Karadžić: Vukadinović je sam sebe oterao iz FSS
Foto: Nemanja Pančić

Intervju: Predsednik FSS, dojučerašnji saradnici okrenuli leđa jedan drugom

Karadžić: Vukadinović je sam sebe oterao iz FSS

Fudbal -
Predsednik FSS poručio da se njegov bliski prijatelj pasivnim odnosom preporučio za smenu

Prijatelju, nema ljutnje!Predsednik Fudbalskog saveza Srbije mirno je prihvatio prozivku Dragoljuba Vukadinovića, koji je posle svoje smene u Izvršnom odboru preko medija poručio da Tomislav Karadžić neće još dugo biti na funkciji prvog čoveka srpskog fudbala. Karadžić ističe da se Vukadinović pasivnim odnosom sam preporučio za odlazak iz fudbalske vlade, pa stoga ne vidi razlog za ljutnju.Šta mislite o Vukadinovićevom predviđanju vašeg skorog odlaska iz FSS?- Mnogo puta sam rekao da mene ne zabrinjava da li ću u Savezu biti četiri dana, četiri meseca ili do kraja mandata. Nisam opterećen svojim statusom, već me jedino interesuje da organizacija koju vodim napreduje materijalno i kadrovski iz dana u dan. Zbog toga je i došlo do promena u Izvršnom odboru - kaže Karadžić.Zašto su promene počele baš od Vukadinovića?- Mi već godinu dana najavljujemo rekonstrukciju IO, čak smo je i na skupštini najavili, ali Vukadinović nije mogao da prisustvuje sednici zbog svojih poslovnih obaveza. Ako ga već dugo nema na našim skupovima, ako ne dovodi sponzore, moraćemo da dovedemo ljude iz biznisa koji su raspoloženi da pomognu.Kada će Slaviša Kokeza postati potpredsednik FSS?- Onda kada se obave sve neophodne konsultacije i postane jasno da je on čovek koji će unaprediti položaj Saveza.

Prošlo vreme ljubavi... Dragoljub Vukadinović  i Tomislav Karadžić
Prošlo vreme ljubavi... Dragoljub Vukadinović i Tomislav Karadžić

Prozivke iz HumskeNISMO ZVEZDIN SERVISKako reagujete na prozivke s Partizanove tribine da FSS pretvarate u Zvezdin servis?- Mislim da ne postoji nijedan razlog za prozivke jer FSS je uvek regrutovao najbolje kadrove iz Zvezde, Partizana, OFK Beograda i drugih naših klubova, uvek vodeći računa o opštem dobru. Moramo prestati da u svemu vidimo zaveru i samo klupske interese.

Sve se istražujeDELEVIĆ POD LUPOMŠta mislite o aferi s bivšim sudijom Dejanom Delevićem u glavnoj ulozi?- Taj problem neće ostati neispitan. Očekujem da će norveški fudbaler koji je izrekao optužbe prvi ponuditi dokaze za njih, a ako oni budu uverljivi, FSS neće nikoga štititi od odgovornosti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track