UŽIVO SPORTSKI PREGLED: David Luiz potpisao za PSŽ

Najnovije informacije iz sveta sporta

UŽIVO SPORTSKI PREGLED: David Luiz potpisao za PSŽ

Fudbal -
Detalji ugovora nisu saopšteni

BEOGRAD - Najnovije informacije i zanimljivosti iz sveta sporta na jednom mestu.

23:40 - Anćeloti: Ronaldo spreman, brinu Benzema i Pepe Trener fudbalera Reala iz Madrida Karlo Anćeloti rekao je da je Kristijano Ronaldo potpuno spreman i da će biti u startnoj postavi za finalnu utakmicu Lige šampiona protiv Atletika, ali da je zabrinut zbog "rovitih" Karima Benzeme i Pepea."Kristijano je u redu i nema nikakvih problema. Međutim, moram da proverim situaciju sa Karimom i Pepeom, jer nisu trenirali ove nedelje. Odluku ću doneti sutra", izjavio je Anćeloti.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

23:22 - Mladi fudbaleri Srbije poraženi od Izraela Mlada reprezentacija Srbije izgubila je sa 3:2 od Izraela u prijateljskom meču odigranom u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi. Gosti su vodili sa 3:0 do poslednjih minuta utakmice, ali su ‘orlići’ tada uspeli da ublaže poraz. Izrael je poveo preko Seife u sedmom minutu, a potom su strelci bili Kehat i Kohen u 40, odnosno 78. minutu. U pretposlednjem minutu utakmice Đurđević je postigao prvi gol za ‘orliće’, da bi konačan rezultat u nadoknadi vremena postavio Pavlović.

23:00 - David Luiz potpisao za PSŽ

Fudbaler David Luiz je novi član Pari Sen Žermena, potvrdio je Čelsi. Detalji transfera još nisu poznati, ali se pominju cifre po kojima bi brazilski štoper postao najskuplji defanzivac svih vremena. Mediji govore da je u pitanju suma od 49.000.000 evra, a drugi da su šeici platili 62 miliona evra.22:52 - Simeone: Košta i Turan su važni, ali su samo imena

Trener fudbalera Atletika iz Madrida Dijego Simeone priznao je da bi izostanak povređenih ključnih igrača Dijega Košte i Arde Turana u finalu Lige šampiona predstavljao veliki hendikep za tim."Košta i Turan su nam važni igrači, ali to su samo imena. Mislim da neće biti velike razlike ako bude igrao neko drugi", izjavio je argentinski stručnjak.

Foto: AP
Foto: AP

22:15 - Ostojić obezbedio bronzanu medalju na SP Reprezentativac Srbije u kuglanju Goran Ostojić obezbedio je najmanje bronzanu medalju na seniorskom prvenstvu sveta, koje se održava u Brnu, u Češkoj.Ostojić je u četvrtfinalu pobedio Slovenca Aleša Blaža sa 658:639 (2:2), a sutra u polufinalu igraće protiv Mađara Tamaša Kiša, koji je u osmni finala sa 734 čunja postavio novi svetski rekord.

21:40 - Klose: Hoću da budem bolji od Ronalda

Fudbalski reprezentativac Nemačke Miroslav Klose rekao je da mu je na predstojećem Svetskom prvenstvu u Brazilu cilj da obori rekord Ronalda po broju datih golova. Jedan od najboljih igrača Brazila svih vremena trenutno je na vrhu mundijalske liste strelaca, pošto je postigao 15 golova na šampionatima 1998, 2002. i 2006. godine, dok je Klose dao gol manje. "Tim je uvek na prvom mestu, a moj mali cilj je da postanem najbolji strelac. Sa samo jednim golom biću na vrhu zajedno s Ronaldom... Na dobrom sam putu, očekujem da budem 100 odsto spreman za Brazil", rekao je Klose.

20:50 - Ameobi napušta Njukasl Nigerijski fudbaler Šola Ameobi izjavio je da napušta Njukasl posle 14 godina, ali ni napadač ni klub nisu izneli nikakve druge detalje. Ameobi ima 32 godine, a za Njukasl je odigrao 397 utakmica i postigao 79 golova. 20:34 - Evra još godinu dana u Junajtedu Fudbaler Mančester Junajteda Patris Evra produžio je ugovor na još godinu dana i ostaće u klubu sa Old Traforda. Evra ima 33 godine, a dobio je ugovor vredan više od šest miliona funti.

19:44 - Mileni Nikolić iz Spartaka Zlatna kopačka Evrope Prema zvaničnoj statistici objavljenoj na sajtu UEFA, fudbalerka subotičkog Spartaka Milena Nikolić je sa 11 postignutih golova u sezoni 2013/14 proglašena za najboljeg strelca Evrope dok se na drugom mestu nalazi igračica Evropskog šampiona Volfsburga, Martina Miler, sa 10 postignutih golova.

Foto: UEFA
Foto: UEFA

19:40 - Lampard napušta Čelsi Legenda Čelsija Frenk Lampard napustiće ovog leta klub sa Stamford Bridža pošto klub nije odlučio da mu produži ugovor. Lamaprd (35) je u Čelsiju igrao od 2001. godine i do sada je odigrao 648 utakmica uz 211 postignutih golova i najbolji je strelac u istoriji kluba.

19:10 - Milena Rašić prešla u Vakifbanku Srpska odbojkašica Milena Rašić naredne sezone nosiće dres ekipe Vakifbank iz Istanbula, saopštio je turski klub. Rašićeva je posle četiri sezone provedene u Kanu prihvatila poziv turskog i evropskog šampiona i potpisala jednogodišnji ugovor.“Bila sam zadovoljna u Kanu, ali sada sam u Istanbulu i nadam se da ću i ovde uživati. Čula sam mnogo lepih stvari o Turskoj i klubu od Jovane Brakočević i Jelene Nikolić. Cilj je da osvojimo trofeje u svim takmičenjima u kojima učestvujemo”, rekla je Rašićeva na predstavljanju.

19:02 - Kanoli etapa, Uranu vođstvo Italijanski biciklista Marko Kanola pobedi je u 13. etapi Trke kroz Italiju, dok je vođstvo u generalnom plasmanu zadržao Kolumbijac Rigoberto Uran.

18:10 - Vavrinka: Jesam među favoritima, ali daleko od Novaka i RafeStanislas Vavrinka rekao je pred start Rolan Garosa da je još uvek daleko iza Rafaela Nadala i Novaka Đokovića."Ja sam jedan od favorita. Mogu to da razumem. Ali ja sam daleko iza Rafe i Novaka. Oni su iznad svih ostalih igrača. Kada zaista igraju kako znaju na terenu veoma je teško boriti se protiv njih. Ali igrao sam dobro. Osvojio sam Masters i Gren slem, mogu da pobedim i te igrače.“

Foto: AP
Foto: AP

17:29 - VSS organizuje humanitarni turnir Srce na teren Vaterpolo savez Srbije organizovaće u ponedeljak humanitarni turnir "Srce na teren", za prikupljanje pomoći za stanovništvo poplavljenih područja. U ponedeljak od 19.15 časova će u Sportskom centru Tašmajdan revijalne utakmice odigrati vaterpolisti Radničkog, Partizana, Crvene zvezde i A reprezentacije Srbije.17:05 - Zvezda: Ulaz na Marakanu besplatan, ali sa kartom Ulazice za meč između fudbalera Crvene zvezde i OFK Beograda će biti besplatne, ali ih je neophodno preuzeti na blagajni stadiona, saopštili su crveno-beli. Superliga Srbije će biti nastavljena u nedelju, 25. maja, a Zvezda će od 17.00 časova dočekati Beograd. To će biti poslednja utakmica crveno-belih na domaćem terenu, a ako pobede OFK Beograd osvojiće prvu titulu šampiona od 2007. godine. Blagajne će raditi u subotu 24. maja od 10.00 do 17.00 časova, kao i u nedelju, na dan utakmice, od 11.00, pa do početka meča. U saopštenju Zvezde se navodi i da će tokom meča na tribinama biti organizovano i skupljanje humanitarnog priloga za sve koji su u poplavama pretrpeli štetu. 16:46 - Klose: Želim da oborim Ronaldov rekord

Fudbalski reprezentativac Nemačke Miroslav Klose rekao je da mu je na predstojećem Svetskom prvenstvu u Brazilu cilj da obori rekord Ronalda po broju datih golova. Jedan od najboljih igrača Brazila svih vremena, Ronaldo, trenutno je prvi po broju postignutih golova na Mundijalima. On je na Mundijalima 1998, 2002. i 2006. godine postigao ukupno 15 golova. Miroslav Klose je do sada postigao gol manje.16:25 - Furnije novi trener Liona Francuski fudbalski klub Lion imenovao je Uberta Furnijea za novog trenera. Furnije je protekle četiri godine bio trener Remsa, sa kojim je ove sezone zauzeo 11. mesto na tabeli Lige 1. On će na klupi Liona naslediti Remija Garda, kome je istekao ugovor. Lion je završio na petom mestu na tabeli i naredne sezone igraće u kvalifikacijama za Ligu Evrope.16:10 - Huanfran: Imamo kvalitet da pobedimo RealFudbaler Atletiko Madrida Huanfran Tores smatra da taj klub poseduje kvalitet da ovu sezonu završi sa dva trofeja. "Sve je veoma izjednačeno, niko nije favorit u finalu, moramo ostati jaki kao kolektiv", rekao je Huanfran pred finale Lige šampiona. On je dodao da Real Madrid nije u prednosti iako u Lisabonu juri svoj jubilarni 10. trofej u Ligi šampiona. Finale Lige šampiona između Reala i Atletika igra se u subotu u Lisabonu, od 20:45 časova. 15:52 - Krajinović bez plasmana u glavni žreb Rolan Garosa Srpski teniser Filip Krajinović nije uspeo da se plasira u glavni žreb Rolan Garose pošto je u poslednjem kolu kvalifikacija poražen od Francuza Lorana Lokolija sa 7:5, 7:6 (7:4). Meč je trajao dva sata i četiri minuta, a Krajinović nije uspeo da opravda ulogu favorita protiv 402. Igrača na ATP listi.15:33 - El Šaravi: Želim da ostanem u Milanu Fudbaler Milana Stefan El Šaravi izjavio je da je iza njega teška sezona, ali je istakao da ne želi da napusti rosonere. El Šaravi je prošle sezone odigrao samo šest utakmica u Seriji A pošto je pretrpeo ozibiljnu povredu. "Nisam igrao mnogo i to je šteta. Međutim, nameravam da ostanem u Milanu i da dam sve od sebe", poručio je El Šaravi.15:03 - Nadal: Imam mnogo više samopouzdanja

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Prvi teniser sveta Rafael Nadal izjavio je pred start Rolan Garosa da ima mnogo više samopouzdanja nego u prethodnim nedeljama. "Rim, Monte Karlo, Madrid i Barselona sada su prošlost. Jedino mi je važno da sada dobro treniram. Pokušaću da budem spreman. Već u Rimu sam osećao da nema nervoze kao na prva dva turnira i u nekim momentima u Madridu. To je dobro, pogotovo što je Rolan Garos veoma važan za mene", izjavio je Nadal na žrebu. Španac u prvoj rundi igra protiv Amerikanca Robija Đineprija.14:39 - Napredak donira prihod od utakmice sa Vojvodinom Fudbalski klub Napredak iz Kruševca doneo je odluku da celokupan prihod od prodatih ulaznica na utakmici protiv Vojvodine u 29. kolu Superlige bude uplaćen kao pomoć žrtvama poplava u Srbiji. "Navijači Napretka će protiv Vojvodine prikupljati novčane donacije za ugrožena područja. Celokupna sredstva biće predata klubu, a potom će ih priključiti prihodu od prodatih ulaznica i uplatiti na namenski račun Vlade Republike Srbije", saopštio je Napredak. Utakmica pretposlednjeg kola Superlige između Napretka i Vojvodine igra se u nedelju od 17 časova u Kruševcu.14:18 - Koke: Igraćemo kao da nam je poslednja utakmica u životu Fudbaler Atletiko Madrida Koke rekao je da će on i njegovi saigrači u finalu Lige šampionana protiv Reala igrati kao da im je poslednja utakmica u životu. "Moramo da budemo koncentrisani ako želimo da pobedimo Real. Oni imaju jedan od najboljih timova na svetu i biće veoma teško igrati protiv njih. Biće to težak meč, a mi ćemo se boriti kao da nam je poslednja utakmica u životu", izjavio je Koke.13:54 - Korini trener Kjeva do 2017. godine Trener Kjeva Eugenio Korini produžio je ugovor sa klubom iz Verone do 2017. godine. "Želim da se zahvalim svima u klubu jer su učinili da se sjajno osećam. Srećan sam što smo opstali u Seriji A i što sam deo ovog projekta. Nadam se da ćemo u budućnosti imati još više uspeha", rekao je Korini. Kjevo je sezonu završio na 14. mestu sa 36 bodova, četiri više od Katanije koja je ispala iz lige.13:35 - Sanjol novi trener BordoaBivši francuski fudbalski reprezentativac Vili Sanjol izabran je za novog trenera Bordoa, saopštio je francuski prvoligaš. Dolaskom 37. godišnjeg Sanjola na kormilo Bordoa okončane su spekulacije o mogućem angažovanju Zinedina Zidana za trenera tog kluba. Sanjol, koji je igrao zajedno sa Zidanom u reprezentaciji Francuske, koja je u finalu prvensva sveta u Nemačkoj 2006. izgubila na penale od Italije, potpisao je dvogodišnji ugovor sa Bordoom.

13:01 - Evroliga pomaže ugrožene sa 30.000 evra

Uprava košarkaške Evrolige donirala je danas 30.000 evra za stanovništvo ugroženo poplavama u Srbiji i Bosni i Hercegovini i pozvala navijače širom Evrope da pošalju pomoć. "Donacija od 30.000 evra ići će zemljama kojima je hitno potrebna voda i hrana. U koordinaciji će pomoći lokalni klubovi, Partizan i Crvena zvezda iz Beograda i Spars iz Sarajeva. Ti klubovi već mnogo pomažu raseljenima u pronalaženju utočišta, u svojim halama i objektima, a igrači lično donose pomoć najugroženijima", navodi se u saopštenju na sajtu Evrolige.

12:44 - Barselona u avgustu igra prijateljski meč sa HelsinkijemFudbaleri Barselone igraće prjateljski meč sa Helsinkijem u finskoj prestonici 9. avgusta. Prosečna temperatura u avgustu u toj nordijskoj zemlji je16 stepeni Celzijusovih i to će svakako biti izazov za igrače katalonskog kluba, koji čine značajni deo španske reprezentacije na predstojećem prvenstvu sveta u tropskom Brazilu, od 12. juna do 13. jula. Barselona je ranije ove nedelje izabrala Luisa Enrikea za novog trenera, posle razočaravajuće sezone u kojoj taj klub nije osvojio ni jednu veliku titulu.

12:16 - Vesna Dolonc na korak od glavnog žreba Rolan GarosaSrpska teniserka Vesna Dolonc nalazi se na korak od plasmana u glavni žreb Rolan Garosa, pošto je danas u drugom kolu kvalifikacija pobedila Australijanku Jarmilu Gajdosovu sa 1:6, 6:3, 6:0. Poslednje prepreka Dolonc u kvalifikacijama biće Ksenija Pervak (Australija). Aleksandra Krunić je u drugom kolu poražena od Rumunke Irine-Kamelije Beg 6:1, 6:1.

11:55 - Fudbaleri Bajerna u Armanijevim odelimaFudbaleri Bajerna iz Minhena u naredne tri godine nosiće odela čuvenog italijanskog modnog kreatora Đorđa Armanija. "Ponosni smo i mislimo da je sjajno što će odela za Bajern lično dizajnirati maestro svetske mode", naveo je u saopštenju izvršni direktor Bajerna Karl Hajnc Rumenige. Ugovor sa Armanijem potpisan je na tri godine, a finansijski detalji nisu saopšteni. Armanijeva odela nosiće funkcioneri kluba i fudbaleri na putovanjima. 11:28 - Kros: Ne prelazim u Mančester junajtedFudbaler Bajerna iz Minhena Toni Kros rekao je da ne namerava da pređe u Mančester junajted tokom letnjeg prelaznog roka. Krosov ugovor sa Bajernom ističe sledeće godine i nije postigao dogovor o potpisivanju novog, zbog čega su mediji spekulisali da će na leto napustiti klub. "Trenutno sam potpuno koncentrisan na pripreme reprezentacije Nemačke za Svetsko prvenstvo u Brazilu", dodao je 24-godišnji Kros.

11:01 - AEL i APOEL igraju novi mečKiparski fudbalski klubovi AEL iz Limasola i APOEL iz Nikozije ponovo će odigrati utakmicu koja će odlučiti o šampionu, pošto je prethodna prekinuta zbog nereda navijača. Utakmica će se odigrati na neutralnom terenu bez prisustva publike, a datum će biti naknadno određen. AEL i APOEL su igrali 17. maja, a sudija je u 51. minutu, pri rezultatu 0:0 prekinuo utakmicu pošto je defanzivac APOEL-a Kaka pogođen bakljom u glavu, dok je sedeo na klupi. AEL je prvi na tabeli sa 81 bodom, a Apoel ima tri boda manje i bolju gol razliku.10:36 - Bender propušta MundijalNemački fudbalski reprezentatvac Lars Bender povučen je sa spiska za predstojeći Mundijal u Brazilu zbog povrede butnog mišića. Samo dva dana pošto su "panceri" započeli pripreme za prvenstvo sveta u trenažnom kampu u severnoj italiji, igrač Bajera iz Leverkuzena je morao zbog povrede da bude povučen iz preliminarnog spiska od 27 igrača. Trostruki svetski šampioni igraće na šamionatu sveta u grupi G sa reprezentacijama Portugalije, SAD i Gane.

10:10 - Dramond pred doživotnom suspenzijomBivši olimpijski sprinterski šampion Amerikanac Džon Dramond rekao je da se suočava sa doživotnom suspenzijom iz sporta zbog optužbi vezanim za doping. Dramond je tokom nedelje dao izjavu u parnici protiv Anti doping agencije SAD (USADA) i bivšeg sprinterskog šampiona Tajsona Geja, koji je suspendovan na godinu dana zbog korišćenja dopinga. Osvajač zlatne medalje u štafeti 4 x 100 metara na Olimpijskim igrama u Sidneju 2000. godine Dramond optužio je za klevetu USADA i Geja jer su sugerisali da je on ohabrio Geja da koristi kreme koje u sebi sadrže zabranjene supstance. 09:44 - Rozberg još dve godine u MercedesuNemački vozač Niko Rozberg produžio je ugovor sa timom Mercedesa u šampionatu F1 na još dve godine. "Imamo dugoročne ugovore sa obojicom naših vozača", navodi se u saopštenju Mercedesa.Rozberg je imao ugovor sa nemačkim timom do kraja ove sezone. Njegov klupski kolega Luis Hamiltom ima ugovor sa Mercedesom do kraja naredne sezone. Rozberg je pobedio na prvoj trci sezone za VN Australije, a onda su usledila četiri trijumfa Hamiltona. Britanac je prvi u generalnom plasmanu vozača sa 100 bodova, a Rozberg je drugi sa 97.

Foto: AP
Foto: AP

09:25 - Runi: Sa Van Galom osvajamo Premijer liguFudbaler Mančester junajteda Vejn Runi izjavio je da je Luis van Gal pravi izbor za novog menadžera "crvenih đavola". "On ima izvanredne rezultate iza sebe, uveren sam da će doći i uraditi sjajan posao. Čuli smo neke stvari o njemu, a sada se nadamo da sa njime možemo ponovo da budemo u vrhu tabele. Naravno, moramo da se poboljšamo, a cilj za sledeću sezonu nam je titula, moramo da se borimo za nju. Mislim da je Van Gal ispravan izbor", kazao je Runi. Junajted je nedavno okončanu sezonu završio na sedmom mestu u Premijer ligi.

09:00 - Vesti koje su obeležile četvrtak, 22. maj možete pogledati OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track