POSTIGNUT DOGOVOR: Junajted odložio imenovanje Van Gala za trenera
Foto: AP

Holanđanin preuzima Đavole

POSTIGNUT DOGOVOR: Junajted odložio imenovanje Van Gala za trenera

Fudbal -
Kako su preneli mediji, uprava Junajteda je odlučila da sačeka sa objavom pošto želi da "poštuje" pripeme reprezentacije Holandije, čiji je Van Gal selektor

BEOGRAD - Fudbalski klub Mančester junajted odložio je za sledeću nedelju imenovanje Holanđanina Luja van Gala za novog trenera, preneli su danas britanski mediji.

Holandija će u subotu u Amsterdamu igrati prijateljsku utakmicu protiv Ekvadora. Klub je danas trebalo da saopšti ime novog trenera. Van Gal je sa reprezentacijom u Amsterdamu, gde je kritikovao novinare zbog pitanja o novom angažmanu.

"Ovde sam kao selektor reprezentacije Holandije, a ne kao trener Mančester junajteda. Morate da sačekate da se ceo posao završi. Ako želite da znate više, morate da budete u klubu", rekao je Van Gal.

Van Gal je postigao dogovor sa upravom kluba sa Old Traforda, ali postoji nekoliko stavki u ugovoru o kojima se još razgovara. Britanski mediji su prethodnih dana spekulisali da će u Van Galovom stručnom štabu biti privremeni trener Junajteda i bivši fudbaler tog kluba Rajan Gigs.

Mančester junajted je krajem aprila otpustio trenera Dejvida Mojsa zbog loših rezultata.

Van Gal je tokom karijere predvodio Ajaks, Barselonu, Bajern iz Minhena i AZ i sa svakom ekipom je osvojio šampionsku titulu.

Njegov ugovor sa Fudbalskim savezom Holandije ističe po završetku Svetskog prvenstva, koje se od 12. juna do 13. jula održava u Brazilu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track