VEROVALI ILI NE: Španci trenutno drže sve važne fudbalske trofeje

Apsolutna dominacija Španaca

VEROVALI ILI NE: Španci trenutno drže sve važne fudbalske trofeje

Fudbal -
Osvajanjem Lige šampiona Španci potvrdili višegodišnju fudbalsku vladavinu

Real Madrid je u finalu Lige šampiona savladao Atletiko Madrid i tako kompletirao fudbalske trofeje koje španski timovi drže u svom vlasništvu. Naravno, isto bi bilo i da je Atletiko postao prvak Evrope u veoma napetom meču.

Naime, Španci trenutno drže najveće evropske i svetske trofeje u svom vlasništvu i tako će biti bar do 13. jula ove godine, kada bismo mogli da dobijemo novog prvaka sveta u fudbalu.

Fudbalska reprezentacija Španije dominira već dugi niz godina pa je tako osvojila poslednja dva Evropska prvenstva u fudbalu 2008. i 2012. godine, a Evropom će vladati bar do 2014. kada se igra novi EURO. Takođe, Španija je 2010. godine preuzela i titulu prvaka sveta u fudbalu, koju će pokušati da odbrani ovog leta u Brazilu.

Na klupskom nivou, Španci su takođe dominantni. Sevilja je u finalu Lige Evrope savladala Benfiku nakon penala i ponovo osvojila drugo najjače evropsko takmičenje, dok je prolaskom Real Madrida i Atletiko Madrida postalo jasno da će Španija kompletirati sve najvažnije fudbalske trofeje.

Sada ostaje da čekamo Mundijal te da vidimo koliko dugo španski fudbal može da drži sva odličja u svojim vitrinama.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track