IMA SE, MOŽE SE: Engleski drugoligaš daje veće plate od Dortmunda i Atletiko Madrida

Neverovatno

IMA SE, MOŽE SE: Engleski drugoligaš daje veće plate od Dortmunda i Atletiko Madrida

Fudbal -
Ekipa KPR-a ima jedan od najvećih budžeta za plate u svetu fudbala, ali zato rezultati izostaju

Gotovo po pravilu, svake godine jedan tim napravi senzacionalan prodor u završnicu najjačeg evropskog fudbalskog takmičenja - Lige šampiona.

Prošle sezone Borusija iz Dortmunda je poražena u finalu Lige šampiona od finansijski mnogo jačeg Bajerna, dok je ove sezone zablistao madridski Atletiko, koji će u finalu odmeriti snage sa gradskim rivalom Realom.

Koliko je ovo veliki uspeh pomenutih timova, govori podatak da Kvins park rendžers, koji trenutno nastupa u Čempionšipu, odnosno drugoj po jačini fudbalskoj ligi u Engleskoj, ima veći budžet i od Borusije i od Atletika.

Londonski klub godišnje na plate svojih igrača daje čak 78 miliona funti, Borusija za svoje igrače izdvaja 68 miliona, dok Atletiko Madrid još manje troši, odnosno 54 miliona funti godišnje.

Sa druge strane, KPR se trenutno bori za povratak u Premijer ligu, gde su primanja od TV prava ogromna, ali ipak ne umanjuje uspehe Borusije i Atletiko Madrida koji sada već redovno igraju najjače evropsko takmičenje i postaju najrespektabilniji klubovi u Evropi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track