UŽIVO SPORTSKI PREGLED: Odloženi svi sportski događaji u Srbiji do prestanka vanredne situacije
Foto: Facebook

Najnovije informacije iz sveta sporta

UŽIVO SPORTSKI PREGLED: Odloženi svi sportski događaji u Srbiji do prestanka vanredne situacije

Fudbal -
Ovom odlukom ministarstva omladine i sporta odlaže se 29. kolo fudbalske Super lige zakazane za subotu, kao i 10. kolo košarkaške Superlige

BEOGRAD - Najnovije informacije i zanimljivosti iz sveta sporta na jednom mestu.

23:44 - Jovetić ostaje u Mančester sitijuFudbaler Mančester sitija Stevan Jovetić rekao je da ne razmišlja o odlasku iz kluba i da je odlučan da naredne sezone pokaže koliko u stvari ume. "Srećan sam ovde i ne razmišljam o drugim mogućnostima. Znam da ću sledeće sezone igarti više... Prvih nekoliko meseci sam bio povređen, nisam bio sa timom, a kad sam bio dobro igrao sam po 30, 40 minuta, nekada sam i počinjao utakmice. Prilično sam siguran da ću igrati više i dati više golova", kazao je Jovetić.23:05 - Grojskrojc: Roben je igrač svetske klaseFudbaler Borusije Kevin Groskrojc rekao je da je Arjen Roben zvezda Bajerna iz Minhena. Borusija i Bajern sastaju se u subotu u finalu nemačkoh Kupa."Roben je igrač svetske klase. On sam može da odluči pobednika, što smo u prošlosti i imali prilike da vidimo. Njega morate da udvajate da biste ga zaustavili. Ja se uvek vraćam u odbranu da bih pomogao saigračima", rekao je Groskrojc.22:50 - Kolarov kapiten Sitija u pobedi na Al AinomFudbaleri Mančester sitija pobedili su ekipi Al Aina rezultatom 3:1 u prijateljskom meču u Dubaiju.Nove šampione Premijer lige kao kapiten je predvodio Aleksandar Kolarov. Novi šampion Engleske je slavio golovima Markosa Lopesa, Stevana Jovetića i Đordija Hivule iz penala u poslednjih pola sata meča.

http://www.youtube.com/watch?v=wRmdIKFv0mM

22:30 - Remi Hamburgera i Grojter FirtaFudbaleri Hamburgera i Grojter firta igrali su bez golova u prvom meču baraža za opstanak u Bundesligi. Revanš meč biće odigran 18. maja, a domaćin će biti Grojter firt za koji je večeras igrao Srbin Nikola Đurđić.Hamburger je bio 16. u Bundesligi, dok je Grojter firt zauzeo treće mesto u drugoj Bundesligi.21:55 - Jankovićeva poražena u dubluSrpska teniserka Jelena Janković i njena partnerka u dublu Ruskinja Alisa Klejbanova poražene su u drugom kolu turnira u Rimu od ruske kombinacije Ekatarine Makarove i Elene Vesnine sa 0:2 u setovima 5:7, 4:6. Makarova i Vesnina su do trijumfa došle posle sat i 37 minuta igre. Tokom meča viđeno je osam brejkova, od čega je ruska kombinacija načinila pet, tri u prvom setu i dva u drugom. Makarova i Vesnina će se u četvrtini finala sastati sa nemačkim dublom Julija Gerges i Ana-Lena Grenefeld.

21:30 - Dinamo iz Kijeva osvojio Kup UkrajineFudbaleri kijevskog Dinama osvojili su trofej Kupa Ukrajine pošto su večeras u finalnoj utakmici u Poltavi savladali ekipu Šahtjora iz Donjecka sa 2:1. Strelci su bili Kučer (autogol) u 40. i Vida u 43. za Dinamo, a Daglas u 57. minutu za Šahtjor. Klub iz Kijeva osvojio 10. trofej ukrajinskog kupa, prvi od 2007, čime je prekinuo dominaciju najvećeg rivala Šahtjora. Šahtjor je osvajač pet titula prvaka Ukrajine zaredom, a prethodne tri godine bio je najbolji i u nacionalnom kupu.

21:05 - Mijatović na pripreme pozvao 24 košarkašaSelektor mlade košarkaške reprezentacije Srbije Dejan Mijatović pozvao je 24 igrača na pripreme za učešće na prvenstvu Evrope na Kritu, u Grčkoj. Na Mijatovićevom spisku su sledeći igrači: Stefan Pot (Vojvodina), Mladen Đorđević (Crnokosa), Petar Rakićević (Mladost Čačak), Dejan Davidović (Vršac), Dragan Apić (Vršac), Jovan Novak (Vršac), Petar Aranitović (Partizan), Mihajlo Andrić (Partizan), Nikola Milutinov (Partizan), Đoko Šalić (Partizan), Božidar Babović (Partizan), Ognjen Dobrić (FMP), Brano Đukanović (FMP), Marko Gudurić (FMP), Đorđe Kaplanović (FMP), Nikola Rebić (Crvena zvezda), Marko Tejić (Crvena zvezda), Dušan Ristić (Crvena zvezda), Ognjen Jaramaz (Mega Vizura), Andrija Simović (Mega Vizura), Nikola Jokić (Mega Vizura), Rade Zagorac (Smederevo), Nikola Radičević (Španija) i Nikola Janković (Belgija).

20:30 - Omladinci Srbije šampioni sveta u kuglanjuMuška omladinska kuglaška reprezentacija Srbije osvojila je šampionsku titulu na Prvenstvu sveta u Brnu sa novim svetskim rekordom od 3.890 čunjeva (Robert Ernješi 679, Marko Antić 616, Igor Kovačić 697, Milorad Vojnović 598, Radovan Vlajkov 684, Alen Kujundžić 616, rezerve su bile David Lainščak i Balaž Kovač, selektor Vojko Pavlović). Srebna medalja pripala je Mađarskoj sa 3.769 čunjeva, dok je bronzu osvojila Slovačka sa 3.731 čunjem.Stari svetski rekord držali su Nemci 3.739 čunjeva sa Šampionata sveta za omladince u Bolcanu u Italiji 2008. Ovo je treća uzastopna svetska titula omladinske reprezentacije Stbije, koja je bila šampion sveta 2010. godine u Rijeci i 2012. godine u Baucenu.20:15 - Nadal uz dosta muke u četvrtfinalu RimaNajbolji teniser sveta Rafael Nadal plasirao se u četvrtfinale Mastersa u Rimu, pošto je u osmini finala posle dosta muke nadigrao Rusa Mihaila Južnjija rezultatom 2:1, po setovima 6:7, 6:2, 6:1. Nadal će u četvrtfinalu igrati protiv Britanca Endija Mareja, koji je na svoj 27. rođendan pobedio Jirgena Melcera 7:6, 6:4.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

19:50 - Majlk Metjus pobednik šeste etape ĐiraAustralijski biciklista Majkl Metjus zadržao je vođstvo u generalnom plasmanu tradicionalne Trke oko Italije pošto je pobedio u šestoj etapi, voženoj od Sasana do Montekasina. Stazu dugu 257 kilometara, jednu od najdužih na ovogodišnjem Điru, Metjus je prevezao za šest sati i 37,1 minuta, trijumfujući ispred Belgijanca Toma Velensa i zemljaka Kadela Evansa sa istim vremenom. Etapu je obeležio sudar nekolicine biciklista na mokrom putu prilikom završnog uspona, a ozbiljnije povrede zadobio je Italijan Đampaolo Karuzo, koji je kolima hitne pomoći prebačen u bolnicu. Metjus u ružičastoj majici lidera trke ima 21 sekundu prednosti nad drugoplasiranim Evansom.

19:10 - Jamajka bez Bolta u trci štafetaAktuelni svetski rekorder i olimpijski šampion u sprintu Usein Bolt, kao ni Veronika Kempbel Braun, neće biti u reprezentaciji Jamajke za Svetski izazov štafeta 24. i 25. maja na Bahamima. Šestostruki olimpijski šampion na 100 i 200 metara još nije trčao ove sezone, a njegova pripreme su dovedene u pitanje zbog povrede stopala. Bolt je ipak, najavio da će mu prvo takmičenje ove sezone biti trka u Ostravi u junu.

18:45 - Odloženi svi sportski događaji u Srbiji do prestanka vanredne situacijeMinistar omladine i sporta Vanja Udovičić doneo je odluku da se svi sportski događaji u Srbiji odlože do prestanka vanredne situacije. "Ministarstvo omladine i sporta preporučuje svim sportskim organizacijama da u cilju sprovođenja ove odluke odlože sva sportska takmičenja do prestanka važenja vanredne situacije", navodi se u saopštenju. Vlada Srbije proglasila je ranije vanrednu situaciju na teritoriji cele zemlje zbog opasnosti od poplava. Ovom odlukom ministarstva omladine i sporta odlaže se 29. kolo fudbalske Super lige zakazane za subotu, kao i 10. kolo košarkaške Superlige.18:25 - Pobednik LE od naredne sezone direktno u LŠNagrade za osvajanje fudbalske Lige Evropa svake godine su sve veće, a organizatori su istakli da se nadaju da će to povećati i interesovanje za to takmičenje u narednim sezonama. Finalna utakmica između Sevilje i Benfike u sredu uveče bila je poslednja koja neće donositi ništa sem novca, pošto će od naredne sezone pobednik Lige Evropa ići direktno u Ligu šampiona. "Uvođenjem ove nagrade postoji osećaj da će klubovi ozbiljnije shvatiti Ligu Evropa", rekao je direktor marketinga Evropske fudbalske unije (UEFA) Gi-Loran Epstin. Očekivani porast nagradnog fonda za 20 odsto od 2015. godine takođe bi trebalo da pomogne u porastu imidža tog takmičenja.

18:05 - Rodriges želi da Real osvoji EvroliguNajkorisniji košarkaš Evrolige ove sezone Serhio Rodriges rekao je da je srećan zbog nagrade, ali da mu je najvažnije da njegov Real Madrid trijumfuje u tom takmičenju. "Baš sam srećan zbog nagrade, to je za mene velika čast. Imam neverovatne saigrače i trenera, i oni su mi mnogo pomogli da budem tu gde jesam. Hvala im na tome", rekao je Rodriges. Španski košarkaš ima odličnu sezonu, iako je svaku utakmicu Reala u Evroligi počeo na klupi. Rodriges je beležio 13,5 poena i pet asistencija po utakmici. To je drugi put u istoriji da se nagrada za najkorisnijeg košarkaša dodeljuje "šestom" igraču. 17:35 - Juventus želi da zadrži KonteaDirektor Juventusa Đuzepe Marota rekao je da mu je prioritet da zadrži trenera Antonija Kontea kako bi torinski tim nastavio sa osvajanjem trofeja. Italijanskom stručnjaku ugovor sa Juventusom ističe 2015. godine i nekoliko klubova se interesovalo za njega, najviše Monako. Konte je torinski tim preuzeo 2011. godine i osvojio je tri titule Serije A, nacionalni kup i dva Superkupa Italije. Pre toga vodio je Areco, Bari, Atalantu i Sijenu.17:10 - Uhapšen navijač koji je udario igrača ZenitaNavijač Zenita iz Sankt Petersburga koji je udario kapitena Dinama Vladimira Granata u nedeljnoj utakmici završenoj pobedom Moskovljana za zelenim stolom od 3:0, uhapšen je danas, pošto se predao policiji. Navijač Zenita 45. godišnji Aleksej Nesterov dva puta je udario u glavu Granata, pošto su navijači tog kluba ušli na teren u 87. minutu meča, pri vođstvu gostiju od 4:2. Utakmica je potom prekinuta, a juče je Disciplinska komisija Ruske fudbalske unije pobedu od 3:0 dodelila Dinamu, istovremeno kaznivši Zenit novčano i suspenzijom stadiona na dve utakmice.

Foto: Facebook
Foto: Facebook

16:35 - Pujol završava karijeru na kraju sezone?

Kapiten Barselone Karles Pujol najavio je da bi na kraju sezone mogao da okonča karijeru i dodao da bi voleo da se titulom Primere oprosti od aktivnog bavljenja fudbalom. Španskom fudbaleru na leto ističe ugovor sa katalonskim timom i ranije je nagovestio da ga neće produžiti. On je istakao da ga posao trenera ne interesuje za sada, ali da bi voleo da u Barseloni preuzme neku funkciju. Tridesetšestogodišnji Pujol je celu karijeru proveo u katalonskom timu, gde je odigrao 593 utakmice i postigao 18 golova.16:00 - Šuster odlazi iz MalageNemački trener Bern Šuster potvrdio je da napušta Malagu nakon poslednjeg meča u fudbalskom prvenstvu Španije. Šuster je "pod lupom" već neko vreme, a danas je na konferenciji za novinare otkrio da ga je uprava kluba obavestila o prestanku saradnje. "Juče (u sredu) sam obavešten da više neću biti trener. Ali, to nije bilo veliko iznenađenje, jer sam imao osećaj da će se to dogoditi. Odlazim srećan jer smo obavili svoj posao i sve je u redu. Tražiću novi posao", kazao je Šuster.15:33 - Delofeu se vraća u Barselonu?Fudbaler Evertona Đerar Delofeu rekao je da bi voleo da se vrati u Barselonu na kraju sezone, kada mu se završi pozajmica, i izbori mesto u katalonskom klubu. Barselona je letos poslala španskog fudbalera na jednogodišnju pozajmicu u Everton gde se dobro pokazao i "karamele" žele da otkupe njegov ugovor. Delofeu je ove sezone odigrao 25 mečeva u Premijer ligi i postigao je tri gola. On je ponikao u Barseloni i za prvi tim je odigrao šest utakmica, a igrao je za sve mlađe selekcije Španije.14:52 - Finale KUP-a Srbije za ženeFinalni turnir KUP-a Srbije za žene biće održan ovog vikenda, 17. i 18. maja 2014. godine u Dimitrovgradu. Na finalnom turniru učestvuju klubovi BMS Milenium (Beograd), Radnički (Kragujevac), Knjaz Miloš (Aranđelovac) i Jagodina (Jagodina). U subotu, 17. maja održaće se dva polufinala, od 16.30 sati sastaju se Milenijum i Radnički, a od 19 sati Knjaz Miloš i Jagodina. Finale KUP-a Srbije za žene u rukometu održaće se u nedelju, 18. maja u 18 sati u Sportskoj hali u Dimitrovgradu.

14:34 - Berdih igra u polufinalu Dejvis kupa protiv FrancuskeČeški teniser Tomaš Berdih igraće u Dejvis kup timu svoje zemlje u polufinalu protiv Francuske koje je na programu od 12. do 14. septemnbra."Uvek s ponosom igram za svoju zemlju, tako da ću nastupiti protiv Francuske", napisao je šesti teniser sveta Berdih na Tviteru. 14:13 - Hjulmand novi trener MajncaDanski fudbalski trener Kasper Hjulmand zameniće Tomasa Tuhela na klupi Majnca, pošto je danas potpisao trogodišnji ugovor sa tim nemačkim klubom."Klub savršeno odgovara mojoj fudbalskoj filozofiji i zato sam odluku da pređem na kormilo Majnca doneo srcem", rekao je Hjulmand. 14:00 - Riberi kritikovao taktiku trenera GvardioleFudbaler Bajerna iz Minhena Frank Riberi kritikovao je danas taktiku trenera Pepa Gvardiole, zbog čestih rotacija igrača u ekipi."Ponekad igrate, ponekad sedite na klupi, a ponekad ostenete kod kuće. To je nova situacija za sve nas. Meni su potrebne utakmice. Možda mi je potreban odmor posle pet-šest utakmica, ali ne posle jedne", rekao je Riberi.13:40 - Mančester junajted ima novca za nove igračeFudbalski klub Mančester junajted saopštio je danas da je "finansijski jak" i da tokom leta može da pojača svoju ekipu, nakon što je ove sezone imao najgori rezultat u Premijer ligi. Mančester junajted je ove sezone branio šampionsku titulu u Premijer ligi, ali je takmičenje završio na sedmom mestu, a trener Dejvid Mojs otpušten je 10 meseci nakon što je na klupi zamenio Aleksa Fergusona. Potpredsednik Mančester junajteda Ed Vudvord rekao je da je klub u "zdravoj finansijskoj poziciji da ulaže u ekipu". "Klub naporno radi kako bi se ekipa vratila u borbu za trofeje", rekao je Vudvord.

13:22 - Serhio Rodrigez MVP EvroligeKošarkaš madridskog Reala Serhio Rodrigez izabran je za najkorisnijeg igrača (MVP) u ovoj sezoni Evrolige, saopšteno je danas na sajtu elitnog takmičenja. On je prosečno beležio 13,5 poena, pet asistencija, dva skoka i 1,2 ukradene lopte. Najkorisniji igrač prošle sezone bio je Vasilis Spanulis iz Olimpijakosa, dok je 2010. najbolji bio srpski reprezentativac Miloš Teodosić.

12:49 - Mediji: Mihajlović u Sampdoriji i naredne sezoneSrpski trener Siniša Mihajlović i naredne sezone će sa klupe predvoditi Sampdoriju, prenose danas italijanski mediji. Iako su mediji poslednjih nedelja spekulisali da će bivši selektor Srbije napustiti klub iz Đenove, on je na jučerašnjem sastanku sa direktorima kluba postigao dogovor o produženju sarađe na još jednu godinu. Mihajlović je u novembru prošle godine preuzeo Sampdoriju koja se nalazila u zoni ispadanja iz Serije A. Ekipa iz Đenove je sezonu završila na 12. mestu sa 44 boda.

12:02 - Vijera: Izostavljanje Nasrija greškaBivši kapiten francuske reprezentacije Patrik Vijera rekao je danas da je izostavljanje Samira Nasrija iz tima za Mundijal bila greška."Ukoliko želite da imate šansu na Mundijalu, morate da uzmete najbolje fudbalere. Nasri je postizao i nameštao golove. Posebno značajan je njegov uticaj na ceo tim. on je pozitivan momak, trudio se izuzetno i preuzeo je veliki deo odgovornosti na sebe. On ima ličnost", rekao je Vijera.11:41 - Tijago Alkantara propušta Mundijal zbog povredeŠpanski internacionalac i fudbaler Bajerna iz Minhena Tijago Alkantara neće igrati na Mundijalu, kao ni u finalu Kupa Nemačke, zbog povrede kolena koja zahteva operaciju. Dvadesettrogodišnji Alkantara koji je ove nedelje pokidao ligamente kolena, od marta nije igrao zbog druge povrede desnog kolena."Ovo je teško za Tijaga i žao mi ga je. Mladićevi snovi su se ovim bukvalno raspršili. Brinućemo se o njemu i trudićemo se da on bude spreman za početak sezone", rekao je izvršni direktor Bajerna Karl Hajnc Rumenige. 11:18 - Žesus: Nije pobedio boljiTrener fudbalera Benfike Žorže Žesus rekao je da je njegova ekipa u finalu Lige Evropa protiv Sevilje, činila sve što je mogla, ali da u fudbalu "ne pobeđuje uvek bolji tim"."Uvek je teško kada izgubite. Tokom 120 minuta igre mi smo prikazali više i stvorili više prilika. Čestitam mojim igračima i navijačima, koji su pokazali da su vredni finala. Nije pobedio bolji tim", rekao je Žesus.11:16 - Emeri: Srećan sam zbog trofejaTrener Sevilje Unaj Emeri pohvalio je borbenost svoje ekipe, a posebno je istakao golmana Beta i njegovog trenera Havijera Garsiju. "Benfika je zaslužila finale, u nekim trenucima ekipe su bile izjednačene. Mogli ste da vidite da su igrači umorni, ali ovaj tim je naučio kako da pati, da ostane veliki i pripremio se za ovakvu utakmicu", rekao je Emeri.

11:00 - Nasri: Razmisliću o povlačenju iz reprezentacijeFrancuski fudbaler Smir Nasri rekao je danas da će razmisliti o povlačenju iz reprezentacije, pošto drugi put uzastopno nije pozvan u tim za Svetsko prvenstvo."Tokom odmora ću morati da razmislim o reprezentaciji, pošto drugi put uzastopno nisam pozvan na Svetsko prvenstvo i teško mi je da to prihvatim. Nijedan igrač vam neće reći da voli da sedi na klupi", rekao je Nasri. 10:48 - Uspešan start Zvezde na Fajnal-ejtu u MilanuJuniorski košarkaški tim Crvene zvezde uspešno je startovao na završnom turniru Evrolige u Milanu, pošto je danas u prvom kolu A grupe savladao Kahasol iz Sevilje sa 78:63. Stefan Lazarević i Vojislav Stojanović postigli su po 15 poena za crveno-bele, dok je Salas predvodio španski tim sa 22 poena. 10:23 - Kapelo se založio za manje stranih igrača u ruskoj ligiSelektor fudbalske reprezentacije Rusije Italijan Fabio Kapelo založio se da se u toj ligi pooštre kriterijumi za igranje stranih fudbalera, zbog suženog izbora domaćih igrača za Mundijal."Pokušaćemo da rešimo problem novim metodama. Takođe treba da proširimo ligu sa 16, na 18 timova, ako bi dobili više ruskih fudbalera u prvenstvu", rekao je Kapelo.10:01 - Jovetić: Sledeće sezone biću još boljiNapadač Mančester Sitija Stevan Jovetić rekao je danas da je srećan u tom klubu i da očekuje da sledeće sezone ima još značajniju ulogu u ekipi."Srećan sam ovde. Ne razmišljam o drugim klubovima, a znam da ću sledeće sezone igrati još više. Bilo mi je teško prvih nekoliko meseci, jer sam bio povređen. Važno je samo da sada na leto prođem cele pripreme i onda očekujem da će biti i više golova", rekao je napadač novog šampiona Engleske.

09:39 - Sevilja osvojila Ligu EvropaFudbaleri Sevilje osvojili su Ligu Evropa, pošto su posle boljeg izvođenja jedanaesteraca pobedili Benfiku. Meč u Torinu posle 120 minuta igre završen je bez golova, a posle izvođenja penala bilo je 4:2. Španskoj ekipi je ovo treći trofej Lige Evropa (Kup Uefa), pošto su prethodna dva osvojili 2006. i 2007. godine.

09:30 - Majami i San Antonio u finalu KonferencijaKošarkaši Majamija plasirali su se u finale Istočne, a San Antonija u finale Zapadne konferencije NBA lige pošto su savladali Bruklin, odnosno Portland sa 4:1 u polufinalnim serijama. Rezultati:

ISTOČNA KONFERENCIJA:

Majami - Bruklin 96:94 (23:22, 19:27, 24:26, 30:10) - 4:1 u seriji, Majami u finalu

ZAPADNA KONFERENCIJA

San Antonio - Portland 104:82 (19:19, 32:25, 26:19, 27:19) - 4:1, San Antonio u finalu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track