REKORDER: Svi negativni rekordi Dejvida Mojesa

Škot oborio mnoge rekorde

REKORDER: Svi negativni rekordi Dejvida Mojesa

Fudbal -
Dejvid Mojes nije uspeo da osvoji niti jedan trofej sa Mančesterom, ali je zato oborio brojne negativne rekorde

Ono o čemu se spekulisalo u poslednje vreme, dobilo je i svoju potvrdu. Dejvid Mojes više nije trener Mančester Junajteda.

Nakon velikog Ser Aleksa Fergusona, Mojes nije uspeo da nastavi niz osvajanja trofeja, jer je ispao u kupovima, Ligi šampiona, a Junajted je trenutno tek sedmi u ligi pa sledeće sezone neće čak ni nastupati u Ligi šampiona.

Lista Mojesovih rekorda je neobična lista, jer se sastoji od negativnih rekorda koje je škotski menadžer oborio u samo jednoj sezoni na klupi "Crvenih đavola".

Mojesovi negativni rekordi:

-Prvi put da su Liverpul, Everton i Mančester Siti dobili Junajted u oba meča u prvenstvu od nastanka Premijer lige.-Everton je prvi put pobedio Junajted u oba meča još od sezone 1969/70.-Prvi put da su Everton i Liverpul u istoj sezoni dobili Junajted oba puta u istoriji.-Prvi put je Mančester Junajted primio gol u prvom minutu od nastanka Premijer lige (Džeko je postigao gol za Siti).-Junajted će, bez obzira na rezultate do kraja, imati najmanje bodova na svom kontu u istoriji Premijer lige. -Junajted prvi put ne ide u Ligu šampiona od 1995. godine.-Junajted ima najgori učinak na domaćem terenu u poslednjoj deceniji.-Prvi put su pretrpeli tri vezana poraza još od 2001. godine.-Eliminisani su u trećoj rundi FA Kupa, to se Fergusonu desilo jednom za 27 godina.-Prvi poraz u istoriji od Svonsija na domaćem terenu.-Prvi poraz od Njukasla na domaćem terenu od 1972. godine.-Prvi poraz od VBA na domaćem terenu od 1978. godine.-Prvi ligaški poraz od Stouka još od 1984. godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track