UPOREDNA STATISTIKA PRED DERBI: Bajern ima loptu, Real efikasnost
Foto: Reuters

Čeka nas strašan duel

UPOREDNA STATISTIKA PRED DERBI: Bajern ima loptu, Real efikasnost

Fudbal -
Meč koji se večeras igra na "Alijanc Areni" mogao bi da postane jedan od istorijskih duela u Ligi šampiona

Bajern će večeras u standardnom terminu od 20 časova i 45 minuta dočekati Real iz Madrida u revanš meču polufinala Lige šampiona. Bavarci nisu uspeli da postignu gol u prvom susretu, pa se sada trener Pep Gvardiola nalazi u nezavidnoj situaciji.

Kurir sport vam predstavlja uporednu statistiku dva evropska giganta, koji se večeras sastaju u meču koji su mnogi okarakterisali kao "finale pre finala".

Foto: AP
Foto: AP

Oba tima su do sada odigrala po 11 mečeva ove sezone a Madriđani su bili efikasniji. Real je postigao čak 33 gola, odnosno 3 gola po meču u proseku, dok je Bajern postigao 24 pogotka. Zanimljivo je da su Benzema, Bejl i Ronaldo ukupno postigli čak 24 gola u Ligi šampiona ove sezone.

"Zaista verujem u svoju ekipu i nadam se da ćemo svi zajedno uspeti da pobedimo dođemo do finala. Na prošlonedeljnom meču sam prvi put u sezoni bio pomalo razočaran našom igrom, pogotovo što navijači nisu zaslužili takvu partiju. Verujem da će sutra biti potpuno drugačija utakmica", poručio je trener Bajerna Pep Gvardiola.

Real Madrid je i tim sa najviše pobeda ove sezone. Madridski klub je upisao 9 pobeda, 1 remi i 1 poraz, na gostovanju Borusiji u četvrtfinalu takmičenja. Bajern nije bio toliko ubedljiv, pa je aktuelni prvak Evrope za sada upisao 7 pobeda i po 2 remija i poraza.

http://www.youtube.com/watch?v=5N_MK9xvK7Q
Od 33 postignuta pogotka, 20 od 24 pogotka

Što se tiče šuteva ka golu, Bajern dominira u Ligi šampiona sa čak 139 šuteva od čega je 67 išlo u okvir gola. Real Madrid je na gol protivnika šutirao 108 puta ali je svega 42 puta šut išao u okvir gola.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Kada su dodavanja u pitanju, očekivano je bilo da Pepova ekipa dominira.

Bavarci su do sada pokušali čak 8753 pasa, od čega je 7269 bilo uspešno, odnosno 83%. Madriđani su loptu dodali 7204 puta, od čega 5742 puta uspešno, odnosno u 80% slučajeva. Po posedu lopte, Bajern ponovo dominira u čitavom takmičenju sa prosečnim posedom od 65%, odnosno 38 minuta po meču u proseku. Kraljevski klub je slabiji sa prosekom od 52% odnosno 31 minut po meču.

"Moj san je da osvojim Ligu šampiona. Srećan sam što sam do sada osvojio gotovo sve trofeje, ali nedostaje mi baš ovaj. Ne mogu da kažem da je to moja opsesija, ali hoću da dodam taj podatak u svoju biografiju", rekao je fudbaler Reala Serhio Ramos.

Sve u svemu, kada se pogledaju ove statistike, večeras nas očekuje spektakl na "Alijanc Areni".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja