UŽIVO DERBI: Sukob policije i navijača Crvene zvezde ispred severne tribine
Foto: Marina Lopičić

Kurir saznaje

UŽIVO DERBI: Sukob policije i navijača Crvene zvezde ispred severne tribine

Fudbal -
Policija će na ulazu na stadion detaljno pretresti svakog navijača i pojedinca, što su dosada radili redari koje je angažovao klub koji je domaćin, a detaljnom pregledu biće podvrgnute torbe fudbalera i članova stručnog štaba
1 / 4 Foto: Marina Lopičić

BEOGRAD - Uprava Fudbalskog kluba Partizan preko navijačkih grupa Južni front, Alkatraz i Zabranjeni pokušava da na stadion unese veću količinu pirotehnike koja će biti ubačena na teren kako bi se onemogućilo održavanje 146. večitog derbija između Partizana i Crvene Zvezde, kako bi se sprečilo povećanje bodovne razlike saznaje Kurir.

18:12 - Sukob policije i navijača Crvene zvezde ispred severne tribinePolicija sporo propušta navijače Crvene zvezde na severnu tribinu stadiona Partizana što je prouzrokovalo nervozu među "Delijama". U jednom trenutku navijači su bakljama počeli da gađaju policiju, a posle meteža dosta navijača je popadalo i deluje da ima povređenih.

16:44 - Kod Bijeljine došlo do tuče Delija i GrobaraVeća grupa navijača Crvene zvezde i Partizana sukobila se danas na izlazu iz Bijeljine u naselju Dvorovi.

16:26 - Partizan demantovao organizovanje neredaIz fudbalskog kluba Partizan oštro su demantovali da postoji bilo kakav plan o prekidu utakmice."U saradnji sa nadležnim državnim organima i gostujućim klubom pruzeli smo sve zakonske mere kako bi se utakmica odigrala i održala u sportskom duhu i atmosferi. Smatramo da su ove dezinformacije plasirane kako bi se poremetili naši takmičarski ciljevi i kako bi se stvorila negativna atmosfera među igračima i stručnim štabom. Kako smo danas u potpunosti usmereni na odigravanje ove, za nas, veoma važne utakmice, svim lažnim navodima i dezinformacijama bavićemo se po završetku meča", navodi se u saopštenju crno-belih.Predsednik kluba Dragan Đurić rekao je da su priče o prekidu večitog derbija besmislene i lažne i da imaju za cilj da ukaljaju ugled crno-belih."Koji interes ima Partizan da uradi tako nešto, mi se nikada nismo bavili takvim strvarima, prekidanjem utakmica, pogotovo od kad ja pratim i vodim Partizan. Zašto bi klub uradio tako nešto.To su sve izmišljene priče, zaista mi nije jasno da se ovakve informacije puštaju pred toliko važnu utakmicu. Cilje je da se napravi nešto ružno, da se okalja Partizan, igrači, uprava", rekao je Đurić Tanjugu.

16:23 - Na stadionu Partizana pronađeno još 86 manjih bombiPolicija je na stadionu Partizana pronašla još 86 manjih dimnih bombi, 64 velike dimne bombe, 80 baklji, jedan bokser i jednu repliku pištolja.

16:19 -Na Zapadnoj tribini pronađena dva ranca sa većom količinom pirotehnike

Policija je operativnim radom, prilikom pregleda stadiona na Zapadnoj tribini ispred magacinskog prostora, pronašla dva ranca sa većom količinom pirotehnike.

16:14 - Policija: Preduzeli smo veliku akciju pretresa i privođenja navijačaPolicija je na osnovu operativnih saznanja da navijači "Partizana" u dogovoru sa upravom kluba planiraju da prekinu večerašnji derbi, preduzela veliku akciju pretresa i privođenja navijača, rekao je danas Tanjugu šef beogradske policije Vesko Milić.On je naveo da policija ima informacije da će navijači uz pomoć stručnog štaba pokušati da na tribine unesu veći broj pirotehničkih sredstava kako bi pre ili u toku utakmice napravili dimnu zavesu koja bi onemogućila održavanje meča."Policija vrši pretres navijača koji se kreću ka stadionu u Humskoj i po potrebi privođenja i oduzimanja predmeta. U toku su i kontradiverzioni pregledi objekata Upravne zgrade, igrača i stručnog štaba koji, prema saznanjima policije, imaju zadatak da unesu pirotehnička sredstva na stadion", precizirao je Milić.Prema njegovim rečima, Partizanu ne odgovara bodovna razlika i stanje na tabeli tako da se, po operativnim saznanjima, iz tog razloga planira prekid utakmice.Direkcija policije, beogradska policija i Žandarmerija maksimalno su angažovani na obezbedenju javnog reda i mira, sa namerom da svi vinovnici koji planiraju nerede budu privedeni.Po centru grada na Zelenom vencu, Slaviji i glavnim gradskim ulicama, preventivno su raspoređeni pripadnici policije, a kako javlja reporter Tanjuga situacija je uobičajena za subotnje popodne i nema incidenata.Večiti derbi između Partizana i Crvene zvezde treba da se održi večeras na Partizanovom stadionu u Humskoj, sa početkom u 19 časova.

15:55 - Policija na južnoj tribini u šahtu toaleta pronašla 4 ranca sa 80 baklji i 186 dimnih bombiPrema našim saznanjima, uprava FK Partizan planirala je da navijačima na Jugu i Zabranjenima preko trenerske sobe i u torbama igrača dostavi veliku količinu pirotehnike, koju bi navijači upotrebili pred početak derbija i sprečili odigravanje utakmice. Policija je u šahtu toaleta na južnoj tribini pronašla četiri ranca u kojima se nalazilo ukupno 80 baklji i 186 dimnih bombi.

14:52 - Policija podigla bezbednost na viši nivo zbog dojave o pirotehničkim sredstvima

Prema prvim informacijama policija je zbog ove dojave bezbednost podigla na viši nivo, kao i sve raspoložive snage u gradu.Kako Kurir saznaje policija će na ulazu na stadion detaljno pretresti svakog navijača i pojedinca, što su dosada radili redari koje je angažovao klub koji je domaćin i organizator utakmice.Policija će prilikom detaljne kontrole stadiona pored toaleta pregledati i trenerske prostorije, svlačionice, a detaljnom pregledu biće podvrgnute torbe fudbalera i članova stručnog štaba jer postoji sumnja da će upravo tim kanalima biti prosleđena pirotehnička sredstva.Policija će inače zbog derbija koji se održava danas u 19 časova budno pratiti situaciju na terenu pošto se kapije stadiona Partizana otvaraju u 17 časova i intenzivno sprečavati bilo kakve nerede u gradu, posebno one planirane od strane navijača Partizana.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track