Branislav Ivanović: Murinjo je stvarno poseban!
Foto: Rojter

Prvaka Engleske odlučuje derbi Čelsija i Liverpula

Branislav Ivanović: Murinjo je stvarno poseban!

Fudbal -
Učitelj i motivator Možemo da osvojimo Premijer ligu i Ligu šampiona. To je zasluga portugalskog trenera, tvrdi srpski defanzivac

Kad Srbin hvali...O Banetu Ivanoviću piše se često ovih dana u Evropi. Srpski defanzivac oduševljen je saradnjom s trenerom Čelsija Žozeom Murinjom, a protekle sedmice pomenuo ga je i Italijan Andrea Pirlo u svojoj autobiografiji. Ljubav između čelsijevaca i srpskog defanzivca nije pala na prvi pogled, ali se sasvim sigurno rodila posle meča u Ligi šampiona, kad je relativno nepoznat Ostrvu postigao dva gola protiv Liverpula.Da li će novi duel s Liverpulom biti odlučujući u borbi za titulu?- Došli smo do toga da sve zavisi od nas. Ako pobedimo četiri naredne utakmice bićemo šampioni. Međutim, svesni smo da će biti teško na svakom sledećem meču, posebno protiv Liverpula na njihovom terenu.Šta će odlučiti derbi - vaša rutina ili probojnost Liverpula?- U Liverpulu vlada euforija zbog mogućnosti da konačno osvoje titulu. Sigurno su izuzetno motivisani, ali postoji još detalja koji ih čine favoritom. Najvažniji je da mi igramo u Ligi šampioni tako da treba računati i na naš umor.Kako izgleda rad sa Žozeom Murinjom?- Mnogo puta je rečeno, ali ja sam se sad uverio zašto ga zovu Posebni. Dovoljno je podsetiti se prošle sezone, kad smo već u januaru zaostajali 20 bodova za prvim na tabeli. Sad smo došli do kraja aprila i još smo u igri za Ligu šampiona i u trci za naslov u Premijer ligi. To je i njegova zasluga.Šta kažete na to što vas je Pirlo pomenuo u svojoj autobiografiji?- Ako je to tačno, onda sam uspeo u životu. Ha-ha-ha, stvarno nisam znao za to, a zašto me je pomenuo?Zato što je trebalo da pređete u Milan, a on u Čelsi?- To je verovatno opisao period posle mojih prvih pola godine u Čelsiju. Nisam tad igrao i preko menadžera sam se raspitivao o mogućnosti da odem negde gde ću biti na terenu, a ne na tribinama.

Velika faca u Engleskoj... Bane Ivanović
Velika faca u Engleskoj... Bane Ivanović

ObaranjeBEJL MI NE BI POBEGAODa li bi vama pobegao Bejl kao kolegi iz Barselone u finalu Kupa španskog kralja?- To je bila Bejlova majstorija, ali mnogo veća greška njegovog čuvara. Znao je koliko je brz, morao je da pravi faul dok su još bili na polovini Real Madrida. Ja sigurno ne bih dopustio da mi pobegne.

Veliki igračMESI NE TREBA DA TRČIDa je vaš saigrač, šta biste rekli Mesiju za onakvo nezalaganje?- Ma Mesi i ne treba da trči. Ne bih mu ništa rekao. Sad se mnogo potencira to navodno njegovo nezalaganje, a ja se sećam našeg meča u polufinalu Lige šampiona. Tad je pretrčao dva kilometara manje od svakog igrača na terenu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track