UŽIVO SPORTSKI PREGLED: Beker na nogama posle operacije

Najnovije informacije iz sveta sporta

UŽIVO SPORTSKI PREGLED: Beker na nogama posle operacije

Fudbal -
Nemac se oslobodio jedne štake

BEOGRAD - Najnovije informacije i zanimljivosti iz sveta sporta na jednom mestu.

22:55 - Pulga novi trener Kaljarija Italijanski fudbalski prvoligaš Kaljari potvrdio je da će ekipu do kraja sezone voditi Ivo Pulga umesto otpuštenog Dijega Lopeza, koji je otkaz dobio posle poraza od Rome 1:3.

Ovaj stručnjak na funkciju je došao u julu prošle godine, a prethodno je bio pomoćnik Pulgi u sezoni 2012/2013. U dosadašnjoj trenerskoj karijeri Pulga je još radio kao pomoćnik u Modeni.

Ekipa Kaljarija trenutno zauzima 15. mesto na tabeli Serije A sa 32 boda, sedam više od Sasuola, prve ekipe u zoni ispadanja.

22:25 - Beogradski maraton biće i prvenstvo BalkanaOvogodišnji 27. Beogradski maraton, koji će biti održan 27. aprila, biće i prvenstvo Balkana u maratonu i prvenstvo Srbije u polumaratonu. Uz maraton i polumaraton, stalni deo Beogradskog maratona je Trka zadovoljstva na pet kilometara.

22:12 Beker na nogama posle operacije

Legendarni teniser i glavni trener Novaka Đokovića Boris Beker nedavno je imao dvostruku operaciju kuka. Na sreću, sve je prošlo u najboljem redu, a Nemac je iskoristio priliku da se pohvali i na Tviteru.

"Ponovo sam na nogama, oslobodio sam se jedne štake", napisao je Beker na društvenim mrežama.

22:04 - Partizan sa rezervistima slavio u Padinskoj Skeli Posle 17 godina fudbaleri Partizana su gostovali u Padinskoj Skeli i na krilima rezervista zabeležili pobedu 2:0.Nikola Ninković je rutinski, u situaciji jedan na jedan, matirao Stanišića, na asistenciju Malbašića.

U nastavku – šanse Pantića (52), stativa Malbašića (64), volej Pantelića (68), stopostotna prilika Grbića (73), šut Golubovića (78) i akcija Pantelića i Fofane (85) – kao uvertira za gol Saše Markovića, na proigravanje Pantelića.

21:33 - Dve pobede Nevene Ignjatović za kraj sezone

Naša najbolja skijašica Nevena Ignjatović odlično je završila ovogodišnju sezonu, pošto je zauzela najviše mesto na postolju posle dve trke na Krvavecu u Super G disciplini.

Ignjatovićeva je u prvoj trci sa ukupnim vremenom 1:07.47 zauzela prvo mesto, dok je drugo vreme sa zaostatkom od 1.26 ostvarila Slovakinja Barbara Kantorova.

20:55 - Dolonc završila učešće na turniru u Katovicama Srpska teniserka Vesna Dolonc završila je učešće već na startu WTA turnira u Katovicama pošto je večeras u prvom kolu izgubila od Francuskinje Aliz Korne u dva seta - 6:3, 6:2.

20:10 - Jamajčanka Simpson suspendovana zbog dopinga

Anti-doping komisija Jamajke izrekla je višestrukoj osvajačici olimpijskih medalja, sprinterki Šeron Simpson, jednoipogodišnju suspenziju zbog korišćenja zabranjenih supstanci.Simpson (29), član zlatne olimpijske štafete Jamajke na Igrama 2004. i srebrna u istoj disciplini 2012. godine, bila je pozitivna na stimulans oksilofrin prilikom testiranja na nacionalnom prvenstvu u junu prošle godine.

Odluku o eventualnom sankcionisanju bivšeg svetskog rekordera na 100 metara Asafe Pauela, koji je bio pozitivan na isti stimulans kao i Simpsonova, Anti-doping komisija Jamajke doneće u četvrtak.

19:32 - Mesina napušta CSKA, moguć povratak u NBA Košarkaški trener Etore Mesina na kraju sezone odlazi iz CSKA sasvim sigurno jer mu ističe ugovor, a uprava moskovskog kluba nema nameru da ga obnovi. Glasine, koje već neko vreme kruže košarkaškim svetom, ima scenario o kome tokom sezone ne bi trebal da se priča - iskusni trener ima ponude iz NBA lige.

Mediji već pominju imena Mesininog naslednika na klupi "aremjaca" pa kao tri najveća kandidata navode: Davida Blata, Andrea Trinkijanija i Dimitris Itudis.

19:00 - Micić povredio šaku, pauzira četiri do šest nedelja Košarkaš MegaVizure i reprezentativac Srbije Vasilije Micić povredio je šaku na treningu u utorak pre podne i odmah otišao na snimanje. Košarkaški menadžer Miško Ražnatović obavestio je u utorak uveče javnost da je Micić polomio ruku i da će odsustvovati sa terena četiri do šest nedelja.

18:00 - Ikardi kao zamena za Koštu u Atletiku Dijego Košta skoro sigurno napušta Atletiko, a uprava Madriđana je odlučila da deo novca uloži u dovođenje novog fudbalera. Na meti „jorgandžija“ trenutno se nalazi Argentinac Mauro Ikardi koji tek u poslednje vreme uspeva da se izbori za mesto u timu milanskog Intera. Ono što je trenutno najveća prepreka i za Ikardija i za Atletiko je astronomska cena obeštećenja od 20 miliona evra.17.45 - Srbija u prvom šeširu žreba kvalifikacija za EP 2016. Muška rukometna reprezentacija Srbije svrstana je u prvi šešir pred žreb kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2016. godine. Žreb se održava u petak u Varšavi, a kvalifikacije sun a programu od oktobra do juna 2015. godine. Plasman na Evropsko prvenstvo izboriće 15 reprezentacija iz sedam kvalifikacionih grupa, zajedno sa domaćinom Poljskom. Učešće na kontinentalnom šampionatu obezbediće po dve prvoplasirane ekipe iz grupa i najbolja trećeplasirana selekcija.

Šešir 1: Danska, Španija, Hrvatska, Francuska, Srbija, Mađarska, Slovenija.

Šešir 2: Island, Nemačka, Makedonija, Rusija, Švedska, Belorusija, Norveška.

Šešir 3: Austrija, Češka, Crna Gora, Slovačka, Litvanija, Portugalija, Holandija.

Šešir 4: Bosna i Hercegovina, Izrael, Letonija, Švajcarska, Ukrajina, Turska, Finska.

Prvenstvo Evrope za rukometaše biće održano u Poljskoj od 17. do 31. januara 2016. godine. 17.35 - Miljan Mrdaković najefikasniji srpski fudbaler Najefikasniji srpski fudbaler igra u Singapuru i u proseku postiže gol na svakom meču. Napadač Tampinesa Miljan Mrdaković prvi je strelac S lige sa šest golova na isto toliko odigranih utakmica, a svoju efikasnost pokazao je i u kontinentalnom takmičenju, AFC kupu, gde je postigao tri pogotka na tri meča i jedan gol u kvalifikacijama za azijsku Ligu šampiona. Mrdakoviću je ovo treći dolazak u Aziju, pošto je prethodno bio član Šandong Lunenga i Đangsua.17:10 - Rastali se Petresku i moskovski DinamoDinamo iz Moskve otpustio je trenera Dana Petreskua zbog loših rezultata. Dinamo je u nedelju izgubio od poslednjeplasiranog Anžija (4:0) i šest kola pre kraja ima osam bodova manje od vodeće Lokomotive i nalazi se na sedmom mestu na tabeli.

Ekipu će privremeno predvoditi pomoćni trener Nikolaj Kovardajev, a o angažmanu se pregovara sa trenerom Amkara Stanislavom Čerčesovim.16:25 - Nene se vraća posle povrede kolena Košarkaš Vašingtona Nene vratio se treninzima posle šest nedelja pauze zbog iščašenog kolena. Nene je trenirao sa prvim timom prvi put od 23. februara.16:10 - Vujošević pauzira dve utakmice zbog isključenja u KragujevcuTrener košarkaša Partizana Duško Vujošević neće moći da vodi košarkaše Partizana na sledeća dva meča Superlige Srbije zbog isključenja na utakmici sa Radničkim u Kragujevcu. Odluku o suspenziji doneo je direktor tog takmičenja Dragan Gogić.

15:20 - Destru tri utakmice kazne zbog udaranja AstorijaFudbaler Rome Matija Destro kažnjen je danas sa tri utakmice neigranja jer je udario igrača Kaljarija Davidea Astorija. Incident se dogodio tokom prvog poluvremena utakmice u nedelju, u kojoj je Roma u Seriji A pobedila 3:1, a Destro je postigao sva tri gola.14:15 - Lacio četiri nedelje bez Klosea i GonzalesaFudbaleri Lacija Miroslav Klose i Alvaro Gonzales pauziraće četiri nedelje zbog povreda, saopštio je danas rimski klub. Klose je povredio zadnju ložu na utakmici protiv Sampdorije, koju je Lacio dobio sa 2:0, dok Gonzalesa muče ligamenti desnog kolena.13:59 - Vučić: Umesto Zvezdi i Partizanu više para će ići za lečenje bolesne dece

Predsednik SNS Aleksandar Vučić najavio je danas da će biti osnovan državni fond za podršku bolesnoj deci, a za koji će se izdvajati mnogo više sredstava nego što se to daje "Partizanu" i "Crvenoj zvezdi".

12:59 - Nani na kraju sezone ide iz Junajteda

Portugalski fudbaler Nani najverovatnije će na kraju sezone napustiti Mančester Junajted, uprkos tome što je prošle godine potpisao novi petogodišnji ugovor, potvrdio je njegov agent Andrea Pastorelo. U dosadašnjem toku sezone Nani je za Junajted odigrao 11 utakmica i postigao jedan gol. Do sada je najveće interesovanje za portugalskog fudbalera pokazala italijanska Fiorentina.

12:29 - Dejvis kup: Srbija gostuje Indiji u baražu sa opstanak

Teniska reprezentacije Srbije igraće protiv Indije u meču plej-ofa za opstanak u Svetskoj grupi Dejvis kupa, odlučeno je danas žrebom u Londonu.

12:20 - Kovač želi nemački profesionalizam u hrvatskoj reprezentaciji

Selektor fudbalske reprezentacije Hrvatske Niko Kovač rekao je danas da će u njegovu ekipu uoči Svetskog prvenstva u Brazilu pokušati da usadi nemački profesionalizam i pobednički mentalitet. Kovač, koji je igrao u "zlatnoj generaciji" Hrvatske, koja je na Svetskom prvenstvu 1998. godine osvojila treće mesto, rođen je i odrastao je u Nemačkoj.

"Naši igrači nemaju iskustvo koje sam ja stekao u Nemačkoj. Ponekad napravim određene pretpostavke, ali onda shvatim da one nisu odmah jasne mojim igračima. Ali, mislim da je sve pod kontrolom".

12:15 - Dinamo iz Moskve smenio trenera Petreskua

Bivši reprezentativac Rumunije Dan Petresku smenjen je sa mesta trenera fudbalskog kluba Dinamo iz Moskve, rekao je danas sportski direktor ekipe Guram Adžoev. Petresku je Dinamo preuzeo u avgustu 2012. godine. Moskovljani su u prošlom kolu doživeli poraz od poslednjeplasiranong Anžija iz Mahačkale sa 4:0 i trenutno su četvrti na tabeli sa osam bodova zaostatka za vodećom Lokomotivom.

11:24 - Torp na intenzivnoj nezi zbog infekcije ruke

Jan torp, Foto: AP
Jan torp, Foto: AP

Višestruki olimpijski šampion, bivši australijski plivač Jan Torp nalazi se na intenzivnoj nezi u bolnici u Sidneju zbog ozbiljne infekcije zbog koje bi mogao da ostane bez osećaja u levoj ruci. Australijska televizija Sedam prenela je da je 31-godišnji Torp dobio infekciju u svojoj kući u Švajcarskoj, posle operacije ruke, ali da se vratio u Sidnej kako bi se izlečio.

10:55 - Trener Uniksa: Moramo da budemo strpljivi

Trener košarkaša Uniksa Andrea Trinkijeri rekao je danas da njegov tim mora da odigra strpljivo ako želi da nadoknadi prednost Crvene zvezde iz prvog meča (63:52) i plasira se u finale Evrokupa."Stvar je jasna, moramo da nadoknadimo 11 poena razlike. Moramo da budemo strpljivi i staloženi. Imali smo skoro savršenu sezonu, odigrali smo veliki broj dobrih utakmica i verujem u moje igrače i tim. Znamo da neće biti lako protiv Crvene zvezde i očekujem težak meč", rekao je Trinkijeri.

10:28 - Ljupko Petrović preuzeo Sarajevo

Srpski trener Ljupko Petrović finiširao je pregovore s čelnicima Fudbalskog kluba Sarajevo. Petrović je na klupi "Bordih" zamenio dosadašnjeg trenera Roberta Jarnija, koji je dobio otkaz.

09:47 - Konektikat šampion NCAA lige

Košarkaška ekipa Univerziteta Konektikat osvojila je četvrtu šampionsku titulu u koledž NCAA ligi, pošto je noćas u finalnoj utakmici u Arlingtonu pobedila tim Univerziteta Kentaki sa 60:54.

09:30 - Čelsijeva nemoguća misija, Real miran u Dortmundu

Fudbaleri Čelsija večeras u Londonu u revanšu četvrtfinala Lige šampiona dočekuju Pari Sen Žermen sa ciljem da "preskoče" minus od dva gola (1:3) iz prvog meča, dok bi Real Madrid u Dortmundu protiv Borusije trebalo da potvrdi pobedu od 3:0 od prošle nedelje. Obe današnje utakmice počinju u 20.45.

09:30 - Pregled dana za ponedeljak 7. aprilOvde možete pronaći najvažnije informacije iz sveta sporta koje su se desile u ponedeljak 7. aprila.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track