UŽIVO SPORTSKI PREGLED: Indijana povela na startu finala Istoka
Foto: AP

Najnovije informacije iz sveta sporta

UŽIVO SPORTSKI PREGLED: Indijana povela na startu finala Istoka

Fudbal -
Indijana slavila 107:96

BEOGRAD - Najnovije informacije i zanimljivosti iz sveta sporta na jednom mestu.

00:22 - Indijana povela na startu finala Istoka Košarkaši Indijana Pejsersa poveli su u finalnoj seriji plej-ofa Istoka NBA lige protiv šampiona Majami Hita pobedom 107:96.Indijanu je do pobede predvodio Pol Džordž sa 24 poena uz 7 asistencija, ali je ključna bila igra centarske linije Roj Hibert-Dejvid Vest. Hibert je odigrao najbolji meč u plej-ofu ove sezone sa 19 poena uz 9 skokova, dok je Vest dodao takođe 19 poena uz 7 skokova. Dvocifreni su bili i ostali starteri Pejsersa, Lesn Stivenson je imao 17 poena i 8 asistencija, a Džordž Hil 15, poena, dok je 11 ubacio rezervista Si Džej Votson. Šampion Majami je imao samo dva raspoložena igrača, najefikasniji je bio Dvejn Vejd sa 27 poena (12/18) i 4 asistencije, dok je LeBron Džejms ubacio 25 poena (11/18) uz 10 skokova, 5 asistencija i 3 ukradene lopte.

23:22 - Parma u Evropi, Torino promašio penal za pobeduFudbaleri Parme izborili su u poslednjem kolu Serije A plasman u kvalifikacije za Ligu Evropa sledeće sezone, dok je veliku šansu propustio Torino. Parma je kod kuće pobedila Livorno sa 2:0 i tako osvojila 58. bod u šampionatu. Torino je u Firenci odigrao 2:2 sa Fiorentinom, ali je vrlo lako mogao da pobedi, pošto je u 94. minutu imao penal koji Alesio Čerči nije realizirao. Torino je tako ostao na 57 bodova, koliko je na kraju imao i Milan, koji je kod kuće pobedio Sasuolo sa 2:1.

23:00 - Osasuna ispala iz PrimereFudbaleri Osasune ispali su iz španske Priimere iako su večeras na domaćem terenu, u utakmici poslednjeg kola, pobedili ekipu Betisa sa 2:1. Klub iz Pamplone završio je na 18. mestu prvenstvene tabele sa 39 bodova, jednim manje od Almerije, prvom ekipom iznad opasne zone, koja je kod kuće odigrala dovoljnih 0:0 protiv Atletika Bilbao.Osasuni se pridružio Valjadolid, koji je kod kuće poražen od direktnog konkurenta Granade (1:0). Tragičar u redovima Valjadolida bio je srpski defanzivac Stefan Mitrović, koji igra na pozajmicu iz Benfike, a koji je u 44. minutu postigao autogol i doneo slavlje Andalužanima.22:00 - Mandanda ne ide na MundijalGolman Olimpika iz Marseja Stiv Mandanda povučen je zbog povrede sa spiska od 23 igrača za prvenstvo sveta u Brazilu, potvrdio je Fudbalski savez Francuske. Mandanda (29), koji je za reprezentaciju Francuske do sada branio na 16 utakmica, bio je drugi izbor selektora Didijea Dešana, a njegovo mesto zauzeće Stefan Rufije iz Sent Etjena.Maleroznom Mandandi napukao je vratni pršljen posle sudara sa napadačem Gengana Mustafom Jatabareom u subotu, u utakmici poslednjeg kola prvenstva Francuske.21:05 - Vining pobedio u devetoj etapi Trke kroz ItalijuHolandski biciklista Piter Vining pobedio je danas u devetoj etapi Trke kroz Italiju, pretekavši Italijana Davidea Malakarnea. Vođstvo u generalnom plasmanu zadržao je Australijanac Kadel Evans. Sutra je dan odmora na Điru. Evans ima 57 sekundi prednosti u odnosu na Rigoberta Urana, dok je treći Rafau Majka. Pozovivo je došao na četvrto mesto.

20:15 - Stojanović MVP juniorskog turnira EvroligeBek juniora Crvene zvezde Vojislav Stojanović proglašen je za najkorisnijeg igrača završnog turnira Evrolige u Milanu (MVP), gde su mladi košarkaši crveno-belih osvojili titulu savladavši u finalu Real iz Madrida sa 55:42. Stojanović, koji je uvršten i u idelnu petorku turnira, u proseku je imao 13,5 poena, 6,3 skoka i 4,8 asistencija po meču, uz prosečan indeks korisnosti 16,3. Talentovani 17. godišnji košarkaš rekao je da su on i saigrači pokazali veliko zajedništvo i fantastičan timski duh, ali da im je bilo veoma teško da igraju znajući za katastrofalnu situaciju u poplavama pogođenoj Srbiji.

19:20 - Đurđić i Mudrinski nisu uspeli, Hamburger ostaje u Bundesligi Fudbaleri Hamburga, nakon što su kući igrali 0:0, uspeli su da postignu pogodak u revanšu plej-auta protiv Grojter Firta (1:1) i tako i sledeće godine obezbede mesto u Bundesligi, pa će se klub za koji nastupaju srpski igrači Nikola Đurđić, koji je igrao do 72. minuta i Ognjen Mudrinski, koji je u igru ušao dva minuta pre kraja i naredne sezone takmičiti u Cvajti.

19:00 - Barselona treća, CSKA četvrti u Evropi Košarkaši Barselone treća su ekipa Starog kontinenta, zahvaljujući pobedi nad moskovskim CSKA sa 93:78 (21:24, 29:23, 19:17, 24:14) u meču poraženih polufinalista fajnal fora Evrolige u Milanu.Navaro je bio šuterski raspoložen i meč je završio sa 20 poena, Uertas je razigravao sa 7 asistencija, koliko je imao i poena, a Lampe je bio među efikasnijima sa 17 poena. Dorsiju je poen nedostajao za dabl-dabl, zahvaljujući 12 skokova. Moskovski tim predvodio je Kaun sa 13 poena, Hrijapa je uz sedam asistencija imao dva poena, a Krstić je bio "dvocifren" sa 11 poena. Miloš Teodosić je postigao šest poena uz dve asistencije, Micov sedam.

17:55 - Kambijaso i Milito napuštaju Inter Sportski direktor Intera iz Milana Pjero Ausilio saopštio je da tim na kraju sezone napušta argentinski dvojac – Esteban Kambijaso i Dijego Milito.Tridesettrogodišnjem Kambijasu i godinu dana starijem 'El Prinćipeu' ističe na kraju sezone, a u sklopu renoviranja tima neće im biti ponuđeni novi ugovori.17:15 - Pobeda Juventusa za kraj sezoneFudbaleri Juventusa pobedili su Kaljari sa 3:0 u poslednjem, 38. kolu italijanske Serije A i tako pobedom okončali trijumfalnu sezonu u Italiji. Strelci za torinskuu ekipu bili su Andrea Pirloo u osmom, Fernando Ljorente u 15. i Klaudijo Markizio u 40. minutu utakmice. Juventus je ove sezone osvojio šampionsku titulu u Italiji, dok je ekipa Kaljarija 15, i izborila je opstanak u Seriji A. Fudbaleri Đenove pobedili su Romu sa 1:0, golom Janisa Fetfacidisa u 83. minutu utakmice. Roma je prvenstvo završila na drugom mestu, i obezbedila direktan plasman u Ligu šampiona naredne sezone, dok je Đenova 13. Katanija se pobedom oprostila od nadmetanja u Seriji A, pošto je savladala Atalantu sa 2:1. 16:50 - PSŽ nudi Ibrahimoviću mesto sportskog direktoraUprava Pari Sen Žermena ponudiće napadaču Zlatanu Ibrahimoviću funkciju sportskog direktora kada odluči da završi fudbalsku karijeru. Ibrahimović, koji je pre dve godine došao u Pari Sen Žermen, nedavno je rekao da namerava da završi karijeru u pariskom klubu, a uprava kluba želi da ga zadrži i posle toga. Ibrahimović je do sada odigrao 90 utakmica za Pari Sen Žermen i postigao 75 golova. Osvojio je dve šampionske titule, Liga kup i trofej šampiona.16:30 - Mark Markes pobedio i u FrancuskojVozač Repsol Honde Mark Markes pobedio je u trci Moto GP šampionata za Veliku nagradu Francuske u Le Manu i ostvario petu uzastopnu pobedu. Aktuleni šampion Markes je do 11. pobede u karijeri, a pete u prvih pet trka Moto GP šampionata, došao za 44 minuta, tri sekunde i 925 stotinki. Drugo mesto zauzeo je šestostruki svetski šampion Valentino Rosi iz Movistar Jamahe sa 1,486 sekundi zaostatka, dok je treći kroz cilj prošao vozač Honde Gresini Alvaro Bautista sa 3,144 sekunde zaostatka. Markes je prvi u svetskom šampionatu sa maksimalnih 125 bodova iz pet trka.16:00 - Predsednik Atletika: Ova generacija igrača biće večno upamćenaPredsednik Atletiko Madrida Enrike Serezo rekao je da će ova generacija fudbalera koja je osvojila titulu šampiona Španije i plasirala se u finale Lige šampiona ostati večno upamćena. Atletiko Madrid je sinoć igrao nerešeno sa Barselonom, 1:1, na Kamp Nou, i tim rezultatom osvojio titulu prvaka Španije, prvu posle 18 godina. Serezo je dodao da će eventualni izostanak Dijega Koste na utakmici finala Lige šampiona naredne nedelje, predstavljati veliki gubitak za klub. Dijego Kosta se juče u ranoj fazi utakmice sa Braselonom povredio, pa je bio primoran da teren napusti ranije nego što je planirano.

15:28 - Serena Vilijams odbranila titulu u RimuAmerička teniserka Serena Vilijams odbranila je titulu na WTA turniru u Rimu, pošto je u finalu pobedila Italijanku Saru Erani sa 6:3, 6:0. Vilijams je bez većih problema savladala Erani koja je tokom susreta povredila levu butinu. Meč je posle nešto više od 40 minuta igre i pri vođstvu Amerikanke od 5:3 bio prekinut, zbog medicinskog tajm auta. Erani je nastavila meč, ali nije imala snage da se ozbiljnije suprotsavi Sereni. Ženski turnir u Rimu igran je za ukupan nagradni fond od 2,12 miliona evra, a pobednici će pripasti ček od 387.130 evra i 900 WTA poena.14:57 - Viljareal pobedio Sosijedad za šesto mesto na tabeli

Fudbaleri Viljareala pobedili su danas na gostujućem terenu Real Sosijedad sa 2:1, u utakmici poslednjeg, 38. kola španskog prvenstva i preuzeo šesto mesto na tabeli. Viljareal je poveo golom Đovanija Dos Santosa u 26. minutu, a vođstvo je duplirao Ikečukvu Uče u 69. minutu, na asistenciju Dos Santosa. Konačan rezultat postavio je Karlos Vela u 90. minutu. Viljareal je ovom pobedom pretekao Sosijedad na šestom mestu na tabeli, zahvaljujući boljoj gol-razlici, ali su obe ekipe već obezbedile plasman u Ligu Evropa. 14:31 - FK Spartak donirao flaširanu vodu ŠapcuUprava i igrači fudbalskog kluba Spartak poslali su više od 12.000 flaša vode kao pomoć ugroženom stanovništu u Šapcu, saopštio je taj superligaš. Uz pomoć svojih sponzora koji su obezbedili transport, fudbaleri su se odrekli vode koju koriste za utakmice i treninge i u dogovoru sa upravom prosledili su pomoć ugroženim žiteljima Srbije na području šabačke opštine. "Kada smo videli kakva je katastrofa zadesila stanovništvo naše zemlje rešili smo da se organizujemo i uputimo pomoć. Dogovorili smo se da pošaljemo 12 paleta flaširane vode koja je deficitarna u ugroženim područjima a koju koristimo na treninzima i utakmicama", rekao je kapiten Spartaka Vladimir Torbica.

13:48 - Lampard zamenik kapitena engleske reprezentacijeSelektor fudbalske reprezentacije Engleske Roj Hodžson rekao je da će tokom SP u Brazilu Frenk Lampard biti zamenik kapitena. Fudbaler Čelsija Lampard, koji je do sada odigrao 103 utakmice za državni tim, biće zamenik kapitenu Engleske Stivenu Džerardu, a njegov zamenik biće napadač Mančester junajteda Vejn Runi. Lampard je do sada u šest utakmica bio kapiten Engleske.

13:05 - Mihajlović odložio odlukuTrener fudbalera Sampdorije Siniša Mihajlović ponovo je odložio odluku da saopšti da li će i u narednoj sezoni ostati na klupi tima iz Đenove. On je u petak rekao da će posle utakmice protiv Udinezea (3:3) reći da li će produžiti ugovor sa Sampdorijom."Sve u vezi moje budućnosti biće poznato naredne sedmice. Sešću sa čelnicima kluba i videti šta je najbolje za obe strane. Svi smo ispražnjeni od naporne sezone, ali smo ostvarili cilj", rekao je Mihajlović. Srpskom treneru ugovor sa Sampdorijom ističe na leto, ali ima opciju da ga produži ukoliko ostane u prvoligaškom društvu, što je on i izborio.

12:41 - Jovčić sudi finale EL, Makabi - RealSrpski arbitar Milivoje Jovčić biće jedan od sudija na meču finala Evrolige između Reala i Makabija. Pored Jovčića arbitri će biti Grk Hristos Hristodolu i Slovenac Saša Pukl. Utakmice između Reala i Makabija biće odigrana večeras od 20,00 sati.U meču za treće mesto od 17,00 sati igraće Barselona i CSKA.

12:02 - Gvardiola zadovoljan sezonom

11:15 - Pirlo: Moj san je LŠFudbaler Juventusa Andrea Pirlo rekao je da želi sa torinskim klubom da osvoji Ligu šampiona. Juventus je obezbedio treću uzastopnu titulu u Seriji A, a u poslednjem kolu danas od 15 sati dočekuje Kaljari. "Osvajanje tri uzastopna Skudeta je veliki uspeh, ali možda to ljudi ne shvataju, jer im je Liga šampiona primarni cilj. Moj san je da budemo prvaci Evrope, ali to nije jednostavno kada vidite budžete klubova kao što su PSŽ ili Mančester siti, koji takođe ne uspevaju da dođu do finala", rekao je Pirlo. Pirlo je dodao da će za nekoliko dana produžiti ugovor sa Juventusom na još dve godine.

10:45 - Ćurčić: Neizvestan meč sa IzraelomSelektor mlade reprezentacije Srbije Radovan Ćurčić je rekao da igranje prijateljske utakmice sa Izraelom, koja je zakazana za 23. maj na stadionu Čukaričkog, nije izvesno u ovom trenutku."Tražili smo pomeranje meča za nedelju i sada čekamo odgovor iz Izraela. Pitanje je koliko to odgovara rivalu, ali i nama, jer je situacija specifična. Sve će se rešavati u hodu, a jedna od mogućnosti je bila da taj meč igramo posle duela sa Austrijom, koji je zakazan za 29. maj. Ipak, taj termin ne odgovara Izarelcima", izjavio je za selektor Ćurčić. On je istakao da postoji verovatnoća i da se meč sa Izraelom ne odigra.10:20 - Emre Čan potpisao za LiverpulMladi nemački reprezentativac Emre Čan biće novi fudbaler Liverpula. Klub sa Enfilda je morao da izdvoji oko 12 miliona evra za fudbalera turskog porekla. Upućeni u pripremu transfera kažu da je Brendan Rodžers uspeo da ugovori transfer zahvaljujući autoritetu koji ima kod menadžera koji vodi karijeru mladog Čana, a koji inače vodi računa i o Nuriju Šahinu. Čan je centralni vezni fudbaler i prošle sezone je nosio dres Bajera iz Leverkuzena.

09:50 - Martino napustio klupu BarseloneTrener fudbalera Barselone Herardo Martino raskinuo je saradnju sa katalonskim klubom nakon remija u poslednjem kolu španske Priemere protiv madridskog Atletika (1:1). Barselona je ostala bez titule u Španiji, pošto je na svom terenu odigrala nerešeno 1:1 protiv direktnog rivala za prvo mesto na tabeli.

09:50 - Vesti koje su obeležile SUBOTU, 17. maj možete pogledati OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track