MURINJO TRAŽIO DA REAL IZGUBI OD BARSE: Kurvini sinovi, izdali ste me
Foto: AP

TAMNA STRANA PORTUGALCA

MURINJO TRAŽIO DA REAL IZGUBI OD BARSE: Kurvini sinovi, izdali ste me

Fudbal -
Ugledni novinar Dijego Tores uskoro objavljuje knjigu o Murinju u periodu dok je vodio Real Madrid, koja će u velikoj meri uticati na reputaciju portugalskog stručnjaka

Uskoro će "svetlost dana" ugledati knjiga "Posebni: Tamna strana Žozea Murinja" čiji je autor ugledni španski novinar lista "El Pais" - Dijego Tores.

Tores je sportski novinar koji se tokom dugogodišnje karijere specijalizovao za praćenje Real Madrida, o kojem često piše pa se ide i do te mere da Tores u madridskom klubu već tradicionalno ima svoje izvore i među igračima i među funkcionerima. Upravo je to bio osnov za pomenutu knjigu.

Toresova knjiga za koji dan će se pojaviti prilagođena za englesko tržište a ugledni "Tajms" je već objavio odlomke koji će uzdrmati fudbalski svet.

U pitanju je, naravno, period u kojem je Žoze Murinjo vodio madridski Real. Autor navodi da je Murinjo igrače doveo u ratno stanje kad god bi se igrao meč sa Barselonom. S obzirom da je Murinjo svojevremeno bio trener u katalonskom klubu, Tores navodi da je Portugalac ubeđivao igrače Reala da oni nisu Španci, te da su Ćavi, Iniesta, Pujol i ostali, zadojeni mržnjom prema Španiji kao i separatističkim težnjama karakterističnim za Katalonce.

Pred jedan od mečeva sa Kataloncima, Murinjo je planirao da iznenadi sve stavivši defanzivca Pepea u vezni red. Međutim, na njegovu žalost, španska "Marka" je nekoliko sati pre samog meča objavila tu informaciju na internetu. Meč je završen rezultatom 1:1 a Murinjo je na kraju meča imao šta da kaže svojim igračima, shvativši da je tu informaciju upravo jedan od njih podelio sa javnošću.

http://www.youtube.com/watch?v=1oMicxn-4d4

"Kurvini sinovi, izdali ste me! Nikada nisam vodio gori tim od vas izdajnika! Molio sam vas da nikome ništa ne pričate", rekao je Murinjo a potom je limenku energetskog pića snažno razbio o zid. Uvredio je sve još nekoliko puta a potom plačući napustio svlačionicu. Igrači su uglavnom bili bez reakcije, dok se kapiten Kasiljas ponašao kao da se ništa nije desilo te je otišao da se tušira. Izgleda da je tada počeo sukob velikog trenera i velikog golmana.

Posebna pažnja posvećena je i dvomeču sa Barsom u polufinalu Lige šampiona u kojem je Real poražen ukupnim skorom 3:1. U prvom meču u Madridu Real je izgubio sa 2:0 a Pepe i Murinjo su isključeni na tom meču.

Shvativši da su šanse za prolaz minimalne, Murinjo je prema navodima autora, zahtevao od igrača da meč u Barseloni ne igraju na pobedu, već da odigraju 0:0 kako bi za ispadanje iz Lige šampiona optužili katastrofalne sudije iz prvog susreta u Madridu!

http://www.youtube.com/watch?v=L71101vW8dE

Igrači to nisu želeli da prihvate, a Kasiljas sa kojim je Murinjo imao možda i najveći sukob, pozvao je igrače da ne slušaju Portugalca i da daju sve od sebe na tom meču. Meč je završen rezultatom 1:1 a poznato je kakve posledice Kasiljas vuče sve do danas.

Nastavićemo da pratimo ovu zanimljivu priču, očekuje se kao i obično oštar odgovor Murinja a prava buka desiće se čim se kompletna knjiga pojavi na tržištu.

http://www.youtube.com/watch?v=bG3kscd5R18

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track