu ka završnom meču turnira biće japanska veteranka Kimiko Date-Krum.

08:40 - Pregled dana za petak 4. aprilOvde možete pronaći najvažnije informacije iz sveta sporta koje su se desile u petak 4. aprila.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track