CRNO-BELI U HUMANOJ MISIJI: Fudbaleri Partizana posetili udruženje za zaštitu životinja BETA

Počela akcija Stop nasilju nad životinjama

CRNO-BELI U HUMANOJ MISIJI: Fudbaleri Partizana posetili udruženje za zaštitu životinja BETA

Fudbal -
Fudbaleri Partizana posetili su privremeno prihvatilište za pse i mačke udruženja za zaštitu životinja BETA, čime je počela akcija Stop nasilju nad životinjama

BEOGRAD - Fudbaleri Partizana Nemanja Kojić, Saša Marković i Andrija Živković posetili su privremeno prihvatilište za pse i mačke udruženja za zaštitu životinja BETA, čime je počela akcija "Stop nasilju nad životinjama". U okviru akcije koju su inicirali navijači Partizana crno-beli trio odneo je deo hrane u privremeno prihvatilište na Lekinom Brdu i proveo vreme igrajući se sa životinjama. "Na ovaj način smo još jednom pokazali humanu stranu i podstakli sve u društvu, a naročito druge klubove i sportiste da krenu našim putem. Pozivam sve ljude koji imaju mogućnost da udome pse i mačke ili svojim donacijama mogu da pomognu njihovom zbrinjavanju da to urade. Koliko boli kad izgubite psa i ne znate šta je sa njim, iskusio sam još u detinjstvu i zato još jednom apelujem na sve da se priključe i podrže ovu humanu misiju", poručio je Andrija Živković.

Foto: FK Partizan
Foto: FK Partizan

Volonteri udruženja zahvalili su se crno-belima na pomoći i podršci. "BETA Beograd je volontersko udruženje koje pokušava da smanji broj napuštenih životinja na ulicama, na human način. Za razliku od drugih, pokušavamo da radimo na samom uzroku, a ne samo da se bavimo posledicama. Finansiramo se isključivo od donacija pojedinaca, nemamo stalne donatore niti budžet. Nemamo azil ni prihvatilište, životinje držimo pretežno po sopstvenim stanovima. Oduševljeni smo ovom akcijom, zato što nam napokon izlazi u susret neko ko ima integritet i može da stane iza nas i da utiče na promenu svesti drugih", istakla je Jelena Veselinov, volonter u udruženju BETA.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track