UŽIVO SPORTSKI PREGLED: Oven smatra da je Ronaldo najbolji u istoriji Reala
Foto: Reuters

Najnovije informacije iz sveta sporta

UŽIVO SPORTSKI PREGLED: Oven smatra da je Ronaldo najbolji u istoriji Reala

Fudbal -
Englez je iza Portugalca smestio Ferenca Puškaša

Najnovije informacije i zanimljivosti iz sveta sporta na jednom mestu.

23:55 - Gigs: Ne znam šta ću na leto, možda nastavim da igram

Menadžer fudbalera Mančester junajteda i legenda kluba, Rajan Gigs rekao je da trenutno ne razmišlja šta će se desiti u budućnosti. Mediji spekulišu da će Junajted preuzeti holandski stručnjak Lui van Gal, i to do sredine sledeće nedelje. "Moram da razmislim da li želim da i dalje igram ili ne. Da li želim da budem aistent menadžera Junajteda, ili da odem negde drugo. Ima toliko stvari o kojima treba da razmislim. Moja koncetracija je trenutno samo posvećena sledećim utakmicama. Kada se sezona završi, onda ću da vidim šta će da se desi", rekao je Velšanin. Mediji spekulišu da će Junajted preuzeti holandski stručnjak Lui van Gal, i to do sredine sledeće sedmice.

23:15 - Suspendovani Gej vraća se u junu

Bivši svetski atletski šampion Tajson Gej suspendovan je na godinu dana pošto je bio pozitivan na zabranjenu supstancu, objavila je Antidoping agencija SAD. Gej je takođe morao da vrati srebrnu medalju koju je osvojio kao član američkog tima na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine.U okviru suspenzije, Geju će biti izbrisani svi rezultati koje je postigao od 15. jula prošle godine, dana kada je bio pozitivan. Gej će moći da se vrati takmičenjima u junu ove godine i moći će da učestvuje na narednim Olimpijskim igrama.

22:30 - Hefner novi predsednik Bajerna Fudbalski klub Bajern Minhen izabrao je Karla Hefnera za novog predsednika, prenose nemački mediji. Na vandrednoj skupštini kluba, Hefner je izabran gotovo jednoglasno, za njega je glasalo 99,6 odsto. On je bio i jedini kandidat. Hefner na mesto predsednika dolazi umesto Ulija Henesa, koji je u martu podneo ostavku na to mesto, jer je osuđen na tri i po godine zatvora zbog utaje poreza

22:15 - Sent Etjen zove Zvezdinog Evandra

Francuski prvoligaš Sent Etjen zainteresovan je da u svoje redove dovede brazilca Evandra Goebela, nekadašnjeg plejmejkera Crvene Zvezde, a sada Eštorila.

21:51 Hodžson: Januzaj ionako nije Englez

Selektor Engleske Roj Hodžson rekao je da je Adnan Januzaj napravio pravu odluku time što se odlučio da igra za reprezentaciju Belgije.“Ukoliko igrač nema prava da igra za Englesku do 2018. godine, u čemu je onda problem ako zaigra za neku drugu zemlju. Žao mi je, ali ne vidim zbog čega se pravi tolika frka. Budimo iskreno, on ionako nije Englez. Možemo da pričamo o tome da bi po sadašnjim pravilima FIFA, od 2018. godine mogao da zaigra za Englesku. Ali, kako možete da se ljutite u 2014. godine kada zaigra za drugu zemlju za koje ima pravo da igra. Rođen je i odrastao je u Belgiji, ne možemo da budemo razočarani zbog te činjenice. Bilo bi drugačije ako bi mogao da igra za nas, ali je odlučio da zaigra za Belgiju, tada bismo imali osnova, ali sada nemamo jer ne može da igra još četiri godine za Englesku”, istakao je Hodžson.

21:20 - Nojer neće iz Minhena

Golman Manuel Nojer produžio je ugovor sa Bajernom do 2019. godine.

20:50 - Oven: Kristijano Ronaldo je najbolji igrač u istoriji Reala

Bivši engleski fudbaler Majk Oven izjavio je da veruje da je Kristijano Ronaldo najbolji igrač Real Madrida u istoriji.“Mislim da je najbolji igrač Reala svih vremena Kristijano Ronaldo, a prati ga Ferenc Puškaš. Ronaldo je izjednačio Puškašov veliki rekord od 242 gola za manje utakmice. Takođe je najbrže od svih igrača Reala stigao do broja od 200 golova i drži rekord po broju postignutih golova u jednoj sezoni”, rekao je Oven. 20:35 - Monfis i Gaske ne igraju u Madridu Gael Monfis neće nastupati na Masters turniru u Madridu zbog povrede desnog članka. I Rišar Gaske neće putovati u špansku prestonicu, ali zbog problema sa leđima.20:30 - Filip Đorđević se vraća na teren

Fudbaler Nanta Filip Đorđević se oporavio od povrede kolena koju je „zaradio“ krajem marta i u nalazi se u konkurenciji za meč sa Tuluzom.20:25 - Monk postaje menadžer Svonsija Iako je pravo iz kopački i iz uloge fudbalera preuzeo funkciju privremenog menadžera Svonsija posle odlaska Mihaela Laudrupa, Gari Monk bi mogao da dobije stalan posao kao menadžer 20:15 - Real traži da Ćabi Alonso igra finale Lige šampiona

Real Madrid će poslati i zvaničnu žalbu u sedište UEFA sa zahtevom da se njihovom vezisti Ćabi Alonsu izbriše suspenzija za finale Lige šampiona zbog žutoga kartona koji je dobio protiv Bajerna

20:10 - Kid nazvan cmizdravim detetom

Trener NBA ligaša Bruklin Netsa Džejson Kid dobio je novi nadimak od američkih novinara, a to je “cmizdravi Kid“. Naslov u kome je ovako nazvan osvanuo je na zadnjoj strani Njujork Dejli njuz magazina. Ovakva dosetka nastala je povodom toga što se Kid žalio na suđenje posle poraza od Toronta u petoj utakmici plejofa, gde sada Toronto vodi sa 3:2.19:55 - Martino se nada da ostaje trener Barselone Trener fudbalera Barselone Herardo Martino rekao je da se nada da će i sledeće sezone voditi katalonski klub, iako španski mediji uveliko spekulišu o njegovom odlasku.“Nadam se da ću i naredne sezone ostati u klubu. Želim to. Tokom ove sezone je bilo mnogo napeto, ali sam ja kroz to iskustvo naučio dosta toga o sebi”, rekao je Martino.Kako prenose španski mediji, uprava Barselone planira da na Martinovo mesto dovede bivšeg igrača tog kluba Luisa Enrikea, trenera Selte. 19:44 - Lejkersi traže trenera Brajant hoće TibodoaLos Anđeles Lejkersi i dalje traže trenera za novu sezonu, a najveća zvezda tima Kobi Brajant navodno želi Toma Tibodoa, koji vodi Čikago Bulse. Lejkerse je pre nekoliko dana napustio Majk D'Entoni, nakon katastrofalne sezone (sa 27-55 drugi najslabiji na Zapadu), a od tada se spekuliše o nekoliko imena.19:30 - Marselo Bjelsa novi trener Olimpika iz Marseja Argentinski fudbalski stručnjak Marselo Bjelsa zvanično je novi trener Olimpika iz Marseja. On će naredne sezone zameniti Žozea Aniga na tom mestu, a priča se da će promeniti i veliki deo stručnog štaba.

19:20 - Nastasić na terenu posle tri meseca

Posle tri meseca pauze srpski fudbalski reprezentativac Matija Nastasić spreman je za povratak na teren. Naš štoper je poslednji meč odigrao 3. februara protiv Čelsija, a spreman je za gostovanje Mančester Sitija Evertonu u subotu od 18:30.

19:15 - Borković: Imamo malih ptoblema sa uatom, ali biću spreman za trke

Srpskog automobilistu Dušana Borkovića ovog vikenda na stazi “Hungaroring” očekuju trke treće runde Svetskog šampionata turing automobila.“Trening je prošao u upoznavanju staze, kao i novih diskova kočnica za trku, pa smo tu iskoristili veći deo testiranja. Kasnije sam imao problema sa novom felnom koja nije lepo legla, zbog čega mi je umalo otpao zadnji točak. Nije prošlo kako smo očekivali, ali imamo podatke o automobilu s telemetrije i videćemo šta možemo da promenimo za subotnje kvalifikacije i probamo da postignemo što bolji rezultat”, rekao je Borković.

18:45 - Inter plaća 20 miliona evra za Džeka Inter je spreman da plati 20 miliona evra za fudbalskog reprezentativca Bosne i Hercegovine Edina Džeka. Predsednik kluba Erik Tohir je označio Džeka kao prioritet u prelaznom roku.

18:15 - Pirlo još godinu u Juventusu

Fudbaler Juventusa Andrea Pirlo potpisaće novi, dvogodišnji ugovor sa tim klubom, objavili su italijanski mediji. Pirlu sadašnji ugovor s Juvenutosom ističe ovog leta, a nekoliko italijanskih medija je danas objavilo da će iskusni vezni igrač uskoro potpisati novi ugovor pošto su uspešno završeni pegovori njega i kluba.

18:00 - Murinjo optužio Azara da se ne žrtvuje za tim

Trener fudbalera Čelsija Žoze Murinjo optužio je svog igrača Edena Azara da se "ne žrtvuje za saigrače" i da je to jedan od uzroka poraza u polufinalu Lige šampiona od Atletika. Azar je odmah posle poraza Čelsija od "jorgandžija" 3:1 rekao da tim nije uopšte igrao fudbal u duelima sa španskim timom."Mediji su javili da je on kritikovao našu igru, ali ja nisam video da su njegove izjave bile takve. Međutim, Eden je igrač koji psihički nije spreman da pogleda svog levog beka i 'da život' za njega na terenu. Normalno je da takav fudbaler komentariše, jer nije od onih koji će 100 odsto da se žrtvuju za saigrače. Nisu to bile kritike, ali nisam ni srećan zbog toga. Celu sezonu razgovaram sa njim i trudim se da mu pomognem da napreduje", rekao je Murinjo.

17:30 - Gece nezadovoljan u Bajernu Fudbaler Bajerna Mario Gece rekao je da nije zadovoljan minutažom u minhenskom klubu i poručio da se nada da će u narednom periodu igrati mnogo više. Gece je letos prešao iz Borusije iz Dortmunda za 37 miliona evra i u Bajernu su očekivali da će biti jedan od najboljih igrača, ali nemački reprezentativac to nije dokazao na terenu."Naravno da sam nezadovoljan situacijom u Bajernu. Ipak, daću sve od sebe da se vratim u startnu postavu. Nadam se da će mi trener Gvardiola pružiti više prilika da igram", rekao je Gece.

17:10 - Ani Bajić evropska tekvondo bronza

Reprezentativka Srbije u tekvondou Ana Bajić osvojila je bronzanu medalju u kategoriji više od 73 kilograma na Evropskom prvenstvu u Azerbejdžanu. Bajićeva je u prvom kolu savladala Nemicu Katarinu Vajs sa 7:3, u drugom je bila bolja od Gledis Espanje iz Francuske sa 9:6, dok je u polufinalu izgubila od Britanke Bjanke Vokden 6:0.

17:05 - Klose bi da igra još malo Fudbaler Lacija Miroslav Klose produžio je danas ugovor sa tim italijanskim klubom za još jednu sezonu. Kloseu je ugovor sa Lacijom važio do leta, a mediji su spekulisali da će se on vratiti u Nemačku ili da će karijeru nastaviti u američkoj MLS ligi.15:55 - Liuz: Biće strašno ako Čelsi ne bude šampionFudbaler Čelsija David Luiz rekao je da će ova sezona biti veoma neuspešna za njegovu ekipu ako ne osvoje titulu šampiona Engleske. Čelsi ove sezone još nije osvojio nijedan trofej. U sredu je eliminisan u polufinalu Lige šampiona od Atletiko Madrida, ukupnim rezultatom 1:3, a nije ni u konkurenciji za osvajanje FA kupa. Fudbaleri Žozea Murinja će ove sezone imati najviše jedan osvojeni trofej, i to ako postanu prvaci Engleske. Oni su dva kola pre kraja šampionata na drugoj poziciji, sa dva boda zaostatka u odnosu na Liverpul koji je lider Premijer lige.15:26 - Radnički želi da nastavi pobednički niz u LŠ

Trener vaterpolista Radničkog Uroš Stevanović rekao je da očekuje da njegova ekipa na meču sa Galatasarajem u 10. kolu Lige šampiona nastavi pobednički niz u tom takmičenju. Kragujevčani su se ranije plasirali na Fajnal siks, upisali su svih devet pobeda do sada u Ligi šampiona, a trenutno u finalu plej-ofa prvenstva Srbije gube od Crvene zvezde sa 2:0. Ekipa Galatasaraja do sada je u LŠ zabeležila jednu pobedu, dva remija i šest poraza. Sutrašnja utakmica 10. kola B grupe Lige šampiona između Radničkog i Galatasaraja igra se od 18 sati na bazenu Park u Kragujevcu.

15:02 - Venger: Kazniti klubove koji krše finansijski fer-plejMenadžer fudbalera Arsenala Arsen Venger rekao je da će biti razočaran ako Evropska fudbalska unija (UEFA) ne kazni klubove koji su u prethodnom periodu kršili pravila finansijskog fer-pleja. "Jedno od pravila je da je normalno da budeš kažnjen za onoliko za koliko se teretiš. Odnosno, ako se radi o prekoračenju od 100 miliona funti, da onda kazna bude baš tolika", rekao je Venger. UEFA bi sledeće nedelje trebalo da saopšti konačnu odluku po pitanju kazni za više od 70 klubova koji su prekršili pravila finansijskog fer-pleja prethodnih godine.

14:31 - Stanković: Duel Milana i Intera je pravi spektakl

Nekadašnji fudbaler Intera Dejan Stanković rekao je da u gradskom derbiju između Intera i Milana niko nije favorit i dodao da je ta utakmica pravi spektakl. Milanski rivali će se u nedelju sastati u 36. kolu Serije A, a nekadašnji kapiten reprezentacije Srbije izjavio je da očekuje neizvestan meč."Utakmice sa Milanom u meni bude lepe uspomene. To je specifična utakmica i mislim da svaki fudbaler želi da odigra taj derbi. Bilo je puno emocija, pravi spektakl. Niko nikada nije bio favorit, pa će i sada biti to slučaj", rekao je Stanković. On je letos završio igračku karijeru u dresu Intera, za koji je od 2004. do 2013. godine odigrao 321 meč i postigao 41 gol.

13:56 - Palombo: Mihajlović je sve promenio

13:28 - Gvardiola: Uprava Bajerna neka odluči da li ostajemTrener fudbalera Bajerna Pep Gvardiola rekao je da je njegova budućnost na klupi te ekipe u rukama čelnih ljudi minhenskog kluba. Španski stručnjak istakao je da neće odustati od svoje fudbalske filozofije i postavke igre, uprkos ubedljivom porazu od Reala u polufinalu Lige šampiona. Ekipa Bajerna je još u martu odbranila šampionsku titulu u Bundesligi, ali je nakon toga došlo do pada forme, koji je za posledicu imao eliminaciju iz Lige šampiona. Bavarci imaju šansu da odbrane još jedan trofej, pošto 17. maja u finalu nemačkog kupa igraju protiv Borusije iz Dortmunda.

13:05 - Jovana Jakšić u finalu An-NingaSrpska teniserka Jovana Jakšić plasirala se u finale ITF turnira u kineskomm gradu An-Ningu. Jakšićeva je u polufinalu pobedila slovenačku teniserku Tadeju Majerič rezultatom 2:0, po setovima 7:6, 7:5. Srpska teniserka će u finalu igrati sa Kineskinjom Ženg Saisai, koja je sa 2:1 u setovima nadigrala Australijanku Moniku Adamčak. Turnir u Kini igra se za nagradni fond od 50.000 dolara.

Foto: AP
Foto: AP

12:41 - Vikam i Pulis najbolji u aprilu u Premijer ligiFudbaler Sanderlenda Konor Vikam proglašen je za najboljeg fudbalera Premijer lige u aprilu, dok je za najboljeg trenera izabran Toni Pulis iz Kristal Palasa. Napadač Sanderlenda je u aprilu postigao pet golova i pomogao svom timu da se izvuče iz zone ispadanja. Toni Pulis je predvodio Kristal Palas do četiri pobede u pet ligaških utakmica u aprilu, pa se ekipa iz opasne zone popela na 11. mesto na tabeli.12:28 - ASS predstavlja kandidaturu Beograda za EP u dvoraniAtletski savez Srbije (ASS) sutra će u Frankfurtu predstaviti kandidaturu Beograda za Evropsko prvenstvo u dvorani 2017. godine. Delegacija ASS koju čine predsednik ASS Veselin Jevrosimović, generalni sekretar Slobodan Branković i menadžeri Ana Luković, Dragutin Topić i Predrag Momirović otputovala je u Frankfurt, gde će Evropskom odboru predstaviti kandidaturu Beograda. Za domaćina Evropskog dvoranskog prvenstva 2017. godine kandidovali su se još poljski grad Torun i turski Istanbul.12:16 - Prosinečki preuzima Minhen 1860?Bivši trener Crvene zvezde Robert Prosinečki mogao bi na kraju sezone da preuzme Minhen 1860. Prosinečki (45) je rođen u Nemačkoj, a u ovoj zemlji je živeo do svoje desete godine. On je trenutno bez angažmana, pošto je krajem prošle godine dobio otkaz u Kajzeriju. Prosinečki nije želeo ni da potvrdi ni da demantuje ovu informaciju. Hrvat je pre Kajzerija vodio Crvenu zvezdu. Minhen je trenutno na devetom mestu na tabeli druge Bundeslige.

Foto: Tanjug
Foto: Tanjug

11:54 - Konte: Benfika nije zaslužila finale LETrener fudbalera Juventusa Antonio Konte rekao je da Benfika nije zaslužila da prođe u finale Lige Evropa i da nije zadovoljan suđenjem u revanš utakmici polufinala tog takmičenja. Fudbaleri Benfike plasirali su se u finale Lige Evropa, pošto su sinoć u revanšu u Torinu odigrali bez golova protiv Juventusa. U prvoj utakmici, prošlog četvrtka u Lisabonu, Benfika je pobedila sa 2:1. Trener crno-belih rekao je da je njegova ekipa dala sve od sebe, ali da nije imala sreće protiv Benfike, kao i da je oštećena za penal.

10:58 - Zvezda dočekuje Rad, Partizan gostuje Donjem SremuUtakmicama 27. kola predstojećeg vikenda nastavlja se takmičenje u fudbalskoj Super ligi Srbije, a prvoplasirani Crvena zvezda i Partizan igraju protiv Rada i Donjeg Srema, ekipa kojima su potrebni bodovi za opstanak u ligi. U subotu od 15 časova igraju Spartak i Novi Pazar, dok dva sata kasnije počinju utakmice Donji Srem - Partizan, Javor - Vojvodina i Voždovac - Radnički (N). Od 19 časova počinju dueli Jagodina - OFK Beograd i Čukarički - Radnički (KG), a pola sata kasnije igraju Crvena zvezda i Rad. Poslednja utakmica 27. kola igra se u nedelju od 19 sati, između Napretka i Slobode.

Foto: Tanjug
Foto: Tanjug

10:34 - Poljaci ne žele domaćinstvo ZOI 2022.Kandidatura Krakova za Zimske olimpijske igre 2022. pretrpela je novi udarac, pošto je poslednje istraživanje pokazalo da se većina Poljaka tome protivi. Samo 31 odsto su izrazili podršku dok je 58 bilo protiv. Moguće odstupanje je tri procenta. Stanovnici Krakova će se 25. maja na referendumu izjasniti da li podržavaju Igre. Konkurenti Krakova su Almati, Peking, Lavov i Oslo. 10:00 - Zidan preuzima Bordo?Bivši francuski reprezentativac Zinedin Zidan mogao bi na kraju sezone da preuzme Bordo.Zidan je počeo igračku karijeru u Bordou, a za ovaj klub je nastupao od 1992. do 1996. godine. On je za to vreme odigrao 176 utakmica i postigao 39 golova. Zidan je trenutno jedan od pomoćnika Karla Anćelotija u madridskog Realu. Francuz je već nekoliko puta najavio da želi da započne samostalnu trenersku karijera. Aktuelni trener Bordoa Fransis Žilo napušta klub na kraju sezone. Kao kandidati za klupu Bordoa pominju se još Kristijan Gurkuf, Erik Gerec i Vahid Halilhodžić.09:38 - Dresovi Barselone u čast preminulog Tita VilanoveFudbaleri Barselone igraće protiv Hetafea u specijalno dizajniranim dresovima na kojima će pisati "Tito, večno i zauvek". Čelnici katalonskog kluba žele da se na meču 36. kola Primere oproste od bivšeg trenera Tita Vilanove, koji je nedavno preminuo u 46. godini života. Pre početka meča biće prikazan video snimak o životu Vilanove, a onda će da usledi minut ćutanja.

Foto: Facebook
Foto: Facebook

09:16 - Pomoćniku Murinja šest mečeva kazneFudbalska asosijacija Engleske (FA) suspendovala je pomoćnog trenera Čelsija Ruija Fariju sa šest mečeva zabrane prisustvovanja utakmicama zbog nesportskog ponašanja. On je kažnjen zato što je vređao i psovao sudiju Majka Dina, želeći i fizički da se obračuna sa njim. Trener Čelsija je bio ljut na Dina, koji je dosudio penal kojim je Sanderlend pobedio Čelsi sa 2:1 u Londonu.Farija je priznao svoje nedolično ponašanje. FA je kaznila Fariju i sa 36.000 funti. On će preskočiti preostala dva meča u Premijer ligi i prva četiri naredne sezone.

http://www.youtube.com/watch?v=6ogO839rQ0A
08:43 - Vujasinović: Para nema, ali se spremamo za F6 Lige šampiona Trener vaterpolista Partizana Vladimir Vujasinović

08:15 - Pobede Indijane, Oklahome i Golden Stejta

Košarkaši Indijane pobedili su u gostima ekipu Atlante s 95:88 u šestom meču prvog kola plej-ofa Istočne konferencije NBA lige. Trenutni rezultat u seriji je 3:3. Domaćin u narednom meču biće Indijana.Oklahoma je u gostima pobedila Memfis s 104:84 i izjednačila na 3:3 u seriji u prvom kolu plej-ofa Zapadne konferencije. Memfis će biti domaćin u narednomm duelu. Golden Stejt je na svom terenu pobedio LA Kliperse s 100:99 i izborio sedmi meč. Ovaj duel će biti odigran u Los Anđelesu.

Foto: AP
Foto: AP

08:00 - Vesti koje su obeležile četvrtak, 1. maj možete pogledati OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track