UŽIVO SPORTSKI PREGLED: Mihajlović na meti Totenhema

Najnovije informacije iz sveta sporta

UŽIVO SPORTSKI PREGLED: Mihajlović na meti Totenhema

Fudbal -
Trener Sampdorije Siniša Mihajlović navodno je prvi kandidat da na leto preuzme engleski Totenhem

BEOGRAD - Najnovije informacije i zanimljivosti iz sveta sporta na jednom mestu.

23:56 - Nišikori poslednji polufinalista MadridaJapanski teniser Kei Nišikori plasirao se u polufinale turnira Masters serije u Madridu pošto je u četvrtini finala pobedio Španca Felisijana Lopeza sa 2:0 u setovima 6:4, 6:4. Japanac je do treće pobede u njihovom petom međusobnom duelu došao za sat i 31 minut igre. U polufinalu turnira u Madridu, Nišikori će se sastati sa Špancem Davidom Ferorom, koji je ranije danas u četvrtini finala pobedio Letonca Ernesta Gulbisa sa 2:0.23:36 - Iranci neće menjati dresove na SPFudbalski reprezentativci Irana neće moći tradicionalno menjati dresove posle utakmica u Brazilu. Ovo znači da Iranci neće moći da dobiju dres Mesija, Džeke i ostalih zvezda. Predsednik Fudbalskog saveza Irana izdao je naređenje fudbalerima da se ponašaju štedljivo u Brazilu, jer Savez nije uspeo da obezbedi dovoljnu količinu dresova. Golman Irana je nedavno rekao da mu se dres nakon jednog pranja smanjio, ali je dobio odgovor da ga ne pere više. Iran će na SP igrati u grupi sa Argentinom, Kamerunom i BiH.23:06 - Điro startovao iz BelfastaJedna od dve najprestižnije svetske biciklističke trke, 97. Điro d'Italija, startovao je u Belfastu, u Severnoj Irskoj, a pobednik etape na ekipni hronometar je australijski tim Orika. U konkurenciji 22 ekipe biciklisti Orike su ulicama Belfasta, na stazi dugoj 21,7 kilometara, ostvarili vreme od 24,42 minuta, trijumfujući ispred Omega Farme sa pet i BMC-a sa sedam sekundi zaostatka. Prema tradiciji popularnog Đira, uz Tur de Frans najznačajniju trku u svetu, svake druge godine prva etapa startuje van Italije. Ove godine za "veliki polazak" određen je Belfast, nakon što je prethodno 2012. biciklistički karavan krenuo iz danskog Herninga, a 2010. iz Amsterdama.22:50 - Italijani protiv Fluminensea pred start SPFudbalska reprezentacija Italije poslednju pripremnu utakmicu pred Svetsko prvenstvo odigraće 8. juna protiv Fluminensea u Rio de Žaneiru, rekao je selektor "azura" Česare Prandeli. Ovaj meč biće održan samo šest dana pre prve utakmice Italijana na Mundijalu. Italija će se na Svetskom prvenstvu takmičiti u Grupi D sa Engleskom, Kostarikom i Uragvajem. "Azuri" će se 14. juna u Manausu sastati sa Engleskom. SP u Brazilu održaće se od 12. juna do 13. jula, a prvi meč odigraće domaćin šampionata i Hrvatska.22:31 - Ferer u polufinalu Mastersa u MadriduŠpanski teniser David Ferer plasirao se u polufinale Masters Turnira u Madridu, pošto je u četvrtini finala pobedio Letonca Ernesta Gulbisa sa 2:0 u setovima 7:6, 6:3. Španac je u njihovom trećem međusobnom duelu za sat i 41 minut igre došao do isto toliko pobeda. Prvi set okončan je u taj-brejku, koji je Fered dobio sa 7:3, napravivši tada tri mini-brejka. Gulbis je u drugom setu prvi napravio brejk, ali je Ferer odmah uzvratio, a potom napravio još jedan, što mu je bilo dovoljno da privede meč kraju u svoju korist.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

22:11 - Kovačević: Srbija može da osvoji Svetsku ligu

Odbojkaški reprezentativac Srbije Nikola Kovačević rekao je da nacionalna selekcija ove sezone može i da osvoji Svetsku ligu, ali da će im za to biti potrebna velika podrška navijača."Može da nam pomogne atmosfera, a mi imamo navijače koji nas bodre, koji nikada nisu bili protiv nas. Želim da ih ove sezone bude u još većem broju... Kao 2009. godine", dodao je on. Reprezentacija Srbije će se u jubilarnoj 25. Svetskoj ligi takmičiti u elitnoj Grupi B sa selekcijama Rusije, SAD i Bugarske. U prvom meču dočekaće 30. maja Rusiju u Nišu, a dva dana kasnije će igrati u Beogradu.

21:45 - Koščelni produžio ugovor sa ArsenalomStandardni defanzivac Arsenala Loran Koščelni potpisao je novi višegodišnji ugovor s klubom, objavio je večeras engleski premijerligaš. Reprezentativac Francuske nagrađen je poboljšanjem ugovora nakon impresivnih partija u dresu "tobdžija" ove sezone. Koščelni već četvrtu sezonu brani boje Arsenala, u čije redove je prešao 2010. iz Lorijana, a za reprezentaciju Francuske do sada je odigrao 15 utakmica.

21:15 - Firma se protivi dolasku Pavlovića na čelo VojvodineNavijačka grupa "Firma" Fudbalskog kluba Vojvodina saopštila je da se oštro protivi promenama u rukovodstvu tog kluba. "Firma" je u saopštenju za javnost optužila dosadašnje rukovodioce kluba Milana Čabrića i Radisava Rabrenovića da na nelegalan način pokušavaju da na čelo Vojvodine dovedu fudbalskog menadžera Zorana Pavlovića. "Firma" je optužila "uzurpatore" da planiraju da zatvore za javnost predstojeću sednicu Skupštine kluba i da "nelojalnim" članovima onemoguće prisustvo.20:55 - MOK demantuje: Rio ostaje domaćin OI 2016.Međunarodni olimpijski komitet (MOK) demantovao je navode britanske štampe, kako bi Rio de Žaneiro mogao da ostane bez organizacije Olimpijskih igara 2016. godine. Britanska štampa prethodnih dana pisala je da se MOK "tajno raspitivao" da li bi London, domaćin Igara 2012, mogao eventualno da preuzme domaćinstvo OI 2016. godine od Rija, zbog probijanja rokova izgradnje objekata u Brazilu. Potpredsednik MOK-a Džon Kouts u aprilu je izjavio kako su pripreme za OI u Riju najgore što je ikada video i zatražio je od organizatora da značajno ubrzaju radove kako se ne bi našli u problemima.

20:31 - Štefi Graf želi da Nemačka osvoji FED kupNemačka teniska legenda Štefi Graf izrazila je spremnost da iskustvom pomogne nacionalnom Fed kup timu, koji u novembru igra u finalu tog takmičenja protiv selekcije Češke."Ja sam uvek na raspolaganju i devojke to znaju. Većina ima broj mog telefona i neka ne oklevaju da me pozovu ako osećaju potrebu", izjavila je Graf. Dugogodišnji svetski broj jedan i osvajač neverovatne 22 gren slem titule, Graf je bila član šampionskog Fed kup tima Nemačke 1987. i 1992. godine.

19:55 - Bautista Agut u polufinalu turnira u MadriduŠpanski teniser Roberto Bautista Agut plasirao se u polufinale Masters turnira u Madridu, pošto je u četvrtini finala pobedilo Kolumbijca Santjaga Hiralda sa 2:0 u setovima 6:3, 6:4. Bautista Agut je u njihovom prvom međusobnom duelu do pobede došao za sat i 27 minuta igre. Španac, 45. teniser na ATP rang listi je u oba seta na samom početku oduzimao servis Hiraldu, što mu je bilo dovoljno da u oba perioda igre trijumfuje. Bautista Agut će se u polufinalu sastati sa prvi igračem na ATP listi, sunarodnikom Rafaelom Nadalom, koji je ranije pobedio Čeha Tomaša Berdiga sa 2:0 u setovima.

19:22 - Aguero spreman za meč sezoneNajbolji strelac Mančester sitija Serhio Aguero biće spreman za odlučujuću utakmicu protiv Vesthema u nedelju, potvrdio je menadžer vodećeg kluba Premijer lige Manuel Pelegrini. Mančester siti u poslednjem kolu dočekuje goste iz Londona na svom Etihadu, a iz tog susreta dovoljan mu je bod za osvajanje šampionske titule. Aguero, koji je bio strelac u dramatičnoj pobedi za osvajanje titule protiv Kvins Park Rendžersa 2012. godine, bio je pod upitnikom zbog povrede prepona. Pelegrini je u prilici da postane prvi neevropski menadžer koji je osvojio Premijer ligu. Kolo pre kraja Mančester Siti ima dva boda više od drugoplasiranog Liverpula, ali i mnogo bolju gol-razliku.

18:50 - Paunović objavio spisak za mečeve sa BelorusijomSelektor mlađe omladinske selekcije Srbije Veljko Paunović objavio je danas spisak igrača za dve prijateljske utakmice sa odgovarajućim timom Belorusije, 13. i 15. maja.Na spisku su sledeći igrači:Golmani: Boris Radunović (Rad), Miloš Ostojić (OFK Beograd), Vanja Milinković-Savić (Vojvodina).Odbrana: Zlatko Iličić (Crvena zvezda), Predrag Radojević (Rad), Miloš Brajović (Crvena zvezda), Miroslav Bogosavac (Teleoptik), Bojan Čiča (Spartak), Vukašin Jovanović (Crvena zvezda), Boris Grozdić (Palermo), Nenad Cvetković (Crvena zvezda).Sredina terena: Milan Gajić (OFK Beograd), Luka Luković (Vojvodina), Saša Lukić (Teleoptik), Đorđe Denić (Rad), Miloš Vulić (Napredak), Mladen Mićanović (Lokomotiva).Napadači: Miloš Čudić (Rad), Nemanja Radonjić (Vitorul), Luka Belić (OFK Beograd), Miloš Zukanović (Crvena zvezda), Luka Jović (Crvena zvezda), Ivan Šaponjić (Partizan).18:25 - Brendan Rodžers potpisuje novi ugovor sa LiverpulomTrener fudbalera Liverpula Brendan Rodžers rekao je da će potpisati novi ugovor sa klubom sa Enfilda na kraju sezone. Liverpul će ove sezone u najgorem slučaju biti trećeplasiran u Premijer ligi, a obezbedio je i siguran plasman u Ligu šampiona naredne takmičarske godine, pa je rukovodstvo kluba odlučilo da Rodžersu ponudi novi ugovor koji će važiti do 2018. godine. Rodžers je rekao da su ustanovljeni nacrti ugovora, a da će isti biti potpisan tek nakon poslednje utakmice koja se igra za vikend.17:51 - Nadal u polufinalu MadridaŠpanski teniser Rafael Nadal plasirao se u polufinale turnira u Madridu, pošto je u četvrtini finala pobedio Čeha Tomaša Berdiha sa 2:0 u setovima 6:4, 6:2. Nadal je do 18. pobede u 21. međusobnom duelu došao za sat i 28 minuta. Španac, prvi teniser sveta na ATP rang listi, Berdihu je triput oduzeo servis, jednom u prvom, a dvaput u drugom setu. Takođe, Nadal je imao 75 odsto ubačenog prvog servisa, od čega je čak 78 procenata osvojio, a zabeležio je i četiri "as" udarca.

17:35 - Peruničić: Medalje Kajdočija predstavljaju veliki uspehDržavni sekretar u Ministarstvu omladine i sporta Predrag Peruničić rekao je da medalje reprezentativca u dizanju tegova Tamaša Kajdočija predstavljaju veliki uspeh srpskog sporta. Peruničić je priredio prijem za Kajdočija, koji je na prvenstvu Evrope u Poljskoj osvojio tri medalje, jednu srebrnu i dve bronzane. Peruničić je istakao da je Ministarstvo omladine i sporta druga kuća svih sportista i da mu je drago kada mladi sportisti osvajaju medalje i obaraju rekorde, posebno kada su u pitanju neprofitabilni sportovi.

17:10 - Gvardiola: Zadovoljan sam ovom sezonomTrener fudbalera Bajern Minhena Pep Gvardiola rekao je da je veoma zadovoljan svojom debitantskom sezonom na poziciji trenera minhenskog kluba. "Srećan sam i ponosan na uspehe kluba ostvarene ove sezone. Možda za neke ljude osvajanje titule šampiona Nemačke i nije veliki uspeh, ali meni je to prva titula u klubu, i čini me srećnim", rekao je Gvardiola.Bajern je ove sezone uspeo da osvoji titulu šampiona Nemačke, u konkurenciji je za osvajanje Kupa, ali je eliminsan iz Lige šampiona u polufinalu od Real Madrida, pa neće uspeti da odbrani titulu najboljeg evropskog kluba.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

16:51- Pepe zbog povrede propušta finale Lige šampiona?Fudbaler madridskog Reala Pepe mogao bi zbog povrede da propusti finale Lige šampiona protiv Atletika. Portugalski fudbaler je na meču protiv Valjadolida (1:1) u Primeri povredio butni mišić i odsustvovaće naredne dve nedelje. Izostanak Pepea u finalu Lige šampiona protiv gradskog rivala Atletika bio bi dodatni hednikep za madridski tim pošto zbog žutih kartona neće igrati Ćabi Alonso.Finale Lige šampiona igra se 24. maja na stadionu La Luž u Lisabonu.

16:35 - Papis Sise pauzira nekoliko meseciNapadač Njukasla Papis Sise pauziraće nekoliko meseci pošto je podvrgnut operaciji posle preloma čašice kolena. Senegalski 28. godišnji internacionalac povredio se u porazu kod kuće protiv Svonsija prošlog meseca, a ranije ove nedelje operisan je na klinici u Parizu. Sise je imao razočaravajuću sezonu u Njukaslu, pošto je postigao samo četiri gola u svim takmičenjima.

16.02 - Kaka: Srećan sam u Milanu Nekada najbolji fudbaler sveta Brazilac Kaka rekao je da želi da ostane u Milanu jer ga tu svi vole i poštuju. "Ovde me vole i veoma sam srećan, iako bi rezultati ekipe mogli da budu bolji. Još se tražim na terenu. Lakše je, naravno, kada imam manje zadataka u odbrani. Drago mi je što sam se vratio u Milan, imam još godinu dana ugovora", rekao je Kaka. 15.55 - Ture: Zaslužio sam trofej za najboljeg igrača Fudbaler Mančester Sitija Jaja Ture priznao je da je razočaran što nije izabran za najboljeg igrača u Premijer ligi. To prestižno priznanje osvojio je Luis Suarez, dok je reprezentativac Obale Slonovače bio drugi. "Iskreno, razočaran sam što nisam dobio nagradu za najboljeg igrača. Ipak, timski trofeji su najbitniji i to je ono što se najviše gleda. Ne mislim tu samo na sebe, imamo dosta igrača iz naše ekipe koji zaslužuju nagradu", rekao je Ture. Ture je ove sezone u Premijer ligi postigao 20 golova i postao tek drugi vezni igrač kome je to pošlo za rukom. 15.45 - Murinjo najavio ostanak Terija i Kola

Žoze Murinjo: Foto: AP
Žoze Murinjo: Foto: AP

Menadžer Čelsija Žoze Murinjo najavio je da će dugogodišnji prvotimci Džon Teri i Ešli Kol i sledeće sezone nositi dres londonskog kluba. Teri i Kol imaju po 33 godine, a obojici ističu ugovori na kraju sezone. To je slučaj i sa Frenkom Lampardom, koji je dve godine stariji. Čelsi kolo pre kraja zauzima treće mesto na tabeli sa četiri boda manje od vodećeg Mančester sitija i dva manje od Liverpula.15.30 - Pelegrini: Aguero spreman za Vest Hem Menadžer Mančester sitija Manuel Pelegrini rekao je da će Serhio Aguero biti spreman za utakmicu protiv Vest Hema, iako je pre pet dana na meču sa Evertonom zadobio povredu prepona. "Ceo tim je spreman, što je veoma važno za mene, jer na raspolaganju imam sve igrače, za možda najvažniju utakmicu u sezoni", rekao je Pelegrini. Mančester siti u nedelju očekuje poslednja utakmica u Premijer ligi, a fudbalerima Manuela Pelegrinija će biti dovoljan i remi protiv Vest Hema, kako bi osvojili titulu šampiona Engleske.15.15 - Njeguš: Liga Evrope ne zavisi samo od nas Trener Novog Pazara Zoran Njeguš izjavio je da će njegovi fudbaleri učiniti sve da pobede Čukarički u 28. kolu Super lige Srbije, ali da eventualni plasman u Evropu zavisi i od rezultata drugih timova. "U opticaju je devet bodova. Čukarički je neplanirano poražen od Radničkog 1923 u Beogradu i pokušaće da se iskupi pobedom na našem terenu", rekao je Njeguš. Utakmica na Gradskom stadionu igra se u subotu od 17.00 časova, a oba tima imaju šansu da sledeće sezone nastupe u kvalifikacijama za Ligu Evropa.15.04 - Aleksandra Krunić u polufinalu turnira u Trnavi

Aleksandra Krunić, Foto: Facebook
Aleksandra Krunić, Foto: Facebook

Srpska teniserka Aleksandra Krunić plasirala se u polufinale ITF turnira u Trnavi, pošto je u četvrtfinalu savladala Australijanku Oliviju Rogovsku sa 6:2, 6:1. Krunićeva je do pobede došla posle jednog sata i šest minuta igre, a rivalka u polufinalu će joj biti Čehinja Barbora Strikova. Turnir u Trnavi igra se za nagradni fond od 75.000 dolara. 14.55 - Dijego Kosta propušta utakmicu sa Malagom Fudbaler Atletiko Madrida Dijego Kosta propustiće narednu utakmicu svog tima protiv Malage. Napadač je povredio butni mišić desne noge, pa je zbog toga propustio i trening u petak. "Kosta je podvrgnut testovima kako bi se utvrdila ozbiljnost povrede butnog mišića, a nalazi kažu da nije pokidan. On nije trenirao i neće igrati u nedelju, ali će biti spreman za utakmicu protiv Barselone", navodi se u saopštenju kluba.14.42 - Mihajlović na meti Totenhema Trener Sampdorije Siniša Mihajlović navodno je prvi kandidat da na leto preuzme engleski Totenhem. Italijanski mediji preneli su vest da su se čelnici engleskog kluba naljutili na trenera Ajaksa Franka de Bura, koji je bio najavljivan kao naslednik menadžera "pevaca" Tima Šervuda. Navodno njima senije dopalo što je De Bur javno pričao o pregovorima. Totenhem zato okrenuo Mihajloviću, kojem ugovor sa Sampdorijom ističe na kraju sezone.14.35 - Dodić: Učinićemo sve da sačuvamo treće mesto Trener Jagodine Mladen Dodić izjavio je da će njegovi fudbaleri učiniti sve da sačuvaju treće mesto u prvenstvu, pošto nisu uspeli da odbrane trofej u Kupu Srbije. "Sigurno da neće biti nimalo lako jer je to bio bolan poraz za nas. Jesmo pali, ali moramo da ustanemo i da ove tri utakmice do kraja prvenstva odigramo maksimalno", rekao je Dodić. Jagodina će u subotu od 20.00 časova gostuje Vojvodini u 28. kolu Super lige. Dve ekipe su se u sredu sastale u finalu Kupa, kada su Novosađani slavili sa 2:0.14.10 - Krkić se vraća u Barselonu

Bojan Krkić, Foto: AP
Bojan Krkić, Foto: AP

Napadač Bojan Krkić neće ostati na pozajmici u Ajaksu, pošto se vraća u Barselonu. "Zahvalan sam navijačima na podršci koju su mi pružili. Smatram da je sezona bila uspešna, jer smo osvojili dva trofeja. Dogovorio sam se sa klubom da ću trenirati još dve nedelje u Amsterdamu, ali ću se posle vratiti u Barselonu", poručio je Krkić.On je ove sezone odigrao 24 utakmice i postigao četiri gola.13.49 - Monako nudi Kolu dvogodišnji ugovor Fudbaler Čelsija Ešli Kol mogao bi na leto da pređe u redove francuskog Monaka, tvrde engleski mediji. Monako je Kolu ponudio dvogodišnji ugovor, uz nedeljnu platu od 120.000 funti. Za Kola su zainteresovani i Mančester siti i Liverpul, kao i Njujork Red Bul. 13.33 - Belgija igra prijateljski meč protiv SAD Fudbalska reprezentacija Belgije odigraće prijateljsku upakmicu sa selekcijom SAD u Sao Paulu 12. juna, na sam dan otvaranja Mundijala. Meč će biti odigran bez prisustva publike. "To će biti svojevrsni trening za obe ekipe", saopštila je Belgijska fudbalska federacija. Svetsko prvenstvo u Brazilu igra se od 12. juna do 13. jula. 13.19 - Španski atletičar pronađen mrtav Bivši španski atletičar, skakač u dalj Jago Lamela, osvajač srebrne medalje na prvenstvu sveta u Sevilji 1999. godine umro je u 36. godini. Lamela je pronađen mrtav u četvrtak u stanu svojih roditelja, a uzrok smrti za sada nije poznat. Lamela se povukao iz atletike 2009. godine, pošto nije uspeo da se izbori sa serijom povreda , kao i sa depresijom.13.00 - Hamilton najbrži na prvom treningu u Španiji

Luis Hamilton, Foto: AP
Luis Hamilton, Foto: AP

Vozač Mercedesa Britanac Luis Hamilton postigao je najbolje vreme na prvom treningu uoči trke Formule 1 za Veliku nagradu Španije. Hamilton je ostvario vreme od 1: 27,023 minuta. Drugi je bio njegov zemljak Dženson Baton iz Meklarena sa 0,868 sekundi zaostatka. Treći je bio Danijel Rikardo iz Red Bula sa 0,950 sekundi zaostatka. Četvrta trka u šampionatu Formule jedan za Veliku nagradu Španije na programu je u nedelju od 14 časova.12.50 - Mesi: Mogu da budem najbolji i bez Mundijala Fudbaler Barselone Lionel Mesi smatra da može da bude najbolji igrač u istoriji čak i ako ne osvoji Svetsko prvenstvo sa reprezentacijom Argentine. "Mislim da su mnogi igrači smatrani najboljim i bez titule na Svetskom prvenstvu. Naravno, bila bi posebna i velika stvar osvojiti to takmičenje", rekao je Mesi. Argentina će na Mundijalu igrati u F grupi sa Bosnom i Hercegovinom, Iranom i Nigerijom.12.45 - Alveš na kraju sezone prelazi u PSŽFudbaler Barselone Dani Alveš na kraju sezone najverovatnije će preći u redove Pari Sen Žermena. Francuski mediji objavili su vest da se brazilski reprezentativac dogovorio sa čelnicima PSŽ-a i da je preostalo još samo da parafira ugovor. Alveš je nedavno izjavio da planira da napusti Nou Kamp ukoliko se ne promene atmosfera i energija u klubu.12.20 - Kajzerslautern zainteresovan za Milijaša

Nenad Milijaš, Foto: FK Crvena zvezda
Nenad Milijaš, Foto: FK Crvena zvezda

Kapiten Crvene zvezde Nenad Milijaš navodno se nalazi na meni namčkog drugoligaša Kajzerslauterna."Kajzerslautern duže vreme prati Nenada, a ostaje da se jave sa konkretnom ponudom. Verovatno čekaju da se okonča sezona, rekao je menadžer Rade Ćaldović.Prema nekim informacijama, za Milijaša su zainteresovani i Keln i Frajburg.12.01 - Federer sigurno igra na Rolan GarosuAgent Rodžera Federera Toni Godsik odbacio je spekulacije po kojima švajcarski teniser neće učestvovati na Rolan Garosu."Rodžer planira da igra na Rolan Garosu, a odluku u vezi sa učešćem u Rimu doneće u poslednjem trenutku u zavisnosti od porodične situacije", rekao je agent Toni Godsik.Federer nije učestvovao u Madridu kako bi bio uz suprugu koja se porodila pre nekoliko dana, a još nije sigurno ni da li će igrati u Rimu sledeće nedelje.11.51 - Stamenković: I bod bi nam puno značioFudbaleri Slobode spremni su za duel sa Crvenom zvezdom u 28.kolu Superlige Srbije. "Atmosfera u ekipi je dobra. S ponosom ćemo dočekati lidera na tabeli, koji nikad nije bio veći favorit u odnosu na Slobodu. Pobedom bi Zvezda dva kola pre kraja obezbedila titulu, a nama bi i bod značio puno u borbi za opstanak. Sloboda nikad nije bila ekipa koja se lako predaje, tako da ćemo i u subotu do poslednjeg atoma snage igrati za bodove", poručio je trener Užicana Ljubiša Stamenković. Utakmica se igra u subotu od 17.30 časova na Gradskom stadionu u Užicu.11.30 - Zvezda u Užicu, Partizan dočekuje VoždovacU subotu se igraju utakmice 28. kola Superlige Srbije, a svakako najzanimljiviji duel igra se u Užicu, gde se sastaju fudbaleri Slobode i Crvene zvezde. Zvezda bi eventualnom pobedom napravila ogroman, verovatno i odlučujući korak ka šampionskoj tituli, dok su Slobodi bodovi preko potrebni u borbi za opstanak. Drugoplasirani Partizan u Humskoj dočekuje Voždovac. Parovi 28. kola: Novi Pazar – Čukarički (17h), OFK Beograd – Napredak (17h), Rad – Donji Srem (17h), Radnički Kragujevac – Javor (17h), Sloboda – Crvena zvezda (17.30h), Radnički Niš – Spartak (19h), Partizan – Voždovac (20h), Vojvodina – Jagodina (20h). Tabela: Crvena zvezda 65, Partizan 62, Jagodina 43, Čukarički 42, Vojvodina 41, Novi Pazar 38, Radnički Niš 36, Voždovac 36, Napredak 35, Spartak 34, OFK Beograd 30, Donji Srem 27, Sloboda 27, Radnički Kragujevac 27, Rad 25, Javor 23.11.22 - Manfred Pranger završio karijeruAustrijski skijaš Manfred Pranger saopštio je da je završio karijeru, pet godina pošto je osvojio titulu svetskog šampiona u slalomu. Pranger (36) se poslednjih godina mučio sa povredama, vratio se na stazu prošle sezone, posle operacije kuka, ali nije uspeo da izbori mesto u reprezentaciji Austrije za Zimske olimpijske igre u Sočiju.11.05 - Serena se povukla, Ani se otvara finale Madrida Najbolja teniserka sveta Amerikanka Serena Vilijams povukla se sa WTA turnira u Madridu. Serena je odustala od takmičenja je zbog povrede butnog mišića. Vilijamsova je najavila i da neće igrati ni na turniru u Rimu. Kvitova će se u polufinalu u sastati sa pobednicom meča između Ane Ivanović i Simone Halep. 10.52 - Blater odlučio da se ponovo kandiduje za predsednika FIFA

Sep Blater, Foto: AP
Sep Blater, Foto: AP

Košarkaši San Antonio Sparsa i Majami Hita upisali su nove pobede u noći između četvrtka i petka, u plej-ofu NBA lige. Sparsi su još jednom kod kuće savladali Portland Trejlblejzerse rezultatom 114:97 i sada u polufinalnoj seriji Zapadne konferencije vode u pobedama sa 2:0. Duel u "AT&T Centru" u San Antoniju obeležio je incident sa zvečarkom, u gostujućoj svlačionici. Majami je na Istoku bio bolji od Bruklin Netsa sa 94:82. Naredna dva meča igraju se u Portlandu, daleko od Teksasa i zvečarki. Majami takođe vodi u seriji sa 2:0. Naredni mečevi igraju se u Portlandu, odnosno u Njujorku.08.55 - Vesti koje su obeležile četvrtak, 8. maj možete pogledati OVDE.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track