TOMISLAV KARADŽIĆ: Porede me s nacistima, a moja žena bila u vozu za Aušvic!
Foto: Saša Pavlić

Predsednik FS Srbije o saopštenju Partizana

TOMISLAV KARADŽIĆ: Porede me s nacistima, a moja žena bila u vozu za Aušvic!

Fudbal -
On kaže da ne sme ni da pomisli kako bi njegova supruga, inače Jevrejka, reagovala da je videla pisanje čelnika crno-belih

Preteraše u Humskoj...Predsednik FSS Tomislav Karadžić tvrdi da su čelnici Partizana u saopštenju povodom grešaka sudije Darka Bogdanovića napisali nekoliko nespretnih teza koje ne mogu da im služe na čast, a da su vrhunac neumesnosti dotakli poredeći svoje probleme na terenu s mukom jevrejskog naroda u nacističkoj Nemačkoj.Pozadina saopštenja- Pročitao sam saopštenje i mislim da ono ima drugu pozadinu. Tačka. Ne prepoznajem se ni u jednoj iznetoj kvalifikaciji - rekao je Karadžić za Kurir.Nišaneći saopštenjem na prvog čoveka srpskog fudbala, crno-beli su izazvali ogorčenje jevrejske zajednice u Srbiji, pa i porodice Tomislava Karadžića. Njegova supruga Đina, kao dete subotičkih Jevreja, samo neverovatnom srećom preživela je Drugi svetski rat.Srećom pa ne čita- Iskren da budem, moja supruga ne prati sportske rubrike u novinama, pa ni sportske emisije, tako da se nadam da neumesno saopštenje nije ni došlo do nje. Kakva bi njena reakcija bila? Verujem da bi osetila, u najmanju ruku, neprijatnost zato što je ona kao devojčica bila u vozu za Aušvic - otkriva Tomislav Karadžić i za kraj razgovora pojašnjava:- Spletom srećnih okolnosti, njen vagon je završio u Austriji umesto u logoru smrti i tako je ostala živa. Procenite sami kakvu bi emociju izazvalo saopštenje fudbalskog kluba kod nekog ko živi s takvom uspomenom na Drugi svetski rat - zaključio je Karadžić.

Preživela rat... Đina Karadžić
Preživela rat... Đina Karadžić

Nepostojeći penalKAZNIĆEMO SUDIJUGreška sudije Darka Bogdanovića na meču Partizana i Vojvodine nije sporna i ona će mu doneti zasluženu kaznu.- Biće velika borba za titulu, za plasman u Evropu i opstanak. Nervoza raste iz kola u kolo i sigurno da Bogdanović neće biti jedini koji je pogrešio. Ostaje mi da se nadam da svi oštećeni neće u meni pronaći alibi i razlog neuspeha, iako moram da priznam da kada vidim kakve se greške prave, ponekad pomislim da pojedinci namerno destabilizuju celu fudbalsku organizaciju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track