BORBA ZA ŽIVOT: Kome je sada do fudbala?!
Foto: Fonet

Poplave bacile sport u drugi plan

BORBA ZA ŽIVOT: Kome je sada do fudbala?!

Fudbal -
Ne treba isključiti mogućnost da se prekine takmičenje u Superligi i da se poredak na tabeli proglasi konačnim dva kola pre regularnog dela

Nikome nije do loptanja.Fudbaleri su juče zajedno sa ostalim sportistima i navijačima bili na nasipima u odbrani srpskih naselja od vodene nemani koja je progutala Obrenovac, Krupanj, Barič... Niko i ne razmišlja o lopti, o tome da su mečevi pretposlednjeg kola trebalo da se odigraju kako bi zemlja dobila šampiona, putnike u Evropu i niži rang takmičenja.- Nema smisla pričati o fudbalu u situaciji proglašenog vanrednog stanja i kad se u mnogim gradovima spasavaju životi ljudi. Uopšte ne razmišljamo o takmičenju - rekao je generalni sekretar FSS Zoran Laković.Nezapamćena katastrofa budi sećanja na dane agresije NATO na našu zemlju u proleće 1999. godine. Tada je prekinut šampionat deset kola pre regularnog kraja, a administrativnom odlukom zatečeno stanje na tabeli proglašeno je konačnim.Predsednik Zajednice klubova Superlige Zvezdan Terzić ponavlja da se o fudbalu ne razmišlja, ali ne želi ni da donosi prerano zaključke o ishodu prvenstvene trke 2013/14.- Besmisleno je govoriti o utakmicama dok gledate šta se događa širom Srbije. Sačekaćemo da se završi vanredno stanje, pa ćemo posle toga praviti planove - rekao je Terzić za Kurir.

Terzić: sad nema smisla pričati o utakmicama; Laković: Ne razmišljamo o takmičenju
Terzić: sad nema smisla pričati o utakmicama; Laković: Ne razmišljamo o takmičenju

Iskustvo iz '99. NEMA ISPADANJA IZ LIGE?Pre deceniju i po zajednička liga Savezne Republike Jugoslavije pretrpela je značajne promene zbog prekida prvenstva usled bombardovanja NATO alijanse.Tadašnje vođstvo elitnog takmičenja odlučilo je da nijedan tim ne ispadne iz Prve lige, tako da je u sledećoj sezoni broj timova sa 18 porastao na 22.

Raspust„ORLOVI“ IDU U AMERIKUReprezentacija Srbije 23. maja putuje na turneju po Americi, gde će odigrati tri prijateljske utakmice na severnoameričkom kontinentu i jedan meč s domaćinom Svetskog prvenstva Brazilom u Sao Paulu. Izvesno je da će Partizan i Crvena zvezda poslati svoje reprezentativce (Lukač, Vulićević, Trajković, Lazović, Mrđa) sa „orlovima“, ali će dozvolu dobiti i njihovi stranci (Pečnik, Kasalica, Pavićević, Volkov, Drinčić). Pored toga, mnogo igrača će se javiti selektorima mladih reprezentacija Radovanu Ćurčiću i Veljku Paunoviću.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track