OČAJNA STATISTIKA: Junajted se nije video protiv Bajerna
Foto: Reuters

Bavarci razbili Engleze

OČAJNA STATISTIKA: Junajted se nije video protiv Bajerna

Fudbal -
Šampion Engleske ne samo da je ispao iz takmičenja, već je pružio partiju nedostojnu svoje reputacije.

Bajern je u Minhenu, može se reći očekivano, eliminisao Mančester Junajted i plasirao se u novo polufinale Lige šampiona sa novim trenerom Pepom Gvardiolom.

S obzirom da su Bavarci aktuelni prvaci Evrope kao i da su osvojili Bundesligu u rekordno malom broju mečeva, bili su favoriti pred duel sa neprepoznatljivim Mančester Junajtedom, ali su Englezi ipak odigrali na nivou koji nije u skladu sa reputacijom tako velike evropske ekipe.

Kao što možete videti na slici ispod, Bajern je dominirao u gotovo svim aspektima meča, a nemački tim je čak i pretrčao više nego gosti od kojih se očekivalo da borbenošću nadomeste podređen položaj u ovom meču.

Pepova mašinerija je imala posed lopte od čak 63%, tokom meča bilo je i perioda kada je domaći tim loptu u svom posedu imao više od 70% vremena. Uz to, domaći tim je imao gotovo duplo više ostvarenih dodavanja (511 prema 260) a broj šuteva je takođe impresivan - čak 25 za Bajern prema 6 od strane Mančester Junajteda!

Kada se pogleda statistika, kako individualna tako i u globalu, jasno je da je sinoć samo jedan tim mogao da napusti teren sa osmehom na licu, a to je bio Bajern.

Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track