ZVANIČNA POTVRDA: Luj van Gal novi menadžer Mančester junajteda
Foto: AP

Crveni đavoli dobili novog trenera

ZVANIČNA POTVRDA: Luj van Gal novi menadžer Mančester junajteda

Fudbal -
Fudbalski klub Mančester junajted i zvanično je saopštio da će holandski stručnjak Luj van Gal od naredne sezone voditi klub sa Old Traforda

MANČESTER - Fudbalski klub Mančester junajted i zvanično je saopštio da će holandski stručnjak Luj van Gal od naredne sezone voditi klub sa "Old Traforda". Van Gal je sa Junajtedom potpisao trogodišnji ugovor, a na toj funkciji je zamenio Dejvida Mojesa koji je otpušten posle loših rezultata. Ekipu je u završnici sezone, posle odlaska Mojesa, vodio Rajan Gigs koji će biti pomoćnik Van Galu.

Junajted je takmičenje u Premijer ligi završio na sedmom mestu pa sledeće sezone neće igrati u Evropi. Van Gal trenutno obavlja funkciju selektora selekcije Holandije i Junajted će preuzeti tek po završetku Svetskog prvenstva u Brazilu. "Oduvek sam želeo da radim u Premijer ligi. Veoma sam ponosan, jer ću voditi Mančester junajted, najveći klub na svetu. Gostovao sam na Old Trafordu i znam kakva je ovde atmosfera. Navijači su veoma strastveni i poznaju fudbal. Imamo velike ambicije i ubeđen sam da ćemo zajedno napravati istoriju", rekao je Van Gal.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track